8241
Beatos virtuvė

Kas gyvena jūsų spintoje??? Arba neturiu ką apsirengti (ir vėl, ir vėl)

(23)

Ši tema yra tokia plati, kaip koks užtvenktas upelis, išplintantis į tyvuliuojančią užtvanką. Manau, kiekviena moteris turi ką pasakyti šia tema. Ar visos mes tikrai žinome, kas mums tinka, ir ar visos turime geriausius mūsų privalumus ištransliuojantį stilių? Tai čia dar kitas klausimas.

Aš,pavyzdžiui, esu visiška kaupikė. Kiek turiu suknelių – nesakysiu (bent jau kol kas…). Guodžiu save, kad sukneles dalinuosi su sese. Tiesą sakant, turėti suknelių kartoteką nėra blogai, kai greitai reikia kur nors išsiruošt. Faktas, kad man į savo spintą reikia pažvelgti atidžiau – vis planuoju suskirstyti savo garderobą spalvomis ar pagal sijonų pūstumą, bet kol nepriverčia gyvenimas, tol nepadarai to.

Bet štai naujasis TV sezonas, stato mane į rėmus –  noriu aš to, ar nenoriu, bet turiu eiti pas kirpėją dažytis ataugusių plaukų, ir manikiūrą kas dvi savaites sužiūrėti,  nes prieš kameros akis gi nieko nepaslėpsi.

Šio sezono TV3 vinjetę nuspręsta atnaujinti iš esmės (galite ją pamatyti laidos pradžioje štai čia). Tai vat ir idėja jos tokia, kad moteris gali būti visokia: ir namų šeimininkė, ir ponia su briliantais, ir skubanti dviejų vaikų mama, ir ori ponia ar tiesiog tinginiaujanti moteris ant sofos…

Nusprendžiau, kad visus tuos skirtingus įvaizdžius sukursime iš mano spintos asortimento. O į pagalbą man atskubėjo Agnė Gilytė, ne tik mėlynakė, raudonai garbanota, greitai kalbanti, žavi ir maloni mergina (beje, galite užsukti paįdomauti ir į Agnės blogą www.agnegilyte.lt, pilną gražių gražiausių nuotraukų).

Beatos virtuve+Agne Gilyte

Agnė dar ir puiki stilistė, kuri turi akį ant rūbo, auskaro ir bendro vaizdelio. Neatsitiktinai ji šiuo metu su viena didžiausių Lietuvos leidyklų šiuo metu ruošia knygą-stiliaus patarimus visoms Lietuvos moterims, kurie padės ne tik savo spintą susitvarkyt, bet ir savo privalumus paryškint ir nebeverkt kasdien, kad neturiu ko apsirengti…

Ir dar mūsų skonis sakyčiau visai susitinka vietomis (pavyzdžiui, aš užsinorėjau tokios suknelės, su kokia ji buvo pasipuošusi tą dieną, ir aš vos nenusipirkau tokios tašės, kurią ji nešioja). Aš su Agne susipažinau prieš du metus berods, kai ji rengė mane naujo TVsezono fotografavimui. Ir o eureka, ji tada man parinko sukneles, kurios man patiko. O tai nėra dažnai pasitaikantis dalykas, nes vieną kartą, pavyzdžiui viena ponia stilistė man parinko tokius bulviamaišius, kad aš jau šiaip visada sugebanti susitvardyti, ir dėl šventos ramybės nekelti skandalų pasakiau: aš TIKRAI ŠITŲ RŪBŲ NESIDĖSIU.

Nes man labiausiai gyvenime patinka būti SAVIMI. O mano ir jūsų tas savimi gali būti visoks, taip?

Tai va, prašau, dabar jus kviečiu į pirmą seriją, kai mes susirinkome prie mano spintos ir su Agne pradėjome kasti kaip su kastuvais kas ten pasislėpę. Agnė pripažino, kad mano spinta tikrai reikalauja darbo. Ha ha, yra ten ką veikti…

O dabar neriam….Štai prašau ir karoliai iš suknelių:

Suknelė iš knygos viršelio ir prijuostė. Va štai su šia suknele aš esu ant mamų knygos viršelio. Suknelė iš ‘Baukjen‘ puslapio, pirkau prieš keletą mėnesių, labai gražiai apsiveja aplink kūną, bet prieš tai geriau nevalgyt šešių cepelinų!!!

Man spalvos LABAI

IMG_2608

O šią suknelę įsigijau pub’e, tikrai taip. Kai buvau Londone birželį, su Judita pusryčiavome pub’e, Queens park’e ir ten nuo 12 valandos prasidėjo Vintage suknelių turgelis. Tai negi aš lengvai praeisiu? Tikrai ne! Kainavo kokius 30 svarų, labai patogi,  su kišenėm. Super.

Su rankšluoščiu ant galvos vaikšau retai. Bet juk pasitaiko.

IMG_2633

Mėlyna graži sunkelė, kurios dar niekur nebuvau užsidėjusi. Labai graži. Vis dar laukiu progos. Tikrai ateis ir jos laikas. Suknelė vėl iš ‘Baukjen’. Rankinukas iš ‘Jigsaw’, nešiotas ne kartą, pirktas Londone. Batai iš ‘LK Bennet’. LK Bennet batai labai geri, ilgai laiko ir labai gerai atrodo, ypač aukštakulniai (princesė Kate, Williamo žmona, dažnai ten batus perka, tai šitai firmai labai pagerino reikalus).

IMG_2650

 

Gėlėta suknelė iš ‘Phase Eight’ pirkta daugiau nei prieš metus, nei karto neužsidėta, aišku pirkta Londone. Kadangi dabar su Agne ją ištraukėm, tai su ja net ir nuėjau nusifilmuoti TV3 naujo sezono klipe. Va štai kaip kartais gerai naujai į dalykus pasižiūrėti. Ačiū, Agne.

IMG_2658

Sijonas pirktas Amerikoje pavasarį tokioje parduotuvėje ‘LOFT’. Man ten viskas labai patiko. Dar nei karto nebuvau užsidėjus!!! Bliuskutė dėvėta jau ne kartą ir yra iš Amerikos, iš ‘J Crew’ parduotuvės. Tikrai gerų ten egzempliorių galima rasti, bet geriau US pirkti, nes, pavyzdžiui, Anglijoje tie patys dalykai kaip US doleriais, tai UK svarais. Aš pati nebūčiau sugalvojusi tokio derinio, tai va ir matom, kaip kartais stilistas praverčia.

IMG_2675

 

Ha, o čia tai vaidinau ponia. Mėlyna suknelė pirkta Londone, nes buvo nebrangi ir galvojau: ai pravers kada nors, ir pravertė. Rožinės plunksnos – nežinau iš kur. Pas Izabelę radau, tai suporavom. Pačiai vinjetei Agnė man geresnį derinį sugalvojo – pamatysite.

IMG_2716

Su dryžuota suknele ir ‘džinsovke’

Oh, so me, galėčiau pasakyti. Suknelė dryžuota labai mėgstama mano iš ‘Jaeger‘. O švarkas, apie švarką atskirai reikia pakalbėti, jam kokie 15 metų. Nusipirkau ‘Vero Moda’ parduotuvėje seniai seniai, labai jį myliu ir labai nešioju, ir joks kitas švarkelis džinsinis jo vietos neužims.

IMG_2758

Oi, čia galima sakyti būtų mano pižamos dienos uniforma, super puikiai jaučiuosi taip. Su pižama miegu tik kai LABAI šalta, bet po namus su šiom kelnėm labai mėgstu pasitrinti. Kelnės iš ‘Boden’, bliuzė iš ‘LOFT’. Megztinis iš ‘GAP’, pirktas Londone birželį, iš karto tapo favoritu.

IMG_2785

Mėlynas Paltas. Pirktas Londone, netyčia vėl su Judita praėjome viena gatve Notting Hill’e ir ten parašyta „Sample Sale“, nuėjom ir radau. Spalva mane nupirko, kainavo  apie 150 svarų, fantastiško gerumo.

IMG_2811

Na ir pabaigai truputis dar žiemos ar rudens…

Koralinės spalvos suknelė iš ‘HOBBS’. Ėjau su ja į draugės vestuves, ši spalva yra mano top top favoritė. Pilkas paltas nusavintas/ pasiskolintas ilgam iš sesės Odetos. Ji nusipirko jį Amerikoje. ‘Calvin Kleinas’ jį pasiuvo. Tikrai gražus ir kokybiškas, šalikas iš Paryžiaus – atidavė draugė Goda.

IMG_2851

Va štai tokia buvo spintos pirminė revizija. O kaip atrodžiau studijoje prie šviesų matysite kiekvienos laidos pradžioje šeštadieniais 10.30 val. per TV3.

Ačiū Agnei už pagalbą. O jūs kada paskutinį kartą tvarkėtės spintą???

Pasidalinkite savo spintos taisyklėmis. Pavyzdžiui patarėja Lapė, kai nusiperka naują rūbą, būtinai išima kokį seną iš garderobo. O aš tai visada žieminius supakuoju ir ištraukiu pavasarinius. Šventines sukneles laikau Izabelės spintoje ir ką jau čia slėpsi, tiesiog kaupiu sukneles. Bet tokius rūbus, kurių neliečiau metus, lengva ranka dedu į maišą. Bet vis dar neprisiruošiu tuo maišu atsikratyti.

O kaip jūs? Ką jūs darote? Kaip tvarkotės savo spintose? Pasimokykime vienos iš kitų. Gal ir aš kokį naują triuką išmoksiu, kaip suvaldyti savo garderobą?

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (23)
Komentarai
  1. Ema parašė:

    Aš tai turiu labai daug suknelių 🙂 , bet ištisai vilkiu tik sukneles. Daugybę porų batelių (kažkada sirgau stipria batų manija, dar neišsigydžiau), kelias rankines.
    Esu daiktų kaupikė, man sunku atsisveikinti su geros kokybės drabužiais, ir visai nesutinku su posakiu nusipirkai naują, atsisakyk seno, bet jei tas senas daiktais dar geras, o jei ir labai mylimas 🙂
    O man labai patinka, Beata, Jūsų meilė spalvoms 🙂

    • Agne GIlyte parašė:

      Ema, neabejoju, kad turite puikia kolekcija batu ir kitu drabuziu 🙂 faktas, kad nereikia seno daikto privalomai keisti nauju, taciau tikrai verta persiziureti spintos turini, kad prisimintumet, kas joje tuno, atsisakytumet daiktu, kurie nebetinka, kurie nusideveje, galbut nedera prie likusiu daiktu spintoje.
      garantuoju, kad ir spinta, ir galva atsisviezintu po tokios revizijos. ir, tiesa, tikrai atrastumete kazka naujo: svarka su etikete, pamirsta salika ar nuostabia suknele 🙂

  2. Jūratė parašė:

    O, Beata….net pavydu kiek suknelių :)))))) aš irgi sergu suknelių liga….super!

  3. Rita parašė:

    Geriausias būdas atsikratyti nenešiojamų rūbų, susitvarkyti spintą ir išmokti mažiau pirkti – kraustymasis. Kadangi teko nemažai kraustytis, pamačiau. kiek iš tikrųjų nedaug reikia. Ir tikrai įsitikinau, kad galioja 80/20 taisyklė – 80 procentų laiko nešiojam 20 procentų turimų rūbų 🙂 tik kaip sakiau savo vyrui – dėl. tų 20 procentų labiausiai stengiamės ir daugiausiai pinigų išleidžiame. 🙂

    • Alma parašė:

      Labai pritariu, būtent keletas kraustynių mane privertė gerokai optimizuoti spintą 🙂 Pradėjau nuo kosmetikos, batų, po truputį ir su drabužiais plius minus susitvarkiau. Bet mano didžiausia bėda ta, kad aš nė to 20 proc. nevilkiu 😀 „Įsikertu“ į kokį keletą nerealiai smagių drabužių ir viskas, mane kaip iš kokios komforto zonos reikia išmesti, kad prisiversčiau kažką kitos pasiimti 😀

      • Giedrė parašė:

        Pas mane tas pats:) Vakare sumąstau, kad reikia kažką naujo užsivilkti, bet ryte pagriebiu „savo uniformą“ ir lekiu. Kaip „gydytis“?:)

    • Agne GIlyte parašė:

      labai gera teorija!! palaikau simtu procentu 🙂
      ir as ja vadovaujuosi tiek savo spintoje, tiek darbe!!

  4. Vaiva parašė:

    Oi,miela Beata, jei kalbėti apie spalvas,tai pamaniau,gal mes-dvynės? :)Tokia mėlyna kažkada taip mėgau,kad jau aplinkiniai prašė mane išlipti iš „rašalo“ :),koralinė irgi mano mylimiausia ir tikrai nemanau,kad reikia taip greitai atsisveikinti su senais rūbais.Aš peržiūriu savo rūbus,atidedu nebeaktualius ar tuo metu nebeįdomius,supakuoju ir išvežu kur nors,pvz pas mamą,kuri gyvena nuosavam name,vietos daug,net palėpę,ale rūbinė yra ir palaikau tuos atsibodusius rūbeliuskurį laiką,kol vėl jiems ateis laikas.Juk madoje viskas sukasi ratu,gal kokios detalės,siluetai keičiasi.Tokiu būdu vėl atradau savo žalsvos spalvos storo trikotažo suknele,kurią nešiojau pries 22 metus ir kuria dabar užsidedu arba atradau mėlyną-žalią derinį(švarkelis ,sijonas,liemenė,bliuskelė,kelnės),kuriuos nešiojau prieš kokius 20 m,o dabar ir vėl madingus.Dar tie atradimai man suteikia džiaugsmą,kad mažai pasikeitė mano fig0ra :)Žinoma,reikia truputėlį pakoreguoti rūbo modelį pas siuvėją pagal esama madą,bet tik tiek :)Taip kad mielosios ,nemeskite geros kokybės,ypač jus tinkančių ir patinkančių spalvų ir turinčių perspektyvų ir po kelių metų,o gal ir dešimt ar dvidešimt ir pamatysite kiek „perliukų“ vėl sužibės Jūsų spintose 🙂
    Sėkmės 🙂
    Beata,Jūs -nuostabi,garderobas-pritrenkiantis 🙂

  5. RENATA parašė:

    Mielos moterys, sijonus segamės, sukneles velkamės ar rengiamės, batus aunamės, kojines ir kelnes maunamės, megztinius velkamės, bet jokiu būdu NESIDEDAME 😉 Užsidedame skrybėles, kepures. Puoškimės ne tik drabužiais, bet ir taisyklinga kalba 🙂

    • Vaiva parašė:

      Miela Renata,ačiū už pastabas,pasitaisysiu 🙂

    • Edita parašė:

      Šaunuolė, Renata, aš irgi norėjau tą patį parašyt 😉

      • Ervina parašė:

        Kai man sako „užsidėjau šiandien naujus batus“,aš visuomet klausiu „ar nenukrito?“ ir reakcija sukelia smagų juoką -mano klausimo juk nesupranta… kaip bjaurus pelėsinis grybelis paplito šitos šiukšlės-vertimai iš rusų klb.- viską užsidėti,galva turėtų būti ohoho kokia didelė,nes juk užsidėti gali tik ant galvos 🙂

  6. Giedrė parašė:

    aš irgi kaupikė. Bet pati to nejaučiu, tik kai gerai paskaičiuoju, su siaubu akyse tenka pripažinti, dauguma drabužių mano spintoje užsilaiko po 7-10 metų:) Aišku, čia tokie labiau išeigai variantai skirti. na, o tokie kasdieniai tai keičiami dažniau, nes tiesiog susidėvi. Kažkada mėginau reguliariai, kas porą metų daryti spintų valymą. Bet rezultatas buvo nedžiuginantis, nes po kiek laiko pasigesdavau savo mielų drabužių ir labai dėl to liūdėdavau:) Taigi, dabar atiduodu tik labai labai gerai pagalvojus ir tvirtai žinodama, kad daugiau jų tikrai nebenešiosiu (čia kalbu apie nenudevėtus, geros būklės). Yra ir tokių, kuriuos dėviu tikrai retai, bet laabai ilgai- tarkim, įvairūs švarkai. Neturiu progos jų dėvėti kasdien, bet kartais labai prireikia, tai ir kabo jau 7 metus spintoje kantriai savo eilės laukdami.
    Labai mėgstu sukneles ir sijonus, bet Lietuvoje su suknelių pasiūla tai tiesiog tragedija, tad tenka būnant užsienyje įsigyti po kelias iš karto…

  7. Rasa parašė:

    O, kaip megstu sukneles! Siandien nauja nusipirkau, dar trys mintyse 🙂 ir progoms visu nera, bet specialiai susikuriu, kai taip norisi graziai ir elegantiskai pasipuost 🙂 svarbu sirdis dziaugiasi, nesvarbu, kad netelpa, kad vos karta ar du per metus pavyksta uzsidet kai kurias, uztat tie kartai verti 🙂 baltai pavyzdiu jusu graziuju sukneliu, atrodot labai zavingai!

  8. Ieva parašė:

    Oi kokia aktuali tema….. Ir man nera prie sirdies spintu tvarkymas… Nors kartais kai pakyla upas ilendu i spinta ne vien sutvarkyti, bet ir apsidairyti. Daug gerybiu tiesiog pasimirsta. Ir labai smagu is naujo daiktus atrasti. As dazhnai pasikvietusi sese i svecius jai „paskolinu“ nenesiojamus daiktus. Atiduoti kartais gaila pasidaro… Bet tas „paskolinimas“ parodo, kad tikrai tu daiktu nereikia… Kartais tiesiog isdalinu draugems kai kuriuos rubus. Labai gera, kai kokia seniai nesiota suknele vel atgyja su nauja seimininke. O kaip gera gauti paciai koki nauja/sena daikta. Dovanojimas, apsikeitimas gali suteikti paciu geriausiu emociju! Linkiu sau ir jums nekaupti senu daiktu ir dazhniau pravedinti spintas!

  9. Inga parašė:

    Paskaičiusi įrašą ir komentarus supratau, kad esu visiška vargšė – šiam sezonui turiu 1 džinsus, 1 klasikines kelnes, 1 sijoną, 1 suknelę kasdienai, 1 suknelę baliams, 2 marškinukus į darbą, 2 – sportinius, 2 megztukus, 1 porą batų, 1 striukę, 1 skarelę. Visada turiu kuo apsirengti ir niekada nereikia tvarkytis spintos 😛

    • Agne GIlyte parašė:

      saunuole! jusu pavysdys tik idoro, kad nereikia tureti daug daiktu, akd atrodytum ir jaustumeisi puikiai.
      sveikinu! 🙂

      • Inesa parašė:

        Aš irgi norėčiau taip išmokti išsiversti su tiek rūbų, bet… na gal ir kiek pabostų tie patys marškinėliai per visą sezoną (gal toks žmogus esu..) ir kita vertus, kad ir toks „buitinis“ dalykas, kaip skalbimas. Marškinėlius keičiu kasdien, o paprastai visus šeimos rūbus skalbiame kartą į savaitę, taip kad per savaitę turbūt sunkiai išsiversčiau su pora marškinukų.
        Agne, rašote (ar jau parašėte) knygą, gal ten bus skyrius ir apie tai, kaip išsiversti su 10 ar 25 rūbais 🙂 Arba būtų gerai bent jau straipsnių su konkrečiais patarimais, kiek ir kokių „bazinių“ rūbų reikia turėti dirbančiai mamai, kaip juos susiderinti…

  10. Rita parašė:

    As irgi supratau, kad turiu labai mazai drabuziu :). Nenesiojamus koki karta per metus atiduodu labdarai, o nauju nenesiojamu neturiu – jei suabejoju, ar patinka, grazinu i parduotuve, nes labai sazine grauzia, jei guli spintoj nenaudojamas daiktas. Man patiko vienoj knygoj apie prancuzus perksiatyta mintis, kad kiekvienam sezonui uztenka tureti 10 tarpusavyje deranciu drabuziu – visada turesi ka apsirengti ir spinta nebus perkrauta. tai dabar dirbu ir tobulinu ta savo desimtuka kiekvienam sezonui 🙂

  11. Aurelija parašė:

    Niekada nebus drabužėlių per daug… o ir išmesti ,ar atiduoti – nekyla ranka. Per daug prisirišu… 🙂

  12. Vasarė parašė:

    Kokia taisykle reikia vadovautis tvarkant spinta? Ko viena sezona nei karto neatsirengei – meti lauk?

  13. Juste parašė:

    Na tvarkantis spintą reikėtų vadovautis jei du sezonus neapsirengei išvesk i kaimą arba sodą 🙂 esan reikalui galima susigražinti nes išmesti lauk labai jau širdy skauda ypač sukneles… ;(

  14. nereikia mesti nedėvėtų rūbų po vieno sezono, kartais tam tikram rūbui reikia išlaukti ir jis tampa to sezono „arkliuku“, t.y. svarbia detale, kuri lydi įvairiose aprangos kombinacijose

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.