8241
Beatos virtuvė

Iš ko susideda geros atostogos – arba atostoginiai karoliai

(24)

Pailsėjus, bet nelabai ir buvau nuvargus, bet vistiek, ką jau slėpsi – atostogų laukiau ir apie jas svajojau. Jau prieš kokias dvi savaites pradėjau karštligiškai tikrinti orą. Nes žinote kaip su tuo oru, ‘it can make it or break it’. Čia kaip toje ruletėje. Bet valio, šį kartą bilietą ištraukiau palankų. Neatsimenu geresnio oro prie Baltijos, tikrai ne. Kiekvieną dieną buvo saulė. Tai iš ko susideda geros atostogos jums? Pagalvokite, aš rikiuoju iš ko jos man pasidaro:

Saulė, jūra, smėlis

Mano atostogose turi būti smėlio ir turiu aš gulėti ant žemės. Nieko negaliu padaryt. Ant gulto negaliu, turiu truputį ant smėlio pagulėt. Pajusti tą žemės jėgą ir kad ji iš manęs ištrauktų viską, kas vargina. Aš manau, kad gulinėjimas pliaže turi visokeriopos naudos, terapinę taip pat. Man gerti saulę yra privaloma atostogų dalis. Aš pasikraunu kaip kokia baterija. Kaip jau sakiau, nei vieno debesies anei lašo lietaus, ar taip dar begali būti?? Pasirodo gali. Žinant, kad mano paskutinės atostogos prie Baltijos prieš du metus praėjo prie 16 laipsnių max ir nuolatos lynojant – šis oras buvo stebuklas. Išvažiuot nenorėjau, galėčiau kabėti ten ir kabėti.

photo 4-39

Kompanija

Jei atostogausi kokiam Graikijos užkampyje ar Maldyvų salyne, ar Sardinijoje kaip kad mes prieš metus, tai šansai, kad sutiksi senų ir naujų pažįstamų, lygus nuliui, na beveik. Jei atostogauji  Nidoje, tai kiekvieną kartą išėjęs prie marių ar į pliažą, rasi su kuo pasilabinti. Tai yra super puiku. Šiai metais mano atostogos buvo na tiesiog labai turtingos draugių su kuriom, na TAIP, gera pabūti ant smėlio pliaže. Tiek gerų susitikimų. Net negaliu patikėti, kaip čia tokia vat sėkmė. Ir seni geri ir nauji įdomūs. Atostogos atneša ne tik poilsį, bet ir naujus įspūdžius. O man tai iš viso buvo nerealu – tiek draugių, o pasku dar ir sesė su šeima.

 

photo 1-48

photo 1-49

photo 1-50

Saulėlydis

Its magic you know. Saulėlydis + draugai + piknikas = privalomas ir žibantis elementas atostogose.

photo 4-38

Aštrių pojūčių ir laisvės

Nidoje atostogaujant visada galima pasiplaukioti po marias. Dar geriau, jei a) svainis turi katerį; b) draugai dienai išsiveža su savo greitaeigiu ir smagiu laivu po Nemuno deltą. Oh gyvenimas. Man atrodo, kad dabar visas pamario kraštas, palyginus prieš dešimtmetį, dabar yra tikrame pakilime, ir vis daugiau žmonių atranda jį.Važiuokite, plaukite ten  ir nesidairykite. O aštrūs pojūčiai buvo du kartus: abu kartus skrodžiant marias iš Nidos kito marių kranto link. Trumpa ir aštri ta marių banga. Ai tiesa, dar ant seklumos buvo užplaukta, bet išsistūmėm.

photo 3-45

 

photo 1-52

Laikas su vaikais

Šie metai mums tokie išpuolė, kad Tomas negalėjo su manim visas dešimt dienų atostogauti. Daug darbų su Jurgiu ir Drakonu. Mūsų Jurgis norėjo pabūti su Tomu Vilniuje. Mes su Izabele išvažiavom dviese. Paskui pusiaukelėje aplankė vyrai mus ir apsikeitėm vaikais. Taigi aš pirmą kartą atostogose pabuvau su abiem vaikais tik dviese. Kai šeimoje du vaikai, kurie nedideliu metų skirtumu auga ir nuolat nuolat būna kartu, jiems pabūti atskirai ir gauti nedalomo vieno iš tėvų dėmesį, yra labai visiems gerai. Manau pakartosime šitą taktiką ir ateityje. Galu gale gali atrasti savo vaiką iš naujo. Nes kai jie kartu, tai visada komanda, kuri ir pliekiasi, ir draugauja vienodai smarkiai, o kai po viena, tai kaip mes Tomu nusprendėm, kiekvienas vaikas gali pabūti savimi.

photo 2-51

 

photo 2-54

Skaityti reiškia atostogauti

Aš atsivežiau dvidešimt kilogramų knygų. Nemeluoju. Nes esu maksimalistė ir nenormali optimistė. Pliaže kontempliavau apie savo naują knygą, kurios fotografavimo darbus pradėsiu jau kitą savaitę. Jau sakiau, kad mano nauja knyga bus skirta Lietuvai, va štai atradau LABAI gerą knygą, kurią rekomenduoju visiems įsigyti: Nijolės Marcinkevičienės ‘Metai’ (jau šimtą kartą esu rekomendavusi šią knygą) ir Laužiko ‘Istorinė LIetuvos virtuvė’.

photo 3-44

Kokias svajones jūs išpildėte per savo atostogas? Ar dar išpildysite? Kas jums yra trys svarbiausi atostogų elementai?

Kad atsikinėti būtų smagiau, dovanoju savo geriausia atostogų ir pliažo palydovą – krepšį, kurį tampiausi į pliažą nuolat ir į du krepšius sutilpdavo visas gyenimas. Į vieną telpa vienos šeimos pliažo reikmenys.

photo 4-37

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (24)
Komentarai
  1. Viktorija parašė:

    Šaunios atostogos, Beata. Linkiu Jums ir Jūsų šeimai kuo didžiausios laimės. Skaitant visus įrašus susijusius su šeima, taip gera ir malonu širdyje pasidaro, žinant, kokių nuostabių šeimų yra šiam pasaulyje!

  2. Justina parašė:

    Atostogos – nuostabus dalykas, kada gali ir pailsėti ir tuo pačiu patirti daug įspūdžių. Per šias savo atostogas pirmą kartą plaukiau baidarėmis, tai man buvo iššūkis, nes nugalėjau vandens baimę ir tuo pačiu išmokau plaukti. visada kažką per savo atostogas patiriu naujo ir laikausi šių 3 elementų per atostogas:

    1) Nusiteikimas
    2) Suplanuota veikla
    3) Ir žinoma, pats svarbiausias dalykas – gera nuotaika.

    Visiems gerų atostogų 🙂

  3. Ausra parašė:

    Pirmiausia gera nuotaika, paskui gamta ir vandens telkiniai..:)

  4. Toma parašė:

    Gerų atostogų receptas:

    1. Saulė. Jūra. Smėlis.
    2. Mylimas žmogus.
    3. Atsipalaiduoti ir mėgautis.

    Visada pavyksta! 😉

  5. Laura parašė:

    Sveiki, Beata,
    Vau, kokios mielos ir atostogiškos nuotraukos 🙂 Nerealu!!!
    Man atostogos kažkaip tikriausiai nostalgiškai, bet kvepia šienu, kurį vaikystėje grėbdavome pas močiute, ech, kaip būtų šaunu vėl prisiminti šį darbą 🙂
    Na o kalbant apie mano atostogas, tai jų šią vasarą dar neturėjau ir neturėsiu..tiesiog taip gavosi, bet labai laukiu ilgojo Žolinių savaitgalio, kuomet vyksime prie jūros – man atostogos yra JŪŪŪŪRAAAA! Ir tik Ji 🙂 ir pušų kvapas mūsų lietuviškame pajūryje 🙂 taigi, nors atostogos pas man šiais metai bus mini, bet pamatysiu jūra, turiu nusipirksui naują pintinę, į kurią įsidėsiu pledą, vaisių ir gaudysių saulę kopose 🙂 o jei dar turėčiau Beatos tarbelęę…būčiau labai madinga 🙂

  6. Gintarė parašė:

    Puiku, tiek daug gražių idėjų Beata pažėrė tiems kas dar tik ruošiasi atostogauti, o aš kadangi antra diena tik po atostogų Nidoje 🙂 tai man trys svarbiuasi atostogų elementai – svajonės šiame mielame miestelyje, kurias pavyko išpildyti tai ir buvo :
    1. Su vaikais palydėti saulę pajūryje, pasirodo dar neplanuotai gavosi ir smagi fotosesija su įvairiais „kreizais“
    2. Savo mėgiamoje kepyklėlėje atsigerti kavos su namų darbo saldumynais, neskubant skaitant savo mėgiamą knygą.
    3. Išplaukimas laivu iki Mingės dalinantis pastebėtais vaizdais su vaikais.
    Nesitikėjau, kad tokie paprasti dalykai tiek suteiks laimės ir džiaugsmo ir pakraus geros nuotaikos ir nusiteikimo ilgam, gražios vasaros visiems 🙂

  7. Dovilė parašė:

    Tuoj atostogos, o pirmame darbų sąrašo trejetuke:
    1. nuvykti į kaimą ir prikonservuoti vasaros gėrybių, net gera pagalvojus apie aštrias cukinijų salotas su kariu;
    2. sėdėti prie laužo iki gilios nakties ir stebėti krentančias rugpjūčio žvaigždes;
    3. pabūti su šeima, nes niekada negana ilgų pokalbių…

  8. Jurgita parašė:

    Miela Beata, labai turiningos ir įdomios jūsų šeimos ir draugų atostogos! Ačiū už pasidalinimą ir besišypsančius veidus, saulę, smėlį, jūrą ir krepšelį, kurį nesenai įsigijau, bet dar neišbandžiau. Mūsų savaitgalius norėčiau pavadinti mini atostogomis, kai mes su vaikais užsiimame kokia kūrybine veiklą. pvz.: šį savaitgalį su mūsų penkiamete Beatriče pirma, sukūrėme pasaką apie vaiduoklį, kurią įrašėme į diktofoną, antra, nuvykome į Kurtuvėnų klojimo teatrų festivalį, kur žiūrėjome Punsko lietuvių spektaklį „Amerika pirty“ ir trečia, sekmadienį dalyvavome šv. Jokūbo atlaidų šventėje. Va kokie karoliai!

  9. Jurgita parašė:

    Per šias atostogas skyriau laiką poilsiui kaime, pas mamą, kad jinai galėtų daugiau laiko praleisti su anūku, padėjau jai ūkio darbuose ir nunėriau suknelė. Tokie mano 3 svarbūs darbai.

  10. Lina parašė:

    Man esminiai trys atostogų dalykai:
    1. Kelionė į pajūrį (nors ir vienai nakčiai);
    2. Maudynės ežere su vakarojimu prie laužo.
    3. Jokių buities darbų ir minčių apie darbą 🙂
    Ir tada atostogas užskaitau 🙂

  11. Irena parašė:

    Laba diena, jūsų atostogos iš tiesų puikios, šaunuoliai, labai patinka plaukioti mariomis. O jums ir jūsų šeimynai linkiu dar daug saulėtų dienų ir puikių atostogų.
    Na o aš per atostogas, kurios dar bus planuoju:
    1. Sudalyvauti giminės susitikime;
    2. Sūnėno vestuvėse;
    3. Nuvažiuoti prie jūros.
    Tikiuosi, kad pavyks

  12. Aurelija parašė:

    Mmmm 🙂 Gera skaityti, kai atostogos atveria visai kitus pojūčius ir patirtis. Kadangi, dažniausiai turiu galimybę vasarą atostogauti ilgiau nei mėnesį, todėl stengiuosi šias atostogas susiplanuoti ir patirti kuo daugiau nuotykių. Ir visa prabėgusi liepa buvo turininga. Buvau prie jūros, išsimaudžiau ežere, aplankiau Gražutės nacionalinį parką ir pabuvojau užsienyje. Permasčiusi visą šią patirtį, pagalvojau, kas ją daro ypatinga ir svarbia man. Taigi, išskyriau tris atostogų komponentus:
    1) bent vienas pirmas kartas. Mano atveju buvo ne vienas: pasivaikščiojau po pelkes, aplankiau Londoną ir susitikau su įkvėpiančia menininke Marina Abromovič.
    2) Geri draugai. Pokalbiai, pasivaikščiojimai, pasisėdėjimai drauge su jais visada skatina tobulėti, ieškoti ir viduje sušukti: „Esu laiminga, kad turiu kiekviena iš jų!“.
    3) Patirtos naujos būsenos. Klampodama per pelkes, klaidžiodama po Londono gatveles, vis iš naujo stebėdama Klaipėdos senamiesčio įžymybes pagaudavau save nustebusią, susidomėjusią, pasimetusią ir sutrikusią. Pajusdavau ir tai, ką sunku apibūdinti žodžiais, nes niekada neteko patirti prieš tai 🙂
    Visa tai ir yra atostogos. Kai būni, patiri ir nespaudžiamas laiko rėmų įprasmini savo patirti 🙂

  13. Monikutė parašė:

    Šeima, Kelionės, Nauji įspūdžiai ir patirtys…
    Ir dar vienas – tiesiog pabūti tyloje su savimi.

  14. ŽIEDŪNĖ parašė:

    Šeima
    Tinginystė
    Geras oras

  15. Ingrida M. parašė:

    Smagios atostogos Jūsų, na o mano geros atostogos susideda išmano kaimo, dukrytės (kai galim daug laiko praleisti kartu, nes kasdien tokių galimybių neturim) ir žinoma norėčiau gero oro. Svarbiausia, kad nebūtų jokio žadintuvo… Kaiiip nemėgstu anksti keltis 🙁

  16. Ieva parašė:

    Mano atostogos prasidejo siandien. Tavo straipsnis , Beata, priverte, paskatino susimastyti ir pasiklausti, ar viska darau, kad laisvos dienos butu geros. Siemet viskas susikloste kiek kitaip nei norejau, siemet liksim namie. Jau buvau siek tiek pradejus saves gailetis, bet paskui visai netycia pamaciau paveiksleli, kur dvi drauges plepa imerkusios kojas i kibira vandens. O po apacia tekstas: nesvarbu, kad nenuvaziuosi prie juros. Jeigu mokesi dziaugtis ir megautis tokia akimirka, tuomet vanduo kibire atnes daugiau laimes nei visa jura.
    Per sias atostogas nutariau priimti viska taip, kaip yra. Tiesiog nesinervinti ir dziaugtis mazais stebuklais. Kol kas sekasi gerai. Turiu dar viena svajone, kiekviena diena bent po valanda pajudeti. Nesvarbu ar tai butu pasibegiojimas ar pasivaiksciojimas.
    Man atpstogos: laikas sau, gera knyga ir geri pokalbiai niekur neskubant ir megaujantis.

    Geru visiems atostogu!

  17. raminta parašė:

    Labai smagios ir turiningos atostogos Beata 😉
    Siais metais man jos buvo visokios:
    Ilgai laukta kelione su seima ir draugais i Platelius,ilgu gulejimu ant grazios pievos,miegojimo palapineje,maudymosi iki begalybes……bet bezaidziant tinklini susitrenkiau pirsta ir butent ta ant kurio vestuvinis ziedas ir dar kitas seip,pirstas taip istino kad teko kirpti abu ziedus nes kitaip mano pirsteliui butu buve bye bye bet gerai kad viskas gerai baigesi.Paskutine kelione laukia i Delfinariuma tikiuosi koks delfinukas neuzsoks ant manes ;D

  18. Giedrė parašė:

    O man atostogos – tai pirmiausia nuostabus atsipalaidavimo jausmas kai atsikeli iš ryto ir tą pačią sekundę suvoki, kad tau NIEKUR nereikia lėkti, tempti vaikų į darželį, pilti paskubomis benziną į baką, prieš pietų pertrauką paskubomis susiplanuoti būsimą vakarienę, per pietų pertrauką paskubomis lėkti apsipirkti, tada po darbo griūnant lėkti į darželį ir galiausiai namo prie puodų. Ta sekundė suvokimo mane užveda gera nuotaika visai likusiai dienai:) O dar atostogos – tai būtinai kelionė. Ir nesvarbu kur – ar į užsienį ar į artimiausią kaimą, svarbu – susikrauti mantą, šeimyną ir keliauti. Ir dar ilgas vakarojimas. Prie žvakės. Be žvakės. Su šeima. Su vynu. Su knyga. Nesvarbu kaip – svarbiausia čia, tas žinojimas, kad keltis anksti NEREIKIA. Tai va, man šie dalykai svarbiausi. O oras jau nebe toks svarbus. Apskritai seniai pastebėjau, kad kuo mažiau tikiesi, tuo labiau džiaugiesi gavęs. Taigi, manau, kad mano reikalavimai atostogoms yra minimalūs, bet užtat labai realūs:) Gerų visiems atostogų!

  19. Violeta parašė:

    1. Nuotykis (kad žiemą, kai jau atrodo visai nebegaliu, prisimeni ir nusišypsai)
    2. Legali tinginystė be sažinės graužimo
    3. Mamos užauginti pomidorai

  20. Aurelij parašė:

    1.Jūra, saulė, smėlis.
    2.Gera kompanija.
    3.Įdomiai ir linksmai praleistas laikas.

  21. Vita parašė:

    Laba diena,

    Perskaiciau jusu straipsni ir dabar isitikinau, kad neapsirikau atpazinus jusu veiduka. Ta diena, kai as ir mano draugas, drybsojom ir zaidem kamuoliu Nidos papludimyje, salia musu jus ilsejotes su savo vaikais. Veliau tie pabyruciai lakste po kopas,zaide kamuoliu ir angliskai labino mus 🙂 Koks mazas pasaulis.

  22. […] mėnesį. Tada gegužę skridome į Niujorką ir jo apylinkes – į draugo gimtadienį. Vasara buvo skirta Lietuvai ir atostogoms prie Baltijos. O rudenį manęs laukė kulinarinė kelionė į Pietų Italiją mokytis gaminti ledų. Tai, kad […]

  23. Nuo Saules parašė:

    kaip smagu matyti kad ir senus, bet jautrius ir nuoširdžius blogo įrašus. Dar smagiau būtų, jei panašiu stiliumi dalintumėtės su mumis savo akimirkomis ir dabar 🙂 ačiū kad esate ir įkvepiate – su Jumis – šviesiau Lietuvoje:)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.