Žurnale – visas šviežias Velykinis meniu. Šiais metais stengiausi, kad jis būtų lengvas, paprastas, minimalus ir su suskaičiuotomis kalorijomis, nes, žinote, atsakomybė vis tik, kai jau parašai didžiausią straipsnį apie tai, kaip suplonėjai. Nežinau, kaip jūs, bet aš tai labai ilgai galiu kankintis. Tikrai nėra taip, kad bac – ir nukrenta kokie trys kg, o priaugti tuos pačius tris per vieną savaitę nėra sunku…Na, kaip sakant, talentų turiu, tikrai, bet juk ne tai svarbiausia, ar ne? Kaip pasakė mano viena draugė, kuri dėl ligos neteko savo įprastai sveiko ir gardaus apetito: „Kokie nelaimingi tie žmonės, kurie nevalgo”.

Tai va, o mano puslapyje, aišku, visada tik laimingi žmonės – tie, kurie mėgsta valgyti. Aš ketinu šias Velykas nepraleisti prie viryklės. Šį bei tą reikės pasiruošti, bet mažiau yra daugiau. Žurnale rasite mano meniu su antiena, bet kadangi namuose dar turiu nemažai britiško kraujo atstovų, tai, manau, kepsime kažką iš ėriuko, kaip visada. Bet salotas tai darysiu būtinai – tas iš žurnalo, su bulvytėmis. Šokoladinį tortą keps Izabelė, bet aš dar labai noriu paschos, tokios, kaip mūsų žurnalui papasakojo Vytautas V. Lansbergis.  Arba tokios, kokią gaminau laidoje penktadienį. Atsimenat, praėjusiais metais per Velykas pasnigo, šiais metais turiu vilties, kad sniego jau nebus. Net ir man, didžiajai žiemos ir židinio fanei, truputį įkyrėjo tas šaltis…

Kadangi mano blogas jau toks senas ir patyręs, tai turi prikaupęs receptų visiems skoniams, bet labiausiai tiems, kuriems patinka valgyti. Jei norite pradžiuginti vaikus ir save, ir turite šiek tiek laisvo laiko, imkite šiuos sausainius.

Arba jei jau ne pascha, tai kita tradicija iš kaimynų – taip vadinamas mozurek, įkvėpimas būtent iš ten ir šiame kepinyje. 

Jei jau apie Velykas, tai dar prie kepinių puikiausiai tinka mielinės bandos, kurių tradicija plati visame pasaulyje. Anglijoje tai hot cross – tokios tikrai labai skanios bandelės, bet visada galite sužibėti su Velykų pyne arba Challa

O dabar prie didžiojo herojaus. Aš visada renkuosi kaip paprasčiau, tai man vienas mėsos didkepsnis ir šalia tik vienas kitas priedas, salotos, padažai ir darbas padarytas. Tai, prašom, čia jums du labai solidūs vyniotiniai, vienas iš jų yra su figomis ir obuoliais.

Arba tiesiog imkite ir iškaulinkite visą vištą. Aha, lengva pasakyti, ne taip lengva padaryti? Bet nėra taip jau labai sunku.. Ir tik įsivaizduokite giminės susižavėjimą?? Galima tokį vyniotinį paruošti šeštadienį, o kepti sekmadienį.

Aš šiais metais kiaušinius marginsiu vašku, kaip rodė Loreta Sungailienė, galite ir jūs dar kartą atsisukti laidą.  O aš visada dar prisimenu ir parodau, kaip gražiai mes su Beatos Virtuvės moterimis esam dažę kiaušinius natūraliais dažais – visas straipsnis čia.

Daugiau gerų Velykų idėjų yra žurnale ir dar pamatysite penktadienį laidoje.  Taigi, gyvenimas yra gražus, kai jam pasiruoši. Ir, kai šviečia saulė…

Komentarai
  1. Laba diena, Beata, dariau Velykinę Pascha pagal Jūsu pateiktą receptą. Ji nesustingo per naktį. Graudu net darosi, nes reikės kabinti šaukštu 🙁 gal kažko trūksta tame recepte?

Rašyti komentarą