8241
Beatos virtuvė

Geriausias Vilmos obuolių pyragas su varške

(38)

Iš tiesų, tai tikrai yra vienas geriausių o galbūt ir geriausias mano valgytas obuolių pyragas: toks naminis, minkštas nei per saldus, nei per rūgštus. Jį puikiai kepa draugė Vilma, ta pati, kuri patarinėjo, kaip namus pasipuošti prieš šventes, dabar lauksim reportažų ir patarimų, kaip namus papuošt Velykom, o kol kas jūsų dėmesiui tikrai LABAI GERAS jos receptas tobulam obuolių pyragui iškepti. Ji tuo pyragu švaistosi į kairę ir į dešinę, ir visiem geriem žmonėm iškepa. Šis buvo atgabentas į mūsų kurso Kalėdinį vakarėlį Kulinarijos studijoje, o gražiai nufotografavo Žilvis.

O dabar žodis Vilmai… ir tik noriu pasakyt, nepraleiskite pro akis ir ausis šito pyrago, šitas yra vienas iš tų, kuris įsitvirtinęs jūsų virtuvės repertuare, ten sėkmingai liks amžiams, taigi labai esu dėkinga Vilmai, kad pasidalino… Beata.

Atsimenat, kai vasarą buvo plius 30 karščio ir mus protingoji žiniasklaida mokė, kaip išgyventi tuos karščius  – susilaikyti nuo gausių pusryčių, mėsos, cepelinų, kugelių, alaus, per pietus pagriaužt salotos lapą, o vakarienei rinktis lengvus  miltinius patiekalus….

O kodėl niekas nemoko, kaip ir ką reikia valgyti, kai lauke minus 20 šalčio? Negi lietuviams savaime suprantama, ką reikia valgyti žiemą, kad ir energijos nepristigtų, ir svorio pernelyg daug nepriaugtumėm?!!

Bent jau mūsų šeimyna nusprendė, kad prie minus 20 laikytis kokios nors dietos būtų beviltiška, nes tokiam žmogui iš maisto gaunamas sumažintas energijos kiekis susieikvotų, kol jis nuklampotų iki automobilio, o juk dar reikia mašiną ir atsikasti, ir ledą nugramdyt… Įtariu, kad blogai besimaitinantys žmonės labiausiai ir keikia šaltą Lietuvos klimatą, mat iš maisto jie gauna per mažai energijos,todėl jiems yra šalta, ir žiemą jie nieko nenori veikti (čia nekalbu apie žmones visą žiemą lakstančius su lakiniais batukais ir striukytėmis nedengiančiomis nugarų…).

Aš pavyzdžiui jaučiu, kad krentant temperatūrai noriu valgyti sočiau. Gal todėl ir gimė toks varške praturtintas obuolių pyragas. Man jis labiausiai patinka dėl to, kad pasigamina per 20 min (čia neįskaičiuojamas kepimo laikas) ir kad valgosi ilgai, nes yra tikrai sotus. Be to, tokio pyrago nesigriauždama duodu ir savo vaikui, juk varškė ir obuoliai dar niekam nepakenkė. Taigi žieminis varškinis obuolių pyragas.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (38)
Komentarai
  1. Emili parašė:

    Norisi jau ir pradėti jį kepti, tik kad receptas neatsidaro. Ar čia kokia klaida?
    :(….oi laukiu, laukiu ir noriu aparatą jungt, kavą virt ir pyragą ragaut išsikepusi :)….nes sportuoju 3-kart savaitėje intensyviai, tai, kaip Beata sako, kad tik tų kalorijų nepritrūktų (cha, cha, cha)….

  2. Egle Marija parašė:

    Ir man recepto nerodo.

    • lina parašė:

      Laba diena. Noreciau pabandyti iskepti Vilmos pyrageli su varske ir obuoliais. Labai jau gardziai rasoma apie ji. Aciu.
      Lina

  3. Indrė parašė:

    neatsidaro ir man receptas

  4. Suviliojo ir paliko!!! parašė:

    Ej… Perskaičiau tikrai DAUG žadančią įžangą (nes esu didžiulė obuolių pyragų gerbėja ir netgi tyrėja). Ir nematau recepto. Kuo greičiau taisykite klaidą!!!!

  5. dalia parašė:

    kaip gaila,neatidaro ir man 🙁
    tikriausiai kazkokia klaida isivele ?

  6. Lina parašė:

    Tikrai,tikrai neatsidaro. Ir iskart noriu klausti,kuo galima keisti varske,jei cia pas mus jos nera pirkti? Galbut artimiausias variantas Cottage cheese.

    • inga parašė:

      Lina ar Jus praset Napaleono recepto, ar pavyko ?

      • Lina parašė:

        Taip,Inga,prasiau as. Tik,deja,taip ir neiskepiau jo. O neiskepiau todel,kad vis del to pabijojau,ka d gali nesigauti. Kazkaip isgasdinta esu napoleono kepimu,nors bandziusi tikrai nemazai kartu. Pamaniau,kad gal geriau nerizikuosiu ir iskepsiu visuomet pavykstanti medaus torta. Kepiau pagal senoviska smetoniska mociuciu recepta,gavosi puikiai,ir paciai patiko ir visiems valgiusiems.Bet vis vien napoleonas man yra tortu tortas.

  7. inga parašė:

    Tai kur pyragelio receptas???

  8. Beata Nicholson parašė:

    oje tikrai baisinga klaida, labai labai atsiprašau, išsitraukiau įrankių dėžę, ir pataisiau, atsiprašau dar kartą ir tas pyragas tikrai geras, tik dėl kuo pakeisti varške tai sunku atsakyti, nes artimiausias pakaitalas, būtų galbūt rikota arba cream cheese, tai gal sumaišyt juo reikėtu, bet iš tiesų varškė yra varškė…
    aš tik su varške esu kepusi tokį pyragą, bet praneškite kaip seksis su pakaitalais,..

  9. inga parašė:

    Net kita varskes pyrago recepta susiradau, bet kai jau klaida istaisyta, tai ryt kepsiu su obuoliais. aciu

  10. Inga parašė:

    vajezau, linkas neveikia. (nors netikrai žinau, gal jau veikia, bet supratau, kad visiems reikia taip parašyti.)
    skanaus!
    🙂

  11. Inesa parašė:

    Bravo!!! ką tik išsikepiau ir pirmą kąsnį į burnytę įsidėjau – labai skanu!! 🙂

  12. Kita Inga (man linkas veikia :) parašė:

    Ka tik issikepiau pyrageli su cottage cheese – labai skaniai gavosi…

  13. Apie varškės pakaitalus parašė:

    Jei sunku gauti varškės, galima juk jos namie pasigaminti. Visas darbas – tik pieną užkaitinti. Tiesa, gausis saldaus pieno varškė, bet, mano manymu, pyragui tai nepakenktų. Bent jau lietiniai ir virtinukai su tokia varške išeina puikūs!

  14. Indre parašė:

    Jau antra karta kepu tokio tipo pyraga ir supratau, kad tas „smeline“ tesla man visai nepatinka.. Tikrai atrodo, kad smeli su cukrum valgyciau. Gal ka ne taip darau?!!?!

    • Beata Nicholson parašė:

      na skonio reikalas, aš siūlyčiau dėti mažiau miltų, nes miltų gali būt per daug, todėl ir atsiranda toks sausumo – smėlio jausmas.

    • Suviliojo ir paliko!!! parašė:

      aš kepu labai panašų pyragą. tik mano obuoliai pūpso perpjauti per pusę varškės kremo pusnyje. O smėlinę tešlą pakepu orkaitėje 5-10 min. prieš varškės kremo pylimą. Tuomet ji prigeria mažiau drėgmės ir būna trapesnė.

  15. inga parašė:

    Manau, kad pavyko, tik namai labai užrūko:)) matyt per mažai miltų buvo ir sviestas per kraštelius pradėjo taškytis, bet skonis panašu, kad nenukentejo:)
    Merginos, o kodėl čia tokios paslaptys su receptais, kažkam asmeniškai, o kitoms lieka tik seilę varvinti……..

    • Lina parašė:

      Ingute,kad cia jokios paslapties nera. Jeigu tai ne tu,kuri parase Napoleono recepta,tai tas receptas yra ankstesniuose komentaruose,pries naujuosius metus. O medaus torto recepta,as manau,Beata paprase i emaila,nes cia mes ne apie medaus torta diskutavome.Juolab,kad visos mokam kepti medaus torta:-) Jeigu tu noretumei,as galiu ir tau atsiusti. Jokiu paslapciu!:-))

  16. Emili parašė:

    Pakomentuosiu dabar jau po šio pyrago kepimo šeštadienį.
    Dėl varškės : naudojau pusę kiekio varškės 9% ir kitą pusę sutarkavau varškinio sūrio (bendras riebumas ~15 proc.) – tada gavosi puiki konsistencija, neištižusi.
    Del miltų dėjau ~350 g (taip jau man „sušvietė“) – buvo gerai.
    Man skaniausiais šis pyragas karštas (gal ne tokia „sunki“ sviestinė tešla), bet puikus ir kitą dieną. Ragavo jį visų amžiaus grupių valgytojai ir visiems patiko. Tačiau man geriausias Beatos Paprastas obuolių pyragas (iš pirmos knygos), kad jo lengvumo ir skonio nenugalės jokie sviestinės tešlos pyragai.

  17. Raminta parašė:

    Man iskilo klausimas kiek deti cukraus, nes recepte nenurodytas tikslus kiekis? Nors mazdaug – stikline?dvi?

    • Emili parašė:

      Turite omenyje tą miltų-sviesto tešlą – kur parašyta dėti cukraus ir ragauti , kol bus saldu… Tai galiu pasakyti, kad dejau 9 valg. šaukštus (be kaupo)

  18. Almama parašė:

    Puikus receptukas,kepiau praeitą savaitgalį ir net mano vyras nemėgstantis jokių obuolių pyragų (!) išdrįso įsidėti antrą nesvietiškai didelį gabalą. Mums,keturiems šis pyragėlis „suėjo“ vienu prisėdimu.Gėda pelėda šitaip kirsti saldumynus.

  19. Almama parašė:

    tiesa,aš varškės normalios lietuviškos neturėjau tai dėjau 0,3 proc kreminę( kaip „mūsų švelnioji“) ir ,kad nebūtų skysta tai dėjau 2 šaukštus manų ir truputį sviesto įplakiau. Spėju , kad visvien gavosi labiau dietinis nei jūsų.Vienas pyragėlis-1 kcal 🙂

  20. Roma parašė:

    labai nekonkretus receptas,ir nieko gero nesigavo.jei rasot 2 puodeliai miltu tai geriau parasykit kiek gramu.kazkoks miltu misinys ,zodziu neskanu.

  21. Sonata parašė:

    Labai skanus, bent jau artimieji pagyrė. Pati šiuo metu sloga užspausta, tad tikrųjų receptorių neturiu. Ačiū už skanumėlio idėją.

  22. Egle parašė:

    Super!!! Vakar kepiau, tik jau labai ilgai, orkaite nelabai veikia, o ir varske skystoka, tai ilgai laikiau, bet skonis nuo to ne kiek nenukentejo!!! Pyragas buvo skirtas bendradarbems, tai per tea break susveite, pyragas net iki lunch’o nedagyveno!!!

  23. waja parašė:

    varškės kremą darau taip: Į šaldytuvo kamerą šaltibarščių kefyrą 5-7 proc riebumo, sušalusį į sūrmaišį, ir…išėmus mmmmmm skanumėlis

  24. waja parašė:

    pamiršau parašyti, kad reikia į sūrmaišį dėti nuėmus pakuotę nuo sušalusio kefyro

  25. Rita parašė:

    Superinis pyragas. Man jis puikiai pavyko ir visi kas ragavo, visiems patiko. Viena karta dariau dariau su parduotuvine 9proc varske, o kita karta gaminau su namine varske, bet nebuvo labai riebi (taciau nezinau kokio riebumo). Nezinojau koks svoris ir neturejau kuo pasverti, tad dariau is akies ir puikiai gavosi (nes jau zinojau kokia konsistensija turi buti), dar net skaniau.

    Beja, Kaledu senelis man atnese Beatos virtuves knyga. Laaabai apsidziaugiau 🙂

  26. anzeika parašė:

    labai, labai skanu ir darbe dalinu receptus:) visi ragauja ir kepa:)

  27. Tobulas parašė:

    Tobulas pyragas! Aciu uz puiku recepta!

  28. Kristina parašė:

    Super pyragas, rinkausi is daugybes receptu internete bet likau istikima Beatos receptams 🙂
    Tik kepimo laikas mano buvo 2 val, nors orkaite nauja, gerai veikianti, elektrine. Gal su dujine greiciau pasigamina 🙂
    Ir saltas jau atveses pyragas man visdelto skaniau 😉

  29. Diana parašė:

    Skanumelis!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.