8241
Beatos virtuvė

Vestuvių ir pusryčių maistas

(1)

Vasara – vestuvių metas, tiesa? Ar jau atšokote nors vienose? Mano vestuvių sezonas jau link pabaigos, tiksliau – nei vienų. Visos draugės laimingai ištekėjo, o draugai taip pat savo išsvajotosioms žiedelius užmovė. Tiesa, dar turiu keletą stiprių kozirių, kuriuos, tikiuos, kokia draugė išmes kada nors… Mano pačios vestuvės buvo prieš dešimtmetį – negali būti!..Oi, kaip bėga metai…

Prieš penkiolika metų laksčiau su diktofonu po pliažą ir reportažą apie gelbėtojus ruošiau. Paplūdimys nepasikeitė, tik kavinių daugiau, o aš va pakilau karjeros laiptais ir dabar pati rašau.

Labai gerai atsimenu, kai ėmiau interviu vienoje kavinėje, man pasakojo apie biskvitinius blynelius su braškėmis. Su tokiu užsidegimu ir taip skaniai apie juos kalbėjo, kad pasakojimą prisimenu iki šiol (ko nepasakyčiau apie blynelių skonį). Ir dar atsimenu blyninę už poilsio namų, berods pavadinimu „Chemikas“,  tvoros, nors tą įstaigą turbūt jau daugelis pamiršo.

Na tikrai ir šiandien blynų rasti nėra sudėtinga. Man atrodo, kad mes blynus mėgstam labiau nei bet kas kitas, nes turime jų daugiau rūšių nei prancūzai, kurie tik lietinius gerai įvaldę. Nežinau, ką manote jūs, bet man atostogos, pusryčiai, blynai ir uogos yra beveik sinonimai. O jei dar blynų lieka, tai ir į pliažą sandariai suvyniojus galima išsinešti.

Tad ir receptai šiandien pusryčiams. Gerą blyną išsikepti gali kiekvienas. Aš sakau, kad reikia tik dviejų dalykų: keptuvės ir ugnies. Ir dar: negailėti nieko.

Kitas receptas – pasipūtusių ir minkštų, panašių į amerikietiškus, biskvitinių blynų. Jiems būtinai reikia kepimo miltelių ir lydyto sviesto.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Rima parašė:

    LABAI IDOMU PASKAITYTI JUSU RECEPTUKUS,O IR JUSU VIRTUVES LAIDU NIEKUOMET NEPRALEIDZIU.LABAI LAUKIU JUSU NAUJOJO SEZONO LAIDELIU,BE GALO JUSU PASIIGAU!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.