8241
Beatos virtuvė

Vištienos, keptų morkų ir ryžių salotos/mišrainė

(2)

Puikus likusios nesuvalgytos keptos vištienos panaudojimo būdas.

Reikės:
  • Keptos vištos
  • Virtų ir jau atšalusių ryžių
  • Padažui:
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 1 šaukšto medaus
  • 3 šaukštų balto vyno acto ar citrinos sulčių
  • Keptų arba virtų morkų (tiek pat, kiek ir vištos)
  • Poros saujų vynuoginių pomidorų ir rukolos

Visi mėgsta keptą vištą, tad jei atsitiko toks stebuklas, kad liko keptos vištos iš po vakar… Tarkime, sekmadienį laukėt svečių, pusė jų neatėjo – liko pusė vištos… Kuri, aišku, skani ir šiaip šalta ar su majonezu ir garstyčiom, ar su mango chutney trupučiu sumaišytą ant šviežios čiabatos į sumuštinį… Alkūnes galima nusigraužti, kaip skanu… Aš labai mėgstu, kad keptos vištos liktų, taigi ramiu veidu 2 suaugusiem ir 2 vaikam darau didelę keptą vištą, nes žinau, kad tai, kas liko, sudorosiu iki paskutinio kauliuko dar geresniais būdais. Iš griaučių privalu išvirti sriubą, o visą likusią mėsytę kaip panaudoti, jei jos liko, irgi yra tūkstantis ir vienas būdas. Ši mišrainė – vienas iš jų. Parduotuvėse, turbūt pastebėjot, būna tokių įmantrių ryžių mišinių pirkti: laukiniai (juodi, ploni, ilgi) ryžiai, sumaišyti su paprastais ilgagrūdžiais.

Padažas: medaus ir pilnagrūdžių garstyčių.

Labai klasikinis ir mano labai mėgstamas.

Padažą pilkite ant mišrainės prieš pat valgant ir dar nepamiršti reikėtų juodų pipirų…

Svarbu ryžius virti truputį trumpiau, nei nurodyta ant įpakavimo, o kai išvirs, nuodugniai perplauti su šaltu vandeniu ir palikti sietelyje nusivarvėti… Dar gerai pakratyti paskui, kad visas vanduo išbyrėtų, nes mišrainei reikia kiek įmanoma sausesnių ir biresnių ryžių…

Man patinka pomidorų šviežumas ir salsvas rūgštumas, o rukolos įmantrus kartumas… Kitas variantas, jei nėra rukolos, po ranka (o kaip žinia, tai nelabai paplitęs produktas mūsų parduotuvėse ir daržuose), labai skanu yra konservuotų persikų pjaustyti gabaliukai ir elementarus agurkas…

 

Dabar dėl morkų recepte: galima ir virtas naudoti, bet keptos daug daug daug skaniau, nes morkose esantis cukrus neišverda lauk su vandeniu, o karamelizuojasi aplink jas orkaitėje kepdamas, taigi, jos daug skanesnės. Aš, jei jau jungiu orkaitę, ir jei lieka joje vietos, visada supjaustau belekokių daržovių, kokių turiu. Kitai dienai panašioms mišrainėms pietums sutaisyti… Net jei ir tik morkos jūsų sandėliuke liko. Supjaustyti jas pailgom, storom juostom (morką išilgai per pusę ir dar per pusę). Taigi, iš vienos morkos turėtų išeiti bent keturios, jei morka liekna, ir šešios, jei stambesnė. Jas truputį žolelėm prieskoninėm pabarstyti, druska, pipirų ir aliejaus trupinėlį… …Kitą dieną tas morkas tik šast į mišrainę ir puikumėlis…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. mudu abudu parašė:

    Labai labai skanu. Am nem nem

  2. Neringa parašė:

    Labai skanios salotos, būtinai gaminsiu dar ir kitą kartą.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.