8241
Beatos virtuvė

Velykinių patiekalų assorti

(0)

Velykos jau visų mintyse ir planuose. Pats laikas sugalvoti, kuo vaišinsite velykautojus, dar ir padvejojimui laiko yra. O čia štai sudėjau pagalbininką įvairių Velykoms tinkančių patiekalų ir kepinių, nes visada geriau, kai toks paruoštukas po ranka, o ne išsilakstęs po visą blogą.

Pradėsim nuo salotų: pavasarinės, sočios, su ridikėliais bei tahini padažu, o gal ir sluoksniuotų tuno salotų?

Tačiau reikia ir klasikos užkandžių stalui – įdarytų kiaušinių aštrių, ir taip pat plikytos tešlos pyragėlių su lašišos kremu.

Be ėrienos beveik neįsivaizduoju savo velykinio stalo, štai ėriuko papilvės receptas. Arba kitu atveju, tai būtų kiaulienos vyniotinis su figomis ir obuoliais, nes mano šeimoje per Velykas tikrai būdavo nors vienas naminis vyniotinis.

Jeigu turite ir vegetarų artimųjų rate, jiems tikrai patiks šis daržovinis sluoksniuotinis arba jei mėgstat žuvį, ši kepta lašiša su agurkų žvyneliais ne tik papuoš stalą, bet ir nudžiugins skrandį.

Reikia suspėti ir sausainių figūrinių su vaikais iškepti, o jei ne sausainius tai sodrią riešutinę mazurką.

O taip pat labai gardus islandiškas sluoksniuotas tortas „Vinarterta“ su slyvomis, tik jį reikia gaminti kelias dienas prieš jau ragaujant tortą, tai pasiplanuokite gaminti ketvirtadienį.

Kai orkaitėje kepa mėsos, o deserto vis vien reikia, išeitis yra nekepti tortai: tai baltojo šokolado ir varškės nekeptas tortas arba nekeptas šokoladinis tortas.

Bet taip pat Velykinio stalo akcentas – tai keksas, su glaistu, cukatomis, saldainiais.

Print Friendly

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.