8241
Beatos virtuvė

Vegetariškas pupelių troškinys

(6)

Puikiausias pupelių troškinys, kurį girs visi draugai!

Reikės:
  • Troškiniui:
  • Pupelių, baltų ir raudonų
  • pomidorų, konservuotų savo sultyse
  • pasatos (nebūtinai)
  • svogūnų
  • česnako
  • saliero lapkočių
  • morkų
  • pastarnokų
  • saldžių pipirų (ir šiaip kokių tik norisi ar turisi daržovių)
  • Prieskonių:
  • nemažai kumino
  • nemažai saldžios paprikos miltelių (jei yra, gali būt rūkyta)
  • čiobrelio (džiovinto)
  • raudonėlio (džiovinto)
  • čili pipiro šviežio arba marinuoto
  • pipirų
  • šaukšto medaus
  • druskos
  • balzamiko arba raudono vyno acto
  • lauro lapo
  • aliejaus kepimui

Kaip paruošti:

1. Iš vakaro šaltame vandenyje pamerkiame pupeles.
2. Iš ryto vandenį nupilame, užpilame nauju ir išverdame su 1-2 lauro lapais. Jokiu būdu nededame druskos, nes druska sukietina pupelių luobeles ir tuomet jos ilgai verda.
3. Supjaustome svogūnus ir pakepiname aliejuje.
4. Sudedame česnaką, tada salierą, morką, pastarnoką, pipirą – pakepiname ir suberiame prieskonius. Prieskonių nepagailime.
5. Sudedame daržoves į puodą ir užpilame pasata bei konservuotais ir smulkintais pomidorais. Įpilame kokią stiklinę vandens, įmetame lauro lapą, pipirų ir druskos.
6. Troškiname, o kai daržovės jau minkštos, dedame pupeles, medų, pilame acto šaukštą kitą, ragaujame, žiūrime, ar ko netrūksta.

Paplepėjus tariu – labanakt, o dabar – anonsas: šiandien kepiau varškės pyragą su meduoliniu padu ir spanguolių karūna… Žiūrėsim, kas gero bus… o gal ir ne 🙂
Pas mus sninga ir Izabelės darželis grasino, kad jei prisnigs, tai užsidarys, paskutinė diena rytoj, bet vis tiek aš turiu planų, tai ką reikės daryti? Trys centimetrai sniego ir šalyje chaosas…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4,57 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Simona parašė:

    O kas yra pasata? 🙂

  2. Elena parašė:

    suuper skanumėlis, labai patiko, ačiū 🙂

  3. Lina parašė:

    O kokiom proporcijom kiek ko dejote?

  4. Ramunė parašė:

    Gaminau jau ne vieną kartą, labai skanu. Pupeles kartais keičiu avinžirniais irgi super.

  5. Saulė parašė:

    Nuostabus troškinys. Naudojau ne tik pupeles, bet ir kitus ankštinius: kelių rūšių žirnius ir lęšius. Prieskoniai puikiai tiko. Buvo labai skanu.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.