8241
Beatos virtuvė

Virėjai Lietuvos geriausi ir aš arba kaip tapau kandidatė

(0)

Kas aš esu? Ir kas man svarbu? Kaip dažnai klausiate savęs šito klausimo?

Aš nori ar nenori, net jei savęs neklausiu, tai paklausia žurnalistai kaip jus pristatyti? Pristatoma visaip esu buvus: laidų vedėja, knygų autorė, TV vedėja, kulinarė ir šefė netgi…Bet aš nesu jokia šefė, nors turiu ‘Chefs Diploma’. Kai klausia manęs užsienyje, ką aš veikiu, aš sakau pirmiausia, kad esu food writer, tai reiškia maisto žurnalistė, arba tiesiogiai verstųsi maisto rašytoja. Va tai ir būtų tiksliausia, nes aš dar kartais pasiprašau, kad mane vadintų virtuvės žurnaliste, nes ką aš darau?

Aš gaminu ir myliu maistą, ir žmones, kurie jį valgo ir apie tai rašau. Pati mėgstu ragauti ir valgyti, nežinau ar tai privalumas, ar trūkumas, bet pagal mano entuziastingą būdą laikysiu tai privalumu, nors kai pradeda veržti kokie glaudesni džinsai, tai mieliau norėčiau turėti neegzistuojantį apetitą… tikrai girdėjau, kad yra tokių žmonių, kurie neturi apetito niekada, bet ne aš čia. Tačiau nukrypau į lankas, o privesti tai norėjau tik prie to, kad prieš kokius metus, kai pradėjau sekti Lietuvos Vyriausių virėjų ir konditerių asociacijos facebook’ą, pradėjau su ilgesiu žiurėti į tai, ką jie ten daro…Vasarį po Knygų Mugės net nulėkiau į jaunojo virėjo konkursą. Ten susitikau visada besišypsančią Aldoną Gečienę, su ja maloniai pasikalbėjau ir išsiklausinėjau, ar būtų kokia nors galimybė ir man prisijungti prie asociacijos veiklos. Tai nepraėjo nei du mėnesiai ir aš paruošiau motyvacinį laišką ir nuskanavau savo tą taip vadinamą chefo arba kulinarijos meno diplomą. Bet taip paprastai nepraslysi ten, kad įstotum – dar turi ir pasirodyti su kokiu nors patiekalu. Tai va, aš beveik tiesiai iš Niujorko grįžus ir pamėginau įšokti į tą traukinį – galvoju negaliu praleisti tokios progos.

as su geciene, praspaliausku

talentingas jaunas sefas

Tą sekmadienį Druskininkuose pasirodė kaip sakoma jaunimas, tai yra jauni šefukai, kuriems dvidešimt su trupučiu, ir Deividas Praspaliauskas ten buvo su savo apdovanotu patiekalu. Tai pagalvojau negi dabar mėginsiu būti super šefiška? Oi tikrai ne! Visada manau turi būti ištikimas sau ir nebandyti pasirodyti geresnis nei esi. Tai aš ir dariau tokį maistą: pasirinkau vegetarišką variantą ir daugiausiai dėmesio buvo skiriama avokadams. Avokadas išskobtas buvo ir tapo dubenėliu salotoms.

Variantai buvo trys:photo-3

Numeris vienas buvo grikių ‘tabuleh’ tiesiai iš Daržovių knygos. Tik papildomai čia dar iš daržovių buvo: morkų, lengvai pakepintų su kuminu, ir aišku gausu žalumynų bei viskas vainikuota tahini padažu.

Dubenėlis numeris du: meksikietiškai-lietuviška ridikėlių gvakamolė iš Daržovių knygos. Aišku su trumpais patobulinimais rugštynių pavidalu ir rūkyta chipotle paprika.

Na ir salotos numeris trys: pomidorų ir avokadų salotos su ‘sumac’ prieskoniu ir lietuvišku saldaus pieno sūriu, užkeptu su gruziniškais prieskoniais. Viskas pagardinta kanapių ir linų sėmenų druska.

Pastaruoju receptu ir pasidalinsiu čia.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Komentavimo galimybė išjungta.

Taip pat skaitykite:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.