8241
Beatos virtuvė

Kaip greitai ir sumaniai paruošti užkandžius 20 žmonių? – Labai paprastai

(8)

Negalvokite, aš ne tik dainuoju savo dainelę apie „Kviečiu į svečius“,  bet ir pati imuosi veiksmų.  Kas neskaitėte, galite užmesti akį, kaip man pavyko praėjusį savaitgalį, o dabar, kaip ir žadėjau, dalinuosi pora puikių receptų bet kokiems užkandžiams įvairiausiomis progomis.

Be to, norėdama jus padrąsinti, surašiau ir pagrindines taisykles, kuriomis visada vadovaujuosi, kai organizuoju kažką panašaus. Nesakau, kad nereikia spėriai suktis virtuvėje ir neplanuoti, bet tikrai viskas įmanoma ir nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti:

Neplanuokite maisto išbadėjusiai jaunų kareivių armijai. Nepamirškite, kad vienas žmogus greičiausiai nepajėgs paragauti visų patiekalų, vadinasi, jums nereikia kiekvienam iškepti po picą, po keksiuką ar po tortą. Kviesdami svečius paprašykite, kad draugai praneštų, ar dalyvaus.

Valgius suskirstykite į 2-3 kategorijas: užkandžius, „stipresnius patiekalus“, jei tokių bus, ir desertą. Tada skaičiuokite, kad kiekvienas svečias galėtų paragauti visų 3 rūšių maisto. Jei labai nerimaujate, padidinkite maisto kiekį 10 procentų. Ir visai nesijaudinkite, jei vieniems neliks penktos rūšies sumuštinio ar ledų būtent su mėlynėmis.

Kuo daugiau pasiruoškite iš anksto. Sausainiai, keksiukai, pyragai, tortai, kibinai, vyniotiniai yra ištvermingasis užkandžių stalo flangas, juos tikrai galite gaminti dieną prieš renginį, prireikus – kelias minutes pašildykite orkaitėje. Taip pat iš anksto padarykite visus įmanomus darbus, net jei atrodo, kad juos atlikti truksite tik 2-5 minutes: supjaustykite duoną, užmaišykite tešlą, nuskuskite daržoves, pasiruoškite indus, stalo įrankius ir dekoracijas.

virti kiausiniai

Neatsisakykite pagalbos. Į užkandžių ruošimą įtraukite artimuosius, draugus ar, jei norite – svečius. Laikai, kai svečiai renkasi 18 valandą ir stalas jau turi būti nuklotas, o šeimininkė su šukuosena ir vakariniu makiažu – liko užnugary. Atsipalaiduokite, jūsų svečiams gali visai patikti vieną kitą mažą darbelį atlikti drauge.

Neužsibrėžkite per daug. Jei ruošiate vaišes didesnei žmonių grupei, meniu sudarykite iš paprastai ir greitai paruošiamų patiekalų. Įdarytas karpis, žąsis ar kalakutas ir „balta mišrainė“ tegul lieka šeimos švenčių stalo atributu. Rinkitės trumpai kepamus, nedaug pjaustomus, nesudėtingų ingredientų užkandžius bei valgius.

Pasirūpinkite „protingu“ maisto patiekimu. Jei per šventę nenorite dirbti padavėja ir indų plovėja, maistą rinkitės ir patiekite tokį, kurį būtų paprasta paimti į rankas, valgyti tiesiog pirštais ar ragauti nuo sumuštinių smeigtuko. Geriau sausas, lengvai padalinamas porcijomis maistas, visai netinka kas nors su padažu, itin sumaniai ar kūrybiškai turėtų būti patiekiama sriuba.

Nebijokite dalies vaišių pirkti. Tikrai nieko neatsitiks, jei sluoksniuotos tešlos negaminsite patys, neisite rinkti į mišką uogų ar nusipirksite jau sutarkuotų morkų. Nepamirškite, kad jūsų svečiai ateis ne tik paragauti jūsų vaišių, bet ir pabendrauti su jumis, o ne jūsų šešėliu.

Atsipalaiduokite ir mėgaukitės. Nesinervinkite, jei kokia smulkmena ir nepavyks taip, kaip planavote, jums tikrai nebūtina suorganizuoti tobulų vaišių. Jei maistas bus gaminamas su meile, šypsena ir geru nusiteikimu, jūsų draugai ir artimieji neabejotinai tai pajus ir įvertins.

Na o receptai, tai vienas saldus (Keksiukai su moliūgais ir žemės riešutais) ir vienas sūrus (fritata su voveraitėmis, šonine ir laiškiniais svogūnais).

Fritata

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Dalia M. parašė:

    Labas rytas, o šitą atspausdinsiu ir matomiausioje vietoje užklijuosiu. Puikūs patarimai.Perskaičiau „ir pašildote orkaitėje“ ir kilo mintis dėl mikrobangų krosnelės. Klausimas, ar savo buityje naudojate mikrobangų krosnelę? Geros dienos!

  2. Monika parašė:

    Miela Beata,atrodo tiek nedaug reikejo,vos keletos zodeliu-Jusu patarimu del vaisiu ruosimo!As kaip tik suku galva,kaip paruosti vyro gimimo dienai vaises…ir taip galvoju ir anaip braukau sasiuvini,kaip cia visiems itikti…niekas nelenda i galva,rodos viskas atsibode…kaip paprasciau,bet skaniau ir graziau viska pasiruosti..? Ir zinoma nepersidirbti!!! Cia pasakyciau-genealumas paprastume-tai jusu mazyciai patarimai,tarsi moteru lygos palaikymas 🙂 Na DIDELIAUSIAS ACIU 🙂 !
    Na o Jums taip pat sekmes darbuotis ir suktis,kaip bitutei 🙂

  3. Violeta parašė:

    Oi kaip tik, o tai aš visada užsibrėžiu per daug ir po to nervinuos, kad nespėju ir pan 😉

  4. Ingrida parašė:

    ACIU ! naudingi patarimai tik praturtina virtuves gyvenima!

  5. dovile parašė:

    Miela Beata kiek laiko truks tas laikas „Kvieciu i svecius“?sakau gal dar darbe suspetume surengt kazka…

  6. Ramune parašė:

    viskas saunu, tik kur receptai ???

  7. […] savo patarimų vakar, kaip suorganizuoti šventę, sulaukiau ir klausimų, o tai kokius receptus rekomenduočiau. Oi, […]

  8. […] pati mačiau, kad turguje grybų vis daugyn. Praėjusią savaitę pati pirkau voveraites Kviečiu į svečius voveraičių fritatai ir didelius baravykus… O va pati truputį pagrybauti galėjau vasarą, […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.