8241
Beatos virtuvė

Skaldytų žirnių sriuba

(13)
Kai sergi, valgai sriubą, kai sergi tonzilitu (pati nusistačiau diagnozę) nieko negali valgyt, bet bandai valgyt sriubą…. Nori, kad sriuba būtų paprasta ir naminė. Šita sriuba ypatinga tuo, kad joje yra labai mažai ingridientų, ir ji yra puikus trintos ir paprastos sriubos mixas.
Trintas sriubas dabar verdu retai. Trintos sriubos mano valgytojams netinka, nes jie valgydami negali indentifikuoti kur morka, kur bulvė, kur mėsytė ir t.t.
O rezultatas šios sriubos labai mielai jaukiai naminis…
Reikės: skaldytų žirnių, svogūno, keletos morkų, saliero stiebo, šoninės.
Pirmiausia – į vidutinį puodą įpilam apie stiklinę ar daugiau žirnių, įdedam vištienos sultinio porą kubelių, lauro lapą, pipirų ir paliekam virti… ir pamirštam (beveik) – einam užsiimti kokiais nors svarbiais namų ruošos dalykais arba gulim ir skaitom… (aš tuo metu iškraustau indaplovę, pvz.), po pusvalandžio žirniai jau turėtų panašėti į išvirusius. Tai tada pradedam ruošti kitus dalykus.
Ant keptuvės pačirškinam šoninę, išsiskyrus riebalams, juose pakepinam smulkiai smulkiausiai pjaustytą svogūną (jei reibalų trūksta, įdedam sviesto), kai šis iškepa, dedam smulkiai smulkiausiai smulkintą saliero stiebą. Morkas nuskutam ir susipjaustom patinkančiom figūrėlėm (galima širdutėm), bet paprasčiausia kvadratėliais 🙂
Žirniai jau turėtų būti jau išvirę, ir bepradedantys byrėti.. Nes sultinys bus jau drumzlinas, dabar beliko tik sudėti morkas ir keptuvės turinį į sriubą, ir palikti dar pavirti penkiolika minučių maximum.
Smagiausia yra tai, kad pabaigoje žirniai pasileidžia, sriuba yra tirštoka, labai gražios spalvos, švelni ir net truputį saldi, labai paprasta ir labai skanu…

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Anonymous parašė:

    Skanumelis…labai pagelbejo receptas, kai uzsinorejom zirniu sriubytes, aciu! Tik as dar dejau bulviu – nepamaise 😉

  2. liuks parašė:

    labai mėgstu žirnių sriubą, o ši dar ir su saliero dvelksmu (sukau galvą kur panaudoti salierą). Išėjo puikūs rudeniško penktadienio pietūs;)

  3. Sonata parašė:

    Pati skaniausia mano kada valgyta sriuba 🙂

  4. Violeta parašė:

    Neturiu namie sultinio kubelių, kaži kaip gautųsi be?

  5. Violeta parašė:

    o gi gavosi gerai, pridėjau prieskonių ir super labai skani, nors žirniai ir nelabai norėjo suvirt

  6. aciu! parašė:

    KOKS SRIUBYTES SKANUMAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o jetau! gaila, kad labai karsta, neeina valgyt taip greit…aciu uz zirniu sriubytes ideja ir uz puiku receptuka! PUIKIAI!

  7. Inga parašė:

    Vyro ivertinimas – „tobuliau uz tobula“, o jis grieztas kritikas 🙂

  8. Sriubyte parašė:

    Man jos patiekalai labai patinka 🙂 Gera dovana jos knyga 😉

  9. Indrė parašė:

    Pasisakaičiau receptuką ir einu gaminti savo šeimynai :), man taip pat labai patinka Beatos virtuvė. Tikra Šaunuolė!!! Jau užsisakiau dovanų ir Beatos knygą :).
    Skanaus visiems 🙂

  10. ar parašė:

    Seniai ieskau zirniu sriubos recepto. O sis taip isgirtas. tikrai darysiu, tik kuo galima keisti saliera? ar salieras labai tinka sioje sriuboje? Gal dar galit rekomenduot koka „lengva“ sriuba vasariskom dienom?

  11. Simona parašė:

    Ką tik paimprovizavau šios sriubytės tema: išviriau sultinuką iš ūkininko vištos kauliukų, jame išviriau savo darže užaugusius šaldytus žalius žirnelius, dėjau šoninę, svogūną, morką pagal Beatą, ir dar papildomai įdėjau vieną bulvę bei nuo kauliukų nurinktą mėsytę. Sriubos tekstūra gavosi kiek kitokia, bet – SKANU;)

  12. wGa parašė:

    Tai kayyy gerumoooo… ir net druskos dėt nereikia 🙂

  13. Agnė parašė:

    Na, vyras sako – vyras žino, o sakė, kad sriuba TOBULA. Beata, ačiū už tikrai nesunkú, bet tikrai skanú receptà! 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.