Beatos virtuvė
Varškėtukai

Varškėtukai

(12)
 Varškėtukai. Ką jau čia ir bepasakysi apie juos – klasika ir viskas. Šiandien viena draugė pametė raktus nuo savo namų ir tapo bename vienai dienai, aš ją priglaudžiau pusei dienos, paskui ji išėjo pas kitus. Pietums visiem dariau varškėtukus. Kadangi žmonių pilni namai ir šiaip, kažkaip neturėjau laiko ieškoti fotiko, tai nuotraukos nėra.
Varškėtukai, kad būtų geri, žmonės sako, reikia neperdėti miltų. Aš naujoviškai darau dar šitaip: dedu truputį lydyto sviesto ir kepimo miltelių, nes pastarieji iš vidaus varškėtukus papurena ir , net jei miltų daugiau, rezultatas puikus, tik aišku reikia žiurėti, kad miltų užtektų tešloje ir nebūtų kepimo miltelių per daug, nes jie tada suputoja ir išsileidžia – ir sriuba varškinė su miltais išeina, bet šiaip, tai geri varškėtukai yra sielos balzamas, ne kitaip …
250g varškės ( (aš imu pusriebę, ką ten su tom kūdom prasidėt )
1 didelis kiaušinis
cukraus, druskos,
pusę šaukštelio kepimo miltelių
miltai (apie stiklinę, sakyčiau, o gal mažiau, iš akies, kad tešla išeitų)
varškę prasukti gerai, kad nebeliktų didelių gabalų. Kiaušinį su cukrum truputį išplakti keletą minučių, kad jis lengvai suputotų… sumaišyti su varške. Kartu į varškę įdėti porą šaukštų ištirpinto sviesto. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sijoti į varškę. Sumaišyti minkštą tešlą, vos vos prie rankų nelimpančią, bet lyg ir limpančią. Formuoti ilgą dešrą, kurią pjaustyti maždaug cm riekelėm ir į verdantį puodą keliom minutėm. Valgosi su grietine (tiems, kurie prijaučia zuikiam) ir uogiene (tiems, kurie prijaučia meškinam).
mėgsta medų meškinai, o kodėl, ar tu žinai?????
Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (12)
Komentarai
  1. Anonymous sako:

    na man nesirisa ko tais mintis kepimo milteliai…o paskui panardinam keliom minutem i verdanti vandeni…tai virt, o ne kept su kepimo milteliais? Beata, nemaisai nieko?!

  2. Zydra sako:

    Kad būtų minkšti, galima truputi bulvių košes ar pertrintu virtu bulvių įmaišyti. O kepimo miltelių į verdamus nedėčiau.

  3. Gintare sako:

    Dedasi kepimo milteliai ir i verdamus patiekalus, dėkit nebijokite

  4. Sandra sako:

    na, bandau ir as :)

  5. Artūras sako:

    O, aš tokius kepu. Radau kažkada tokio Pachliobkino knygoje labai panašų receptą tik be sviesto. Ir kepamus.

  6. KRISTE sako:

    As gaminu visada stai taip: pakelis varskes, du saukstai manu kruopu, du saukstai krakmolo, cukraus kiek nori (man patinka, kad jauciasi vos vos saldumas) ir druskos. Isminkai, jei nelimpa kiek vandens pili… Galima ir peletruno ar metos vos vos mostelt… Verdi pasudytame vandenyje, kol iskyla i virsu + 1 minute. Isimi, idedi gabaliuka sviesto, dar druskutes ir grietines sauksta. Pasaka.

  7. Agne sako:

    Norėjau padėkoti už puikų receptą! Mano 1,5 m mažylis liko sužavėtas :)
    Tiesa, bandžiau ir virti, ir kepti. Vis tik kepti nugalėjo!

  8. Miglė sako:

    Varškėtukai gavosi nuostabiai! :) Tik sviesto nedėjau, nes naudojausi ne šiuo, o knygos „Beatos virtuvė“ receptu, kur jis dar nebuvo įrašytas. ;) O dėl kepimo miltelių, tai viskas tvarkoje su jais, dedasi ir viskas gerai gaunasi.
    Mes valgėm su ypatingu ir jau firminiu mūsų šeimos varškinių virtinukų padažu: mėlynes (šviežas arba atsileidusias iš šaldiklio) sutriname su grietine ir cukrumi. Kiekiai iš akies ir ragavimo. SKANAUS :) )

  9. Sandra sako:

    Aš ir taip verdu jau seniai žiauriai skanu

  10. Kamilė sako:

    Varškėtukai gavosi visiška Tobulybė, Dangaus Palaima! Galvojau, kad nieko nesigaus… O dedu į burną ir tik girdžiu: MMmAMMmmmm!!! MmMmMMMmmm! Per visą gyvenimą skanesnių neteko ragauti…

  11. baba sako:

    puikus receptukas, niekada nededavau kepimo milteliu, bet isejo puikus. Sviesto nedejau, bet padaza darau :istirpinu sviesta ir grietine ir uzpilu ant varsketuku. Anukas valgo ir praso dar :) ))

  12. Lina sako:

    Gavosi super minkšti spėjau įdeti į puodą jau reikėjo išimti.Dar tokiu minkštumo ir skanumo niekur nesu ragavus.Bandykit net neabejokit!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
Archyvas


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.