8241
Beatos virtuvė

Romantika ir švediškų receptų įkvėptas apkepas

(2)

Kartais pradėti įrašą labai gražu kaip nors romantiškai, su kokiu nors lyriniu/meniniu nukrypimu – nuo oro prie maisto…. kaip nors pvz… hmmm, kaip dienos vis trumpėja, ir lapai nukrenta, norisi valgyti daug sviesto…. hmmmmmm….. ne… šitas negražus, gal pabandom taip: kai šiandien lijo taip baisiai (garbėsžodisištikrųjų), kad galvojau – reikės susikalti geldą ir irkluoti iš namų link mašinos, supratau, kad visi būtinai privalo valgyti sviestą…….. ar jau įkvėpti visi pulti gaminti ir toliau skaityti????
Čia buvo romantiškas intro….
Dabar neromantiškas intro: mano draugė Lotta kažkada labai seniai dar vasarą man davė knygą Swedish cooking, aš aišku, labai ją visaip varčiau ir džiaugiausi, bet nieko tiksliai iš jos negaminau, tik šiaip įkėpimo sėmiausi. (knygoje, beje, yra puikus receptas cepelinams ir netgi nuotrauka yra tų švediškų cepelinu, tik jie tokie plokštesni, bet šiaip tai tas pats gamybos procesas ir t.t. )
štai kam mane įkvėpė ta knyga dabar: rūkytos lašišos ir bulvių apkepas, arba pyragas, arba plokštainis, žodžiu, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. (arba vėl reikia konsultuotis su kokiu nors žodynu arba protingais žmonėmis, ką gi mes vadiname apkepu ir t.t.t.t.t)

Valgyti su sviestu, kodėl? Skaityti nuo pradžių…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. […] makaronai su tunu, visada yra labiausiai pageidaujami dalykai, kai tuo tarpu kas nors su bulvėmis yra visai nepopuliaru. Kažkada labai buvo populiarios visokios sriubos, dabar tą populiarumą […]

  2. Greta parašė:

    o gal bulvių ir lašišos užkepėlė? :))

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.