Spausdinti

Kai ateina žmonės pas mus vakarienės, tai kažką reikia pagaminti… Su viena tokia mama iš New Zealand konsultavausi dėl šokoladinio muso, tai ji pasakė šitaip: „After third child I stopped having people round for dinner… cha cha cha“. Labai linksma ta Amanda… Kadangi aš turiu dar tik du vaikus, tai kol kas ateina dar žmonės vakarienės…. Ir vakar pagaminau labai paprastą, bet mandresnį nei kotletai su burokėliais, dalyką.

Man labai patinka tie smeigtukai vištos krūtinėlės „veide“, jos tada kaip kokie velniukai/ežiukai atrodo, bet kad neišgąsdintume svečių, tai patartina juos išimti prieš patiekiant ant stalo. Krūtinėles prikemšam mišinuku iš fetos ir daržovių, apvyniojam pančeta (šonine), pusvalandis orkaitėje ir viskas…

 

Vištos krūtinėlė su feta ir panceta

0
komentarai
7
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas

Reikės:

Vištos krūtinėlių
Pančetos arba šoninės plonai pjaustytos
Fetos sūrio
Raudono pipiro (pusės užtenka)
Sviesto
Baziliko lapelių
Džiūvėsėlių
Druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įdaras. 2 šaukštus fetos sumaišom su 1 šaukštu minkšto sviesto ir šaukštu džiūvėsėlių, susmulkinam pusę nedidelio raudono saldaus pipiro ir pusę saliero stiebo ir sumaišom su sūrio ir sviesto mase. Pridedam smulkinto baziliko, druskos ir pipirų pagal skonį. Padalinam masę į keturias dalis.

2

Įpjaunam krūtinėlę per storiausią vietą: duriam atsargiai peilį, kad pasidarytų „kišenė“. Į kišenę prikemšam atsargiai 1/4 įdaro. Viršų persmeigiam mediniais pagaliukais.

3

Dedam ant krūtinėlės keletą baziliko lapų ir apvyniojam panceta.

4

Kepam 200 C orkaitėje apie 40 min.

Ingredientai
Patarimas

Šitą kepsniuką aš patiekiau su „rimta“ bulvių koše (daug sviesto ir grietinėlės šlakas, ir muskato riešuto patarkuota) ir jaunom cukinijom, kurias išilgai supjausčiau ir pridėjau prie krūtinėlės paskutines 5 kepimo minutes.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laba panele Beta o kaip ant griliaus?
    200 netiesioginiam kepimui ir tada truputi tiesiogiai kad apskrustu?
    Su Pagarba

  2. Gerai, kad nepuoliau pirkti produktų neperskaičius recepto, juk salieras nenurodytas prie „Reikės” :)) Labai skanu, dariau su kalakuto krūtinėle, liko įdaro – tai dar prieš pabaigą įdėjau cukinijų, kurių kelias užpildžiau įdaro likučiu 🙂 taip pat kartu kepiau mini bulvytes apvirtas, apvoliotas aliejuje su imbieru, druska ir čili dribsniais:) Nerealus patiekalas, ačiū Beata už idėją 🙂

Rašyti komentarą