Kaip čia dabar keliais žodžiais, kai tiek daug norisi pasakyti… Naujas mano laidos „Beatos virtuvė” sezonas per TV3 startuoja jau šį sekmadienį, 10 valandą ryte. Laikas ankstyvas, bet, tikiuosi, išsivirsite kavos ir su chalatu maloniai parymosite prie TV ekranų… Na o  jei jūsų namuose  rytai ankstyvi, kaip kad yra pas mane, tai turbūt jau būsite spėję ir blynų išsikepti ar kiaušinį išsivirti ir vandens keletą stiklinių išgerti (daug vandens gert gi sveika).

Labiausiai noriu, kad žiūrint mano laidą, jus aplankytų geros, teigiamos emocijos, kad jūs užsinorėtumet kaip nors gražiai, gal kiek neįprastai praleisti sekmadieni, nebūtinai puotauti ir gaminti, bet tiesiog, kad jums būtų gražu ir idomu, na ir truputį sužadintų apetitą…

IMG_5806

Pirmą laidos „Beatos virtuvė” sezoną (čia kalbu apie 2011 metus..) mūsų  filmavimo sesija trukdavo kokias 18 valandų, vienai laidai skirdavom bent 6-7 valandas filmavimo… Antrą sezoną, jau 2012 metais, sugebėjom tą laika šiek tiek sutrumpinti.  Na o trečiąjį, t.y. šių metų sezoną, aš atsikandau tikrai daug… Žinant mano nenumaldomą apetitą, nenuostabu, nes man norisi vienoj laidoj ir aštuoniolika patiekalų padaryti, ir dar žmonių,  ir gyvenimo pridėti. Tad vieną laida filmuojam vidutiniškai 10-12 valandų! Kaip bepročiai kokie… Bet žinote, kas svarbiausia, kad žiūrint laidą viskas atrodo (net ir man pačiai) kaip lengvas pasivaikščiojimas – tik viens, du ir baigta.

Aš, kaip patys žinote, nemėgstu puikuotis ir pasirodyti geresnė, gražesnė ar protingesnė nei esu. Nes tik tie, kas yra savimi, gali tvirtai laikytis ant žemės. Todėl nors žiniasklaidoje ir praslydo keliaaukščiai epitetai apie mano laidą,  svarbiausias laidos „Beatos virtuvė” tikslas yra dovanoti jums lengvą, malonią ir skanią valandą prie TV ekranų .

Maistas visiems aktualus ir net tie, kurie negamina ir net nežino, kaip įjungti viryklę, prisipažįsta žiūrintys kulinarines laidas, nes jos atpalaiduoja… Aš šiais metais noriu dar daugiau emocijos ir gero jausmo, grožio ir skanumo. Tikiuosi, kad laidos tokios ir bus. Net šiek tiek jaudinuos, ar jums tai patiks, ar jūs irgi pajusit tą gerą emocijų užtaisą, kurį aš parsivežu iš kiekvieno filmavimo…

Šiais metais kulinarinė laida „Beatos virtuvė“ taps mano video blogu, keliausiu ir po restoranus, ir po lietuvišką kaimą, nes iš tikro manau, kad reikia džiaugtis gyvenimu kiekvienu momentu – nesvarbu, ar stovi virtuvėje prie puodų, ar keliauji į prabangų restoraną, ar miške aptinki gražų grybą…

Beata grybauja

Ir, aišku, gaminsiu. Gaminsiu tai, ką mėgsta visa Lietuva, gaminsiu iš to, ką galima rasti beveik kiekviename šaldytuve, tik pridėsiu dar  nemažą žiupsnį fantazijos. Jau greitai pamatysit ir kaip atrodo mano nešiojamasis – kilnojamasis virtuvės stalas ir lauko viryklė. Su ja galiu gaminti bet kur, net ir šiltnamyje… (nuotraukoje kartu su laidos operatoriumi Aidu).

IMG_0016

O pirmoje laidoje šį sekmadienį bus daug maisto, šiek tiek mano draugų ir bučinių, vaikų ir mano krikšto mama. Taigi jums visiems drąsiai rodau dalelę savo gyvenimo. Ir ne todėl, kad man reikia dėmesio ir jau nebeturiu ką rodyti, bet todėl kad noriu gyvos, šiltos, nuoširdžios laidos, kur maistas yra valgomas, o ne tik gražiai išeksponuojamas lėkštėj…

Jei dar nematėte, apie ką bus pirmoji mano laida, pažiūrėkite šį video anonsą, ten viskas gražiai išvardinta ir pavaizduota.

Na o jei jums smalsu, ką matysite artimiausiose rugsėjo laidose ir dar turit kantrybės, galiu trumpai papasakoti ir apie tai.

Antrą rugsėjo savaitgalį braidysim po levandų laukus, augančius čia pat, Vilniaus pašonėje. Toje laidoje įkvėpta levandų aromato, ieškosiu Pietų Prancūzijos virtuvėje idėjų, kurios praturtintų mūsų kasdienį lietuvišką meniu.

IMG_5212

Dar kitą sekmadienį kviesiu keliauti į Biržų rajoną, pas fantastiško grožio ir skonio daržoves ekologiškai auginančius ūkininkus. Čia jau tikrai nepagailėjau operatorių ir prifilmavom tiek patiekalų su daržovėmis iš naujos mano knygos „Beatos virtuvė: daugiau daržovių”, kad tikrai neliksite abejingi lietuviškoms daržo gėrybėms.

IMG_0083

Na o paskutinį rugsėjo savaitgalį kartu su visa Dzūkija švęsim Grybų šventę ir prisigaminsim skanumynų iš grybų ir uogų.

Beata ruosia grybus

Beje, ačiū už puikias nuotraukas mano nuolatiniam fotografui ir operatoriui Tomui Viršilui ir prie mūsų komandos Dzūkijoje ir Gimtadienio laidoje prisijungusiai Raimondai Vyšniai.

 

Komentarai
  1. Ir juodai, ir baltai pavydžiu gebėjimo viską taip lengvai suplanuoti, iš anksto žinoti, numatyti… Žaviuosi:)

  2. Beatos laidos – neapsakomas gėris, mano trimetis mieliau žiūri jas negu multikus per Youtube. Paskui dainuoja „kokios Kalėdos be bulviųųųų” 🙂
    Oliveris ar kiti virtuvės grandai jo taip nežavi, kaip Beatos šiltas ir subalansuotas bendravimas :))))

  3. „Mamyte valio, rodys Beatos virtuve, teti, o tu ar megsti Beatos virtuve, as tai labai megstu…” stai taip tarskejo nesustodamas mano keturmetis sunus, o mazoji musu mergyte plojo katutes 🙂 Oi laukiam laukiam laidos, ruosiam puodus, keptuves, greit gaminsime vaises 🙂

  4. Jau man ta pirmoji straipsnio nuotrauka- KAZKAS FANTASTISHKO!!! Super grazus kadras! Labai laukiam naujo sezono!!!!!!!

  5. Tubūt Beata yra kažkokio moteriško-motiniško užtaiso žmogutis,mano sūnus net į susitikimą organizavo,tik mano darbai sutrukdė:(mėgsta ir patiekalus ir laidas ir pati Beata jam kažkas tokio.

  6. Labai myliu as rudeni…ir myliu jusu laidas.laukiu ju taip kaip laukiu krintanciu obuoliu, cinamono kvapo,,kvapnios arbatos rudenio vakarais…taip laukiu ir jus laidos, manau jis pakvips nuostabiu rudenio aromatu ir nusidazys ivairiomis spalvomis.

  7. Beata, Jūs nuostabi!!! Jūsų laida buvo fantastiška, įkvepiate mane gaminti. Visada žiūrėdama į Jus, Jūsų šeimą, draugus nubraukiu ašarą, nes mano supratimu turėti tai, ką turite Jūs yra pati didžiausia laimė. Labai norėčiau atetityje turėti tokius santykius su mane supančiais žmonėmis, kokius turite Jūs. Sėkmės kūrybinėje veikloje, asmeniniame gyvenime ir visame kame!!!

  8. sveiki. laukiau, sulaukiau, isziurejau… tikrai labai tiko patiko. o stai ta mmm geri is saltalankiu tikrai bandysiu, juolab kad ten tikra vitaminu ir stiprybes torpeda:))

  9. Šaltalankių gėrimas labai puikus, atrodo jaučiu jo kvapą ir skonį. Tik susiduriau su problema, kur gauti šaltalankio uogų, na nebūtinai ekologiškų, bet bent jau tokių kur neaugtų pvz. prie greitkelių, kurias paskui pardavinėja turguose (teko su tuo susidurti). Ko gero reikia pagalvoti apie pasisodinima savo kieme 🙂

Rašyti komentarą