Beatos virtuvė
Beatos virtuvė. Moliūgo ir rudojo cukraus pyragas Šešėlis

Pyragų laida: receptai

Taigi taigi keturi naujausi Pyragų laidos receptai jau sau ramiai ilsisi video receptų svetainėje www.beatosvirtuve.lt/video ir laukia, kada kas išbandys jų gardumą…

Daugiau...
Beatos virtuve - pyragu diena Renata Sakalyte ir Beata Šešėlis

Ilgas kelias į malūną ir Pyragų diena (1)

Pirmą kartą apie Šlyninkos malūną man papasakojo mūsų Bronė. Ji vasarom tose Zarasų gražiosiose apylinkėse yra buvusi ir taip ir sužinojo, ir iš ten miltus pirkdavo. Ir aš pati susidomėjau, dar spaudoje paskaičiau apie tikrą malūną ir vilniečių porą, kuriuos malūnas pagavo ir nepaleido. Ir kaip malūnininkas, kurio žmonos šeimai priklausė malūnas, buvo pagautas ir stipria malūno magija įtrauktas ir dabar ten su malūnu darnoje gyvena.  Stasys yra toks malūnininkas, kaip iš pasakos. Toks besišypsantis, toks tvirtas, mielas, visada geras ir ramus – toks, koks ir turi būti malūnininkas: tvirto stoto ir plačių delnų, kad maišą pakeltų, o jau istorijų…

Daugiau...
Beatos virtuve, Mantas Dubauskas apie reklamos poveiki vaikams Šešėlis

Apie vyriškus tekstus, reklamos poveikį ir jogurtą (6)

Sveiki, mielieji! Kaip jūs renkatės prekes? Pagal gamintojo kilmę, kokybę, ar dėl to, kad tiesiog kažkuris dalykas yra skanesnis arba pigesnis? Aš vieną kartą iš savo Jurgio išgirdau tokią frazę: „Mes niekada neperkam to ką, reklamuoja!..“ Ką????? Dabar mėginu atsiminti, kas tai buvo per produktas, kurį nupirkau iš intensyviai reklamuojamų ir kuris sukėlė tokią mano vaiko nuostabą. Aš atsimenu, kai vienoje pirmųjų kelionių į Lenkiją (kai mes jau turėjome progą žiūrėti vokišką ar lenkišką televiziją), pamačiau Rafaelo saldainius parduotuvės lentynoje…Tas teliko parodytas daiktas atrodė tooooks nerealus ir toks geidžiamas! Aš šiaip esu už gerą reklamą, nes tai yra komunikacija, bet…

Daugiau...
Beatos virtuve, Beata Nicholson Šešėlis

Didelis ačiū mažųjų šefų konkurso dalyviams (2)

Ateina geri laikai Lietuvos gastronomijai! Tikrai, patikėkite, po dešimties metų, o gal ir anksčiau, važiuos pas mus žmonės iš Europos ne tik barokinio senamiesčio ir švarių vandenų pažiūrėti, bet ir pavalgyti išskirtinai. Na, aš net neabejoju, kad taip bus, nes auga tokia naujų jaunų gourmet karta, kad ohoho… Kaip ča apibūdinti tą laiškų gausą, kuria buvau apipilta, – praktiškai  reikėjo  pasiimti atostogas iš kasdienio gyvenimo, kad visą tą gausą apdoročiau ir perskaityčiau. Tiek laiškų į visas dėžutes ir feisbuką gavau, kad net nežinojau, nuo kur pradėti! Tai leiskite jums visiems padėkoti ir pasakyti, kad man tikrai sunki užduotis teko, nes…

Daugiau...
sumustiniu nuotrauka Šešėlis

Šeimos kalendorius jau yra. Atsinaujinęs ir pasiruošęs į jūsų namus. (4)

Tas neįtikėtinai šiltas ir malonus ruduo šiemet kažkaip užliūliavo. Nei šalikui, nei apšalusiems automobilio langams ryte nostalgijos … nepajutau. Ir tik gavusi iš spaustuvės naująjį kitų metų “Šeimos kalendorių” supratau, kad viskas gerai, viskas po senovei,  dienos bėga ir metai jau į pabaigą vyniojasi. Šis kalendorius jau penktas ir labai džiaugiuosi, kad vis daugiau šeimų neapseina be šio darnios veiklos planavimo pagalbininko. Patys žinote kiek galų kasdien reikia sugaudyti, sužiūrėti, kažko nepamiršti ir dar kitiems priminti. Aš darau taip – kabinu kalendorių visiems matomoje vietoje, dažniausiai tai būna virtuvėje ir kartu su šeimos nariais jį pildome. Mano patirtis rodo, kad…

Daugiau...
Beatos virtuve - Beata Italijoje Šešėlis

Itališkų daržovių karoliai (4)

Kaip man patinka šitas šaltis! Na gerai, ne šaltis, bet toks gaivus tyras ruduo, tas toks jau juntamas šaltukas ir nusirengę medžiai. Aš tiesiog giliau įkvėpiau, kai grįžau. Aišku, kai buvau Pietų Italijoje, tai negalėjau atsidžiaugti plius dvidešimt penkiais ir būtinai vilkėjau sukneles, kai galėjau. Tik štai uodai nepatiko, sakyčau, totaliai įkyrūs. Naktimis jie zyzdavo man prie ausies kaip pasiutę! Aš trankydavau save kaip pamišusi, bet geriau jau bandyti juos numušti pataikant sau į veidą, nei nemiegoti ir klausytis zvimbimo. Sakyčau, vėsus klimatas palankesnis miegui (of course, ot, tai naujieną pasakiau), bet šiltas klimatas palankesnis daržovėms. Tai šio pirmadienio karoliai…

Daugiau...
Beatos virtuve - Italijos darzoviu turgus Šešėlis

Morkų, brokolių ir pupelių sriuba

Sriubos esmė paprasta: svogūnas, morkos ir obuolys, salieras (paskui išimtas) ir pupelės, o pabaigoje brokolis. OI, jau skanumas! Obuolio pamiršti nereikia. Nes saldumo suteikia. Geras daržovių rinkinys, būtinas paragauti.

Reikės:
  • 1 svogūno,
  • 2 morkų,
  • 1 obuolio,
  • 1 stiklinės virtų pupelių,
  • brokolio galvelės ir koto
  • druskos,
  • petražolių,
  • saliero lapkočo,
  • .....
pikantiskas spanguoliu ir kriausiu pagardas Šešėlis

Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas (4)

Šis kriaušių ir spanguolių pagardas idealiai tinka kalėdinėms dovanoms, taip pat sėkmingai jis pagardins sekmadienį šeimai iškeptą vištą ar tiks prie sūrių.

Reikės:
  • 750 ml šviežių ar šaldytų spanguolių (arba 3 puodeliai šviežių)
  • 2 didelių ar 4 mažų kriaušių
  • 450–500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 250 ml apelsinų sulčių
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • .....
Beatos virtuvė - La Parmigiana, Tolvaidos parmigiana Šešėlis

Tolvaidos La Parmigiana (3)

Daržovės yra jėga, turėtume jų valgyti kuo daugiau! Labai įdomi daržovė yra baklažanas – tokia, sakyčiau, Pietų Italjos bulvė. Panašumai tokie: nevalgoma žalia ir skani, kai susidraugauja su kokiais nors riebaliukais. Bet ne per daug. La Parmigiana yra sotus, tvirtas… Daugiau…

Reikės:
  • Vienai vidutinio dydžio keptuvei arba skardai (jei kepsite orkaitėje) reikės:
  • saulėgrąžų aliejaus,
  • 5-6 vidutinio dydžio baklažanų,
  • kelių žiupsnių druskos,
  • pusės šaukštelio cukraus,
  • poros skiltelių česnako,
  • .....
Beatos virtuvė, cepelinai, moterys meluoja geriau Šešėlis

Cepelinai – visokiausi, patys nuostabiausi! (4)

Cepelinų pasaulyje-e-e, norėjosi uždainuoti man cepelinų laidoje, nes nei daug, nei mažai, ruošdamasi laidai nulipdžiau šešiasdešimt du cepelinus!  Žinoma, lipdžiau aš juos ne viena, todėl nepavargau ir visi sotūs ir laimingi buvo. Ir jūs taip darykite. O kad būtų aiškiau, ką… Daugiau…

Reikės:
Beatos virtuvė, cepelinai, moterys meluoja geriau Šešėlis

Studentiški cepelinai arba cepelinai be tarkos (16)

Studentiški cepelinai – greičiausias būdas patenkinti staiga užpuolusį cepelininį alkį. Jie tikrai greitai pagaminami ir dar labai patogūs, nes juos pasidarysite be jokių tarkų ar kitų sudėtingų virtuvės agregatų, o skonis bus tikrai puikus! Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 10… Daugiau…

Reikės:
  • 800 g bulvių
  • 500 g virtų bulvių
  • 4 šaukštų manų kruopų
  • 4 šaukštų bulvių krakmolo
  • druskos
  • Šoninės ir grybų įdarui reikės:
  • 50 g rūkytos šoninės
  • .....
Izabelės sausainiai Šešėlis

Izabelės sausainiai (5)

Sekmadienis – gera diena būti namuose ir kepti sausainius. Žinoma, juos galima kepti ir visomis kitomis savaitės dienomis. Žinote, kai aš mokiausi Leith kulinarijos mokykloje Londone, tai ten tokios trapios sausainių tešlos gamyba buvo beveik karinis reikalas! Bet dabar net… Daugiau…

Reikės:
  • 200g sviesto
  • 300g miltų
  • žiupsnis druskos
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas vanilinės cukraus pudros
  • 1 šaukštas paprastos cukraus pudros
  • .....


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.