8241
Beatos virtuvė

Voveraitės maloniai naujai

(3)

Kaip valgote savo grybus ir voveraites? Aš sakau, kad užtenka juos kalinti spirgučių ir grietinės nelaisvėje – išleiskime pasiganyti su daržovėmis. Juk puikiausiai kartu sutaria.

Štai praėjusią savaitę svečiavausi Kėdainiuose pas Daumantų padažų kolektyvą ir buvo paruošta puikiausia vakarienė, daug įvairiausių daržovių, o vienas garnyro patiekalas buvo voveraitės su morkytėm. Gražu – pirmas ir dingo. Viskas svieste pačirškinta, su morkom permaišyta, morkos matyt prieš tai truputį apvirtos buvo, bet skanumas tikras.

Žinau, kad grybai savo baltymais ir visa sudėtim panašūs, tad visi jie tinkami su daržovėmis valgyti – ir ne tik su bulvėmis, o ir su morkomis, cukinijomis ir šparaginėmis pupelėmis. Tik reikėtų taip daryti, kad jie vienoje keptuvėje spėtų pabuvoti ir kartu persimaišytų. Man tos voveraitės su morkom taip patiko, ir – malonus sutapimas – aš vos prieš dieną pati sau ir Tomui dariau tokį vakarienės patiekalą, kuris dar galėtų vadintis „tiesiai iš turgelio“, nes pas vieną tetutę nusipirkau – dėmesio – jau nuvalytų voveraičių, o pas maloniąją daržovių pardavėją šparaginių pupelių, tų baltųjų… Viskas taip paprasta, kad net nežinau, ar reikia čia recepto… Bet pamėginsiu.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Kondicionieriai parašė:

    Mmmmm, labai labai užskaityta 🙂

  2. Pyragelis parašė:

    Et, kaip gaila, kad negaliu dabar tokio maistelio valgyti:(Tikrai pasigaminčiau, tos voveruškos visada labai smagiai triaukši tarp dantų:))

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.