8241
Beatos virtuvė

Šeštadienį mano laidoje rekordinis receptų skaičius ir įkvepianti istorija

(20)

 Mielieji, jau šį šeštadienį 10.30 mano laidoje „Beatos virtuvė“ jūsų laukia rekordinis receptų kiekis ir istorija, apie tai, kaip vilnietis Mantas ofisą iškeitė į 13 ožkų kaimenę.

Tai bus mano svajonių laida, nes visi receptai, visi patiekalai, kuriuos gaminsiu, suksis apie varškę. Norėčiau šią laidą pavadinti „Varškė karalienė“, nes tikrai mes, lietuviai, turime tiek nuostabių patiekalų iš varškės, kad ji tikrai yra mūsų stalo karalienė ir pažiba. Man net pačiai keista, kaip mes sugebėjome į šią laidą sutalpinti net 7 labai skirtingus ir labai gerus receptus su varške.

Jei dar nebandėte, pats laikas namie išsikepti burnoje tirpstančių spurgų, pagaminti nuostabaus skonio varškės pyragą, kuriam neprireiks orkaitės, o vaizdas ir skonis bus lyg tikro torto.

spurgos_maza

varskes pyragas Beatos virtuve

Taip pat pasiūlysiu kasdienai tinkančių varškės užtepėlių…

IMG_9950

IMG_9928

…ir kartu su savo krikšto dukra Nida pagaminsiu kiekvienam vaikui įtiksiančius varškėtukus. Pavadinau juos varškėtukai kitaip, nes jie tikrai yra kitokie… (Beje, dar iki rugsėjo pabaigos laukiu iš vaikų laiškų, kurie nori tapti pagalbininkais mano laidoje).

Beata su Nida

O štai su savo laidos herojumi Mantu išdrįsiu pirmą kartą gyvenime pasigaminti naminį varškės sūrį – manau, mano pavyzdys įkvėps ir mano žiūrovus namie pabandyti sukurti šį varškės šedevrą.

IMG_4836

Nuvažiuoti į Laužėnų kaimą pas jaunąjį ūkininką Mantą mane paskatino jo gaminami sūriai ir netikėti jo gyvenimo posūkiai. Dar prieš kelis metus Mantas kaip eilinis biuro tarnautojas leido savo dienas Vilniuje, bet užgimusi aistra sūrininkystei jį išgynė į atokų kaimą, kur dabar Mantas gyvena kartu su savo jauna žmona, metukų neturinčiu sūneliu, karve, šuniu, kate ir 13 ožkų kaimene.

IMG_9772

Manto ryžto iš esmės keisti savo gyvenimą nesumažino net faktas, kad jis nei karto gyvenime nebuvo melžęs anei karvės, anei ožkos! Kaip pats dabar juokiasi pirmąją ožką pamelžė pasižiūrėjęs internete filmuką „How to milk a goat“. Laidoje pamatysite, o kaip gi man sekėsi pirmą kartą pamelžti ožką…

Laukiu susitikimo su jumis, mano žiūrovai, šeštadienį 10.30 val. per TV3. Bus daug skanių receptų ir istorija, kuri galbūt ir jus paskatins įgyvendinti savo slapčiausias svajones.

Print Friendly, PDF & Email
Komentarai
  1. Danguole parašė:

    Labai mėgstu varškę! Visokią: su uogom, su uogiene arba medumi, spurgytes irgi „dievinu“ 🙂 Bet kai pabandžiau varškytę su trupučiu česnako, druskytės, krapų ir … karštomis bulvėmis, nuo tada tokia varškė man skaniausia .

  2. Rima parašė:

    Oi man gali nebuti mesos gaminiu as labai megstu warske . Varskecius varskes virtinukus.spurgas karstus sumustinius su varske. Mmmm pasaka net seile tysta.is varskes galima pasigaminti viska

  3. Algirda parašė:

    labai megstu varske su druskyte, pipiriukais, krapais, svogunu laiskais ir pomidorais….hmmmm net seile istyso

  4. Romas parašė:

    Laba diena,
    Žiūrėjau Jūsų laidą.Aišku,galima varškę bei sūrius gaminti ir tokiu būdu,tačiau milžiniškos tikro pieno galimybės ir nauda slypi kitur.Laktozė-mėgstamiausias naudingų žmogui bakterijų maistas,tad būtų daug geriau,jei didžiumą pieno perdirbimo dalį atliktų jos.Saldaus pieno varškė ir sūriai nėra itin vertingi šiuo požiūriu.Tikrą varškę galima padaryti tik per parą.

  5. Indre parašė:

    Labai miela laida, gerai nuteikia ir ismoksu
    paprastu geru receptu, sekmes JUms ,labai patinkat 🙂

  6. Uogytė parašė:

    Labas, Beata!
    Šį šeštadienio rytą stebėjau Tavo laidą ir labai susidomėjau varškės pyragu, kurio nereikia kepti. Kur būtų galima sužinoti, kiek tiksliai ir kokių reikia produktų pyragui ?:) Taip pat visas receptukas nepamaišytų;)

  7. kristina parašė:

    Beata,si laida kazkas tokio nes varske yra mano virtuves karaliene megstu visokia ir visaip nuo pyragu iki uztepeliu.Miela tavo aplankyta seima,daugiau tokiu heroju.Sekmes

  8. Egle parašė:

    Megstu varskini suri. Su juoda duona, naminiu suktu sviestu. 🙂 taip primena vaikyste. 🙂

  9. Viktorija parašė:

    Labas Beata,
    Labai patiko laida apie varškę. Noriu pasigaminti varškės pyragą, deja nespėjau nusirašyti recepto. Ar įmanoma atrast recptą internete?

  10. monika parašė:

    Kaip reik pasidaryt varkes piraga kur daret noru recepto

  11. asta parašė:

    Ačiū už puikią laidą. Nuteikia geram savaitgaliui. 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.