8241
Beatos virtuvė

Vasaros savaitgaliai – Vestuviniai karoliai

(8)

Štai ir prasidėjo vasaros savaitgaliai, visi lemtingi be išimties. Suskaičiuokime kiek jų bus?  Visi trylika!!! Atrodo daug, bet nespėsim tris kartus įkvėpt iškvėpt ir jau merksim Kardelius į vazas rugsėjo pirmąją pasitikdami.

Taigi aš skelbiu savo puslapyje Vasaros Karolių Akciją: kiekvieną pirmadienį, na vėliausiai antradienį, aprašysiu savo savaitgalius ir sunersiu karolius iš jų.

Taigi pirmas tikrasis vasaros savaitgalis man buvo NEREALUS.

Pirmoji stotelė: Penktadienis – Kėdainiai. Čia atvažiavau ne tik, kad vaikai pasidūktų pas senelį baseine, bet ir susitikti su Kėdainių Viešosios Bibiliotekos direktore Birute Ruzgiene, kuri mane pažįsta nuo kūdikystės, nes yra šeimos draugė. Tai va kažkaip norėsiu prisidėti, kad daugiau žinotume apie savo bibliotekas ir jas naudotume, tai viskas ateity, bet dabar pasigrožėkime kaip auga kviečių laukai žali prie Kėdainių…

kvieciu laukas

photo 3-13

Ir žemuogės sirpsta mano Montės darže….Jau tuoj kaip sprogs visos Lietuvos braškės…Būkite pasiruošę….

zemuoges

Apie ledus. Sustojau mažoje kooperatyvinėje kaimo pardutuvėje Dotnuvoje ir taip užsinorėjau ledų. Pirmą kartą šituos valgiau, bet suviliojo mane šita meška. Ir iš karto dabar jums sakau, man tai TOP ledai, nes jų skonis toks pats kaip vaikystėje. Aš esu už tikrus ledus ir prieš orą leduose, nes dauguma masinių ledų dabar Lietuvoje yra per daug oringi ir per daug saldūs. Bet va, latviai prašau sugeba padaryti tokius ledus, kokie buvo prieš dvidešimt metų. Pardavėja sakė, kad jų plombyras dar skanesnis, bet nebuvo. Man ir šitie buvo svajonė, kuri nunešė mane į mano vaikystės dienas. Gal reikės steigti Latviškų ledų fanklubą ? 

pols ledai

Baigiam su Lietuva ir keliaujam į Londoną. Ten skridau į savo draugės, iš Kulinarijos mokyklos laikų, Suzanos vestuves. Ji mūsų Leiths būrelį pakvietė prieš porą savaičių. Sako atvarykite. Kodėl gi ne? Kaip ir sakiau, vasara trumpa, savaitgaliai esminiai…

Štai visas mūsų burelis, mes susipažinom ir susidraugavom, kai mokėmės Leiths kulinarijos mokykloje prieš tris metus.

photo 4-10

Cassie – dirba BBC Good Food žurnale

Mell – privati šefė, gamina maistą keletui prabangių šeimų

Anjali – maisto žurnalistė ir šefė, Patak’s padažų brand’o ambasadorė (jos senelis juos pradėjo)

Lottie – dirba Sainsburies maisto žurnale ir organizuoja Paskutinės vakarienės Dinner club

photo 2-15

Gėlės. Pačios gražiausios…

photo 5-9

photo 2-16

Dėžė atvirutėms

photo 3-14

Svečiai ir girliandos

photo 3-15

Vakaro meniu

photo 2-17

Nerealus, pagerbti visi esminiai maisto rašytojai. Pati nuotaka Siuzana yra maisto redaktorė viename moteriškame žurnale, taigi nenuostabu, kad meniu nurodyta kieno receptas, kaip antai žymiojo Ottolenghi keptų daržovių tartas. O kur dar salotų trys rūšys skirtingos: ir pomidorų, ir bulvių ir artišokų. O pagrindinis patiekalas buvo nerealus BBQ’iška avienos koja su mėtine salsa verde. Man tai labai labai buvo. O desertui The Meringue Girls agrastų ir braškių kompoto indeliai puodeliai su ne bet kuo, o morengais žinoma.

Visiem svečiam dovanų: Suzanos nuotakos, pačios darytas aviečių džinas. Receptą išgausiu, buvo labai gardus…

photo 1-18

Štai žvaigždė vakaro. Torto žinokite nebuvo! Buvo tikro sūrio tortas. Ritiniai nerealiausio prancūziško sūrio (du su trumais, du gerai pelėsiniai). Fantastiškos kokybės ir skonio. Šalia Sardinijos plonoji duonelė. Jaunieji kažkada šokio metu įpjovė vieną gabalą, o mes paskui visą vakarą aplink sūrį galima sakyti šokom ir gabaliukus gnaibėm. Šią nuotrauka pasidalinau FB ir supratau vieną dalyką, laikas edukuotis, ir sužinoti daugiau apie sūrius. (Viskas turi pradžia, tai manau pats laikas pasimokyti apie sūrius, mokysimės kartu, kokių jų yra. Nes jų yra daug ir visokių – ne tik olandiškas, varškės ir lydytas sūrelis).

photo 1-16

Tyli diskoteka. Dar viena naujiena, ar girdėjot apie tokią??(Rusniškiai tai patys savo kailiu išbandė tokią tylią diskoteką). Tai va, pirmą valandą nakties, gerb. DJ’ėjus sako: o dabar mieli svečiai, bus SILENT Disco. Aišku mes tūli lietuviai neįsivaizduojam, kaip taip gali būti, jei vestuvės (jos beje buvo in the countryside), tai muzika iki ryto. O Anglijoje tvarka yra griežtesnė, net jei aplinkui tyri laukai ir kaimynai ne visai šalia, vistiek ramybė turi būt, tad pagal ten esančias taisykles iki pirmos tik muzika, tai žinote kas tada? O tada va silent disco, visi gauna radio ausines, jas užsideda ir turi sau asmeninę muziką ir visi toliau šoka, va taip. Jei patenki ten be ausinių, tai gali pagalvot, kad čia bepročių vakarėlis, nes visi šoka ir dainuoja, o muzikos nei kvapo. Buvo labai smagu. Ir kaimynam bei tiem, kurie nuėjo miegot.

photo 2-18

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Rita parašė:

    haha, pas mus nepraeitu silent disco – nes gi mes megstam pacios dainuoti pagal muzika, tai butu dar garsiau nei tikra muzika:))))

  2. Ieva parašė:

    Labai mėgstu sūrį,taigi lauksiu pamokų.Su trumais ne tik kad neteko ragauti-net prekyboje matyti.O apie specializuotas sūrių parduotuves ir girdėt negirdėjau…Ilgą laiką sūrių sūriu mūsų šeimoje buvo „Landana 1000Days“ Paragaukit,jei dar neteko.

  3. Egle parašė:

    Koks super savaitgalis !!!

  4. Dovilė parašė:

    O Pols ledus aš jau prieš kelis metus atradau. Tik juos ir valgau. O gauti galima Prismoj, IKI taip pat kaimo parduotuvėlėse 🙂 Yra dar ir karamelinių, ir su baltu šokoladu, bet plombyras pats skaniausias 🙂

    • Marija parašė:

      Šie ledai ir mano karaliai, pernai jų mažai kur rasdavau bet dabar vis dazniau jų randu ir galiu mėgautis be vargo. Super jie!!!

  5. Kristina parašė:

    Smagus savaitgalis 🙂 ikvepet ir mane neleist vasaros savitgaliu vejais, nes tikrai kai paskaiciuoji, tiek tos vasaros ir tera 🙂 Lauksim kitu irasu is jusu smagiu savaitgaliu 🙂

  6. Giedre parašė:

    Pols ledu galima rasti ir RIMI 🙂

  7. Marija parašė:

    Pols ir Rimi yra 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.