8241
Beatos virtuvė

Šį sekmadienį laida ant miesto stogo – jums, miesto bitės!

(3)

Gyvenimas man buvo tikrai dosnus miesto  – daug metų gyvenau Londone, dabar su džiaugsmu įsiliejau į Vilniaus šurmulį. Nors esu visiškai tikra, kad miesto žmogaus dvasia gali didžiuotis ir atokiausiame vienkemyje gyvenantis žmogus. Būti mieste ir miestiečiu man reiškia būti energingu, užimtu, įsitraukusiu, bendraujančiu ir smagiu. Suktis kaip bitei! Todėl ir ši laida apie mus visus, miesto bites, turinčius miesto dvasią ir dūzgiančius savo kasdienybėje. Šioje laidoje – tik apie greitai paruošiamą, bet gerą maistą, kuriam nereikia skirti ypatingo dėmesio ir viso vakaro. Tai maistas miestiečio kadienai – kai yra svarbesnių dalykų, nei leisti valandas virtuvėje. Imam, paruošiam, valgom ir vaišiname!!!

Laida, kurią labai kviečiu žiūrėti jau šį sekmadienį, 10 val., per TV3, buvo filmuojama terasoje ant vieno namo stogo pačiame Vilniaus senamiestyje. Nebuvo taip lengva visai kūrybinei grupei be lifto rakandus  ten susitimepti: nuo šaukšto iki mano mobilaus grilio, kuris jau pusę Lietuvos apkeliavo. Ši terasa ypatinga ne tik grafičiu prakalbinta siena, išpuoselėtu augalų ir prieskonių darželiais, bet visai šalia, čia pat ant stogo, trijuose aviliuose sau dūzgia tikros bitės!

Bitės avilyje

Žinoma, bitės ne kokios gi laukinės varnos ir gyvena jos ne šiaip sau, o bitininkų šeimos atstovės Andrės Balžekienės ir jos vyro prižiūrimos bei lepinamos. Andrė – tikra medaus žinovė, bičių draugė ir prekės ženklo „Balžeko bitės“ įkūrėja bei puoselėtoja. Visokių meduotų idėjų kupina ir žinanti net kaip iš bičių vaško štai išspausti…nuostabius Kalėdų eglutės žaisliukus, kuriuos Bronelė suskubo pastebėti ir prieš šventes į mano parduotuvę įdėti!!!

Štai čia mes su Andre stalą ant stogo pasidengusios, keliame po taurę ką tik mano laidoje paruošto karšto obuolių sulčių gėrimo ir medaus bei prieskoniu aromatu jame mėgaujamės.

IMG_6917

 

Laidoje bus ir greitų, pasiutusiai gardžių bei daržovingų užkandžių – daržovių tempura su sojų padažu. Tiks draugų užėjimui vakare ir sau palepinti po darbo dienos.

Daržovių tempura

Jau rodžiau FB, kaip visa mano komanda tuo užkandžiu džiaugėsi. Būčiau pasiūliusi šiaip daržovių gabaliukų – būtų tikrai ir man dar likę, o čia specialioje tešloje trumpai skrudinti pievagrybiai, moliūgai, cukinikos, brokoliai – buvo sutriauškinti tiesiog akyse!!!

Visa komanda

Kiekvienas miestietis nusipelno ir šilto, sveiko, namuose gaminto maisto nors kartą per dieną. Mano pasiūlymai bus du: kuskusas su daržovėmis ir kalakutiena, pamarinuota apelsinų sultyse (gaminsite apie 20 min., o jei mėsą pamarinuosite iš vakaro – ir dar trumpiau) bei pasta brokolinara (pagaminama per tiek laiko, per kiek išverda makaronai, kitaip tariant, greitai). Pastarasis yra mano išrastas ir pavadintas, klasikinio makaronų patiekalo Carbonara pusbrolis sveikasis, su brokoliais.

Kalakutienos guliašas

 

Na, ir kaip be „skanaus“. Norisi kone kasdien. O kai norisi greitai – duonos ir obuolių pudingas arba vadinkime juos keksiukais, nes kepami keksiukų formoje (galima ir paprastoje tortinėje) iš sumuštinių duonos ir obuolių. Jokio tešlos minkymo, anei miltų šluostymo, tik viens, du… ir ant stalo! O skoniu ir ilgai bei su dėmesiu gamintiems nenusileidžia. Tikra rudens ir obuolių simfonija.

Duonos ir obuolių keksiukai

 

Na, o jei jums beskaitant, kaip man berašant, pilve gurgėti pradėjo – iki laidos dar laiko yra ir galime griebti ir jau šįvakar greitai išsikepti lietinius su lašiša, cukinija, garstyčiomis bei grietine, 

o saldumui į gyvenimą grąžinti, pasilepinti tokiu paprastai paruošiamu, tačiau ir egzotišku keptų bananų desertu. Labai tinka savaitgaliui.

 

IMG_9203-Copy-632x370

 

Iki pasimatymo ekrane, jau šį sekmadienį, 10 val., per TV3.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. […] ten svečiavosi. O jei dar smalsiau – tai žiūrėkite šį sekmadienį, 10 val. per TV3, Beata alkanų nepaliks […]

  2. Inga parašė:

    Dariau bananu deserta. Skonis ir paruosimo greitis – 10 balu. Tik klausimukas – ar karamele turejo sustingi pasidaryti kieta ar turejo kazkaip tasytis? Man gavosi kieta kieta, gerai kad is keptuves issieme po ilgo mirkymo 🙂 Valgyt buvo skanu ir su kieta karamele, tik vyras bijojo dantis issilauzti 😀

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.