Spausdinti

Pratęsiant neišvengiamai artėjančių Užgavėnių laukimą, manau, visai į temą yra ir varškės apkepas. Paskutinės puikios viešnagės LT metu, vieną sekmadienio vakarą iškeptas buvo šis varškės apkepas. Kadangi kepėm bendrom jėgom su ponu AB, kurio virtuvės visos spintelės yra prigrūstos stebuklingų tupperware rakandų, dubenėlių, dangtelių, formelių, atidarytuvų, indelių, skustukų, tai šis apkepas buvo iškeptas ne kokioj šiaip skardoje ar kokiam niekingam stikliniam inde, o prabangiai raudonoje, jau minėtos kompanijos silikoninėje mažų pyragėlių formoje. Tai apkepą, ypač dar užpiltą trintom šaldytom braškėm, pakylėjo iki deserto lentynėlės… Gaila, kad tik nuotraukos labai apgailėtinos, nes su elementaria muiline darytos. Visa paslaptis, tiksliau, jokia ne paslaptis, o šio apkepėlio esmė – trinti bananai. Tokiu pačiu principu užsimaišo ir labai skanūs blynai su varške ir be jos…

Varškės ir bananų apkepas

0
22
Porcijos
6 asm.

Reikės:

400-500 g varškės
2 didelių prinokusių bananų
2 didelių kiaušinių
3 šaukštų cukraus
3 šaukštų manų kruopų
8 šaukštų kefyro
1 arbatinio kupinoko šaukštelio kepimo miltelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bananus sutrinti. Ištrinti su varške, cukrumi ir kiaušiniais.

2

Pilti kefyrą, gerai išmaišyti.

3

Manų kruopas sumaišyti su kepimo milteliais ir dėti į varškės masę. Išmaišyti.

4

Sudėti į formą arba nedideles formeles ir kepti apie 30-40min karštoje orkaitėje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. „Tokiu pačiu principu užsimaišo ir labai skanūs blynai su varške ir be jos…”

    o koks tiksliau būtų blynų receptas?

  2. Kilo kilo, issipute virs keksiuku formeliu ir op po kokiu 15 min dubo dubo ir ikrito visai.. 🙁 istraukus po kokiu 40 min is orkaites virsus sukepes, vidus labai skystas, bet labai skanus 🙂
    Kame galejo buti reikalas?.. 🙁 nei dureliu darinejau nei ka, tik 3 bananus vietoj 2ju dejau, netikiu, kad del to..

  3. Aš viską dariau kaip parašėte, tik dar cinamono įdėjau, gavosi skaniai 😛 Kitą kart reiks daryti didesnį kiekį 😀

  4. Beata labai skanus gavosi ir apkepas lengvai paruosiamas bet buvo beda kaip ir linai man jis susileido bet vidus nebuvo skystas gal zinai kodel apkepas nekilo!:'(

  5. O tiesa, kad kai tešlos sudėtyje yra rūgštinės kilmės ingredientų, šiuo atveju kefyro, reiktų naudoti sodą vietoj kepimo miltelių? 🙂

  6. Sveiki ,norėjau paklausti gal yra kitokia varškė,nes netoleruoju karves pieno,bet labai megstu varskes apkepus ,ka galėtumet pasiūlyti ?

  7. Laabai super išėjo, tik cukraus užtektų tik 1 šaukšto, nes bananai saldūs, vietoj kefyro pyliau pieną su šiek tiek grietinės ir viskas gavosi puikiai, ačiū

  8. Labą dieną ar iškepusį apkepą reikia iš karto ištraukti ar palikti pamažu pravėsti orkaitėje, kad jis nesusmuktų

  9. Beata, ačiū! Puikus, nuostabus, lengvas, purus, žodžiu, super!!! Iškart kepiau iš dvigubos normos dar įpjausčiau obuolių, bėriau cinamono, imbiero, razinų. Šeimyna įvertino!!! Visi laimingi ir patenkinti 😉

  10. Pritrukau bananu, nes vaikas sukirto. Paturbinau -vietoj vieno banano idejau kriause 🙂 mėtos lapeliu ir truputi dziovintu slyvu. Seile tyso jau bemaisant. Nekantrauju kada iskeps ❤️

Rašyti komentarą