Beatos virtuvė
Beatos virtuve_sefas_mz Šešėlis

Ieškomi mažieji virtuvės talentai! Arba labiau pasitikėkime savo vaikais (1)

Kiek pamenu save būdama dvylikos metų jau puikiai gaminau balandėlius, kotletus, viriau sriubas ir galėjau pamaitinti mamą, tėtį, sesę. O štai kai dabar apsižvalgau aplink, matau vis daugiau vaikų, kurie iki 10 metų rankose nėra laikę aštraus peilio ar išsivirę patys arbatos… Ar aš neteisi??? Gal šiuolaikiniai tėvai šiek tiek perlenkia lazdą besirūpindami savo atžalomis ir bandydami apsaugoti juos nuo galimų nesėkmių?? Bet grįžkim į virtuvę… Esu įsitikinusi, kad į virtuvę vaikus reikia įsileisti kuo anksčiau, nes jiems reikia patiems viską patirti bei sužinoti, kad jie taptų savarankiškesni ir mokėtų savimi pasirūpinti. O jei dar visa šeima pagirsite ir skaniai…

Daugiau...
photo 5-33 Šešėlis

Metas geram filmui ir kokosiniam daržovių kariui

Šiandien „Šimto žingsnių kelionė“  su Helen Mirren jau Lietuvos kino teatruose. Tie kas suskubo prisiregistruoti į mano seansą, ačiū jums – žiūrėsime filmą kartu, jau pirmą rugsėjo savaitę, o tie kas nespėjo, žinokite filmas tikra vertas ir skanus. Jis ir apie maistą, ir apie meilę, ir tiesiog lipa iš ekrano kvapais ir skoniais ( ne tik jausmais). Šiandien noriu pasidalinti šio filmo ir indiškos virtuvės įkvėptu patiekalu kokosiniu daržovių kariu. Juk ir metas daržovių ir kiekvienai garbė į tokį indišką troškinį pakliūti.

Daugiau...
photo 3-53 Šešėlis

Lapė vėl sugrįžo

Kaip gera – Lapė vėl sugrįžo. Ji kaip visada taikliai. Vasara jau prie pabaigos ir tikrai lankėmės visi naujose kavinėse ir restoranuose, kur nors kurortuose ar senamiesčių kavinėse, ar šiaip kokioje rekreacinėje vietoje. Manau nemažai jaunuolių šią vasarą pirmą kartą savo gyvenime išbandė padavėjo amatą. Aš, tiesą sakant, niekada nebuvau padavėja ir galvoju, kad norėčiau pabandyti. Manau, būčiau visai neprasta. Tai galbūt kada nors, kai Tomas atidarys Jurgio ir Drakono tikrą restoraną su sienom ir lubom, eisiu padirbėti. Ha ha ha, o jei rimtai, tai aš labai gerbiu šitą sunkų užsiėmimą, ypač jei reikia jį dirbti, kai yra pats karštymetis….

Daugiau...
Beatos virtuve_2014 sezonas_2 Šešėlis

Apie maistą galvoja visi… Nuo rugsėjo 6 d. per TV3 galvokime kartu! (6)

Aš myliu televiziją. Tikrai. Ir labai labai jos pasiilgau. Kol kas galiu tik svajoti apie tą laiką, kai turėsiu laiko daugiau jos pažiūrėti, nes dabar, matote, toks kazusas mane ištiko – visai nebeturiu laiko televizoriaus žiūrėjimui, nes pati jai laidas intensyviai ruošiu… Ha ha ha būna ir taip. Visada norėjau dirbti televizijoje ir  tai darau jau 15 metų. Visada norėjau būti TV reportere ir tai išbandžiau pirmiausiai, paskui tapau laidų vedėja, dabar esu kulinarinės laidos vedėja. O štai šiame „Beatos virtuvė“ laidos sezone būsiu ir vedėja, ir reporterė. Taigi koks iš tiesų bus tas naujas mano TVsezonas – trumpas interviu apie…

Daugiau...
photo 4-46 Šešėlis

Savaitės karoliai (2)

Tęsiu tradiciją karolių ir sakau, kad šis savaitgalis buvo toks, kaip čia sakyti, gal geriausias?? Taip, nes buvau namie! Na, ne visai namie, buvau ir namuose ir ne namuose, nes nuvažiavau į Kėdainiuose vykstantį Broma Jazz festivalį, tiesą sakant, su visa šeima nuvažiavome. O šiaip visa praėjusi savaitė buvo aktyvi. Pirmadienį buvau pavaišinta nuostabaus skanumo patiekalu, iš mano pačios pirmosios knygos. Keptos cukinijos su pomidorais ir feta. Ačiū Vilmai. Va taip raudonuoja putinai pas ūkininkę Genutę. Genutė prekiauja Tymo turguje uogomis ir pavasarį šparagais, odabar šparagų jau nebe sezonas, bet dar keletą radome.   Marks and Spencer parduotuvė. Man taip…

Daugiau...
THE HUNDRED-FOOT JOURNEY Šešėlis

Apie filmą kurį įsimylėjau, jums rekomenduoju ir kviečiu į draugų seansą (7)

Kaip aš pasiilgau geerro kino…Tieisog, kad išeitum ir pamirštum viską pasaulyje. Ir tiesą sakant, savo draugei Vilmai  Londone, kuri per savaitę peržiuri kokius keturis net pavydžiu, nes aš pati neatsimenu kada žiūrėjau filmą. Tiksliau žiūrėjau ir dar žiūrėsiu, bet turiu galvoje taip plačiau… Paskutinis toks kartas buvo, kai visi namuose nuėjo miegot, o aš per kanalus bėgdama, pamačiau „Didijį Getsbį“ su Leonardo, na negalėjau atsitraukti. Aš nesu gi jokia filmų kritikė, tai rimta profesija, bet studijuodama universitete, bent jau teoriškai, su tuo susipažinau ir su simpatija atsimenu a.a. S.Valiulio paskaitas apie kino kritikos meną. Bet ne apie kritiką ir analizę…

Daugiau...
darzoviu karis Šešėlis

Kokosinis daržovių karis (4)

Indų virtuvės spalvoms, aromatams ir skoniams – visos mano simpatijos. O daržovių karis yra vienas mano dažniausiai gaminamų daržovių patiekalų. Šis labai sotus ir spalvingas, valgomas vienas arba su ryžiais.

Reikės:
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų smulkintos imbiero šaknies (apie 5-7 cm ilgio)
  • 1 nedidelės cukinijos
  • ¼ žiedinio kopūsto galvos
  • 1 raudonosios paprikos
  • .....
IMG_3246 Šešėlis

Sviestiniai kavos sausainiai (1)

Kai popiečio kavos ar arbatos susėdate su draugėmis apkalbėti visų reikalų ar tiesiog norisi kažko nedaug, bet nubudinančio skonio prie kavos, išsikepkite sviestinių kavos sausainių. Jei norėsite vaišinti ir vaikus, bet nuogąstausite, kad jie per daug neišdykautų paragavę šių sausainių,… Daugiau…

Reikės:
  • 225 g sviesto
  • 80 g cukraus pudros
  • 2 kiaušinių
  • 1 kupinas a.š. kepimo miltelių
  • 2 -3 v.š. apelsino sulčių (galite įtarkuoti ir apelsino žievelės)
  • .....
avietes_03 Šešėlis

Aviečių ir persikų uogienė

Avietės tikriausiai laimėtų populiariausios uogienės konkursą. Ši kiek kitokia – švelni ir netikėta, užsienietį persiką į svečius pasikvietusi.

Reikės:
  • 5 puodeliai persikų (nuluptų ir mažais kubeliais pjaustytų)
  • 400 g šviežių aviečių
  • 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 4 šaukšteliai citrinų sulčių
trupininis Šešėlis

Trupininis pyragas su uogiene (3)

Uogienė buvo sutverta trupininiam pyragui, ar gi ne? Gero trupininio pyrago receptas visada pravers. Jei norisi dar daugiau skonio, ant viršaus užberkite migdolų skiedrelių. Aš šį pyragą ypač pamėgau su ką tik aprašyta vyšnių ir uogų uogiene.

Reikės:
  • 400 g kvietinių miltų
  • 50 g ruginių miltų
  • 200 g cukraus „Panevėžio
  • plius“
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 citrinos žievelė
  • .....
IMG_3085 Šešėlis

Šalta vyšnių sriuba (3)

Tai tradicinė vengriška sriuba. Galima rasti asociacijų su mums iš vaikystės puikiai pažįstama saldžia sriuba iš džiovintų ir šviežių vaisių. Sriubai malonaus poskonio suteikia vynas, tačiau jei nerimaujate, kad visas alkoholis neišgaruos, o sriuba vaišinsite ir mažamečius, galite vyną pakeisti… Daugiau…

Reikės:
  • 600 g vyšnių
  • 100 g cukraus
  • 125 ml raudono vyno arba vyšnių ar r.vynuogių sulčių
  • 1 citrinos žievelė ir šlakelis citrinos sulčių
  • Žiupsnelis druskos
  • 230 g liesos grietinės
vysniu_20 Šešėlis

Vyšnių ir uogų uogienė (1)

Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėt, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinio anyžio beveik nesijaučia, jis lyg pradingsta paryškindamas vyšnios ir vyšnios kauliuko skonį. Verta pamėginti.

Reikės:
  • 500 g vyšnių be kauliukų (šviežių arba šaldytų)
  • 500 g įvairių šaldytų arba šviežių uogų (tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės)
  • 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 2-3 žvaigždiniai anyžiai
  • .....


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.