Beatos virtuvė
Beatos virtuvė

Imbieriniai sausainiai

(38)

Valio, galų gale man pavyko rasti LietuviŠkumus kompe…
Šiais metais, o gal tiksliau praėjusiais, t. y., 2007, draugams nusprendžiau dovanoti savo gamybos dovanas… Inkilėlių nekaliau, nes nemoku, bet iškepiau sausainių, viriau uogienių visokių ir dar gėrimus stipriuosius maišiau. Parašysiu kada smulkiau… Na, o šiandien gavau draugės Vaidos laišką, kuri nori tų sausainių namie prasikepti… Tai va, Vaidai ir skiriu šį įrašą…
Imbieriniai sausainiai yra labai sezoninis dalykas, ypač populiarus žiemą ir per Kalėdas. Receptų yra įvairiausių. Aš ieškojau tokio, kad sausainiai būtų ploni, kieti, tamsūs, trapūs. Pabandžius porą variantų, šis, mano nuomone, geriausias ir jį ištraukiau iš vieno žurnalo… Aš kepiau industrinius kiekius, tai dariau tešlą iš karto tris kartus padauginus… Sausainių iškepiau tūkstančius … Ir labai pavargau kočioti tešlą, juos formuoti, bet nepraėjo nei dvi dienos ir viskas buvo padaryta…

Dalinkis:
Komentarai (38)
Komentarai
  1. Kristina sako:

    Sakykit, kiek laiko galima laikyti imbierinius sausainius? skanesni šviežūs ar „pastovėję“?

    gal dar sulauksim receptuko kokio skanaus Kalėdinio pyrago, kurį reikia kepti prieš mėnesį? kažkur esu mačius su krūva džiovintų vaisių ar pan. :)

  2. klausimas del kieko? sako:

    Sveika,

    Kadaise irgi tokias dovanas dariau ir šiemet užsimaniau… tik kad nebeturiu ano recepto, bandysiu pagal Tavąjį :) nors kiek pamenu, panašu.
    Vienintelis klausimas, koks maždaug kiekis išeina iš sių ingriedintų, gal pameni? :)

    Ačiū už atsakymą.
    Beata

    • kiekis kokios trys – keturios skardos priklauso nuo formeliu dydzio ir teshlos plonumo, kuo ilgiau laikysite shaldytuve tuo geriau issikocios….jei norit kepti sau ir pavaisinti tai uzteks, o jei dovanom, tai reikes keletos uzejimu

  3. Del "black treakle" sako:

    Sveiki,

    o kiek to „black treakle“ reikia pilti? 3 saukstus? 3ml?

  4. Aurelija sako:

    Vilniuje Gedimino pr. parduotuveje Marks & Spencer radau „Black Treacle“ (juodojo sirupo), ir „Muscovado“ cukraus tik jis šviesiai rudas, tamsesnio nemačiau bet gal yra ir dar tamsesnio :) )

    skanių kepinių :) )

  5. del medaus sako:

    o gal galima nedeti medaus, nes siuo metu jo neturiu, o gal ji galima pakeisti kazkuom kitu ?

  6. Patarimas sako:

    Gaminau pagal si recepta – labai patiko, taciau kita karta:
    – deciau saukstu maziau medaus
    - truputi daugiau visu prieskoniu

    Kad netektu vargti su tesla, nelipdykite jos i viena pagranduka, o padalinkite i 5-6 dalis. Kai jau kociosite – isimkite po viena is saldytuvo, po keliu gumuleliu susidarys „atlieku“ nuo formeliu, tai suminkykite jas i viena gniutuleli ir atgal i saldytuva – kol baigsite visa pirmine tesla, gniutuleliai bus pakankamai pasale, kad nekeltu vargo kociojant:)

  7. Viktorija sako:

    sveiki.
    ieskojau per visa interneta imbieriniu sausainiu recepto. nieko doro neradau. mat nesu as ju ragavus. tai gal del to ir neissirinkau recepto :) o drauge sake, kad jie neskanus tai ir nustojau toliau testi paieskas :) si recepta atradau netycia :) bet manau siom sventem isbandysiu :)
    norejau paklausti, pas mane dar sena orkaite, ir nera nustatyti temp. ir sunku sausainius kepti yra. ar irgi uztenka 10-12min. ar ugni nustatyti mazesne?
    aciu :)

  8. aušra sako:

    jei dėti šiek tik kakavos, kad būtų rudesni sausainiai?

  9. Metide sako:

    Sveiki,
    Del cukraus – radau iki ;) Billington’s nerafinuoto melasos (cukranendriu) cukraus :) Jis labai labai rudas :) ir sausainiai visai skanus gavosi …

  10. Del sausainiu kietumo sako:

    Sveiki, vakar kepiau sausainius, bet ko tai tesla trapoka buvo, sunkiai minkesi, visko dejau pagal recepta, galvoju, gal miltu reikejo maziau, sausainukai isejo pakankamai kietoki, bet traskus, kaip manote?

  11. lina sako:

    Dariau regis viską kaip priklauso, bet gavosi labiau ne sausainiai, o forminiai labai labai ploni irisiniai saldainiai:) Itariu sviesto padauginau, o miltų pagailėjau, tai gavosi tokie labai labai karameliniai. Kitaip nei tikejausi, bet kaip pirmam kartui – uzskaitom:)

  12. Greta sako:

    Sveika, mano orkaite silpnoka, geriau kepti 200 C temperaturoje, ar tiesiog ilgiau?

  13. Siuos sausainius kepu jau trecia sezona ir tai jau patapo mano tradicija…ir man jei mmmniam :)
    Aciu Beata

  14. sveiki sako:

    Miela Beata,

    jau po truputi pradedu ruostis Kaledoms… Nreciau isikepti siu sausainiu. Ar tiktu naudoti FAIRFADE firmos cukru jis yra tamsiai rudas, ir daugiau tokia klampi kose, o ne cukraus kristaliukai.Ant pakelio uzrasyta „Dark brown soft sugar“, susideda is cukranendriu cukraus ir siek tiek melasos. Ar butinai reikia MUSCOVADO cukraus?? Sirdingas dekui uz atsakyma:)

  15. Svarbus kalusimas sako:

    Sveiki, labai norėjau paklausti, kepiau imbierinius sausainius ir dariau glajų su kiaušinio baltymu ir cukrumi, kiek laiko maždau tie sausainukai galioja? Bijau, kad nesugestu kiaušnis ir svečių neapnuodičiau :D Labai labai lauksiu atsakymo ;)

    • hmmm žinokite man sunku pasakyti, nes nesu higienos normų specialistė:) šiaip dalykai su šviežiais kiaušiniais, t.y. neapdoroti termniškai yra rekomenduojam sunaudoti kuo greičiau, t.y. yra trumpo galiojimo….bet iš tiesų tai žinote kaip būna….visaip būna…taigi nesiimčiau atsakyti, bet reikės pasidomėti giliau,,, saugiausia ddaryti glajų tik iš cukraus pudros ir citrinos…arba termiškai apdoroti baltymą….bet čia jau nėra taip paprasta, nes reikia jį plakti su cuukraus sirupu…

  16. apie beata sako:

    sveiki, man tikrai patinka deatos laidos ten pasisemiu nauju ideju, patarciau paziureti, as tikrai megstu buti virtuveja, tikiuosi kad ir jus megstate, as gaminu daug ir sausainiu,tortus,sriubas, ir taip toliau, as ziurejau Beatos virtuve ir ziuresiu , patarciau ir sums ziureti ja rasite. http://www.tv3 play.lt linkiu sekmes :)
    ir norejau ant pabaigos paklausti gal kadanors galetumet pagaminti imbierini namuka? tikrai noreciau pamatyti :)

  17. apie beata sako:

    sveiki, man tikrai patinka Beatos laidos ten pasisemiu nauju ideju, patarciau paziureti, as tikrai megstu buti virtuveja, tikiuosi kad ir jus megstate gaminti? , gaminu daug sausainiu,tortu,sriubu, ir taip toliau, as ziurejau Beatos virtuve ir ziuresiu , patarciau ir jums ziureti ja rasite. http://www.tv3 play.lt linkiu sekmes :)
    ir norejau ant pabaigos paklausti, gal kadanors galetumet pagaminti imbierini namuka? tikrai noreciau pamatyti :)

  18. elmira sako:

    SKANUS SAUSAINAI

  19. Giedrė sako:

    Labai laukiame šiais 2013 m. IMBIERINIO NAMUKO RECEPTO :)

  20. Rita sako:

    Man irgi įdomu kiek laiko galima laikyti sausainius? Savaitę, dvi, ar būtina suvalgyt iškart? :)

  21. ugne sako:

    mes dar neragavom jūsu sausainiu mums labai patiko tešla ji buvo saldi. Mano broliuj ir man labai skani tikimės kad ir sausainiai bus tokie skanūs!

  22. anilda sako:

    sr nieko tokio, jeigu sviestą keisčiau kepinių margarinu?

  23. Rada sako:

    Laba,

    Kepiau imbierinius pagal jūsų receptą. Anksčiau gaudavosi OK, bet pastaruosius su kartus išeidavo labai riebalinga tešla: suminkai, ir teka syvai per pirštus. Tešla trupa. Atrodytų, kad per daug to sirupo, tačiau pridėjus daugiau miltų – tas pats (trupa). Kai atšaldžius kočioju, tešla toliau skečiasi ir trupa labai. Viską dariau pagal jūsų receptą. Ar gali būti, kad dėl sviesto kokybės (nors lyg gerą perku visada), arba miltų (dėjau Karališkus – gal jie netinka?). Nors, su tais pačiais miltais ir sviestu, jei kepu tik šiaip sviestinius sausainius (sviesto nešildau) – gaunasi gerai. – Ačiū, Beata, jei čia jums pavyks įžvelgt kažką.

  24. Rada sako:

    Ačiū, Beata. Ir aš maniau – na, vienintelis variantas turbūt – kad dėl perkaitinimo. Pabandysiu kiek įmanoma mažiau šildyt / kaitint. – Na gi turi ir man gautis!!! :)
    - Gražių švenčių, Beata :) . Ir labai jums ačiū už jaukias, tokias „šeimyniškas“ knygas :) .

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
Naujausias receptas
Archyvas


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.