8241
Beatos virtuvė

Tik niekada man braškių nebus per daug…

(6)

BRAŠKĖėėėSSSS….Va, mano sesuo grįžo iš atostogų, žinot, kur pirmiausia nulėkė? Į turgų. „Ar tu jau pradėjai šaldyti??“, – klausia ji manęs, – „Ar braškių atvežti?“ Aš ir pati vis užsuku namo vinguriuodama į turgelį braškių paimti. Tas braškių žydėjimas, tai praktiškai kaip vyšnios, na gerai, nusvaigau į lankas, nors dabar tas sezonas braškinis prasiplėtęs į abi puses – ir prasideda gegužę, ir baigiasi liepą, bet net ir su tokiu ne pačiu karščiausiu oru, braškių laikas yra dabar. Ir jau visokių yra aptarta pyragų ir uogienių pas mane tikrai daug. Tai pamaniau, kad tikrai verta visus geriausius braškių hitus paminėti ir top5 pasidaryti. Tai tuoj atsiraitoju rankoves ir padarau, o dar sudėsiu į receptus ir savo naujausią braškinį saldėsį – tartą, tokį gerą, kad tik va, vakar baigiau, jau noriu vėl iš naujo pagaminti.

Patys pačiausi braškiniai skanumai:

Vienas efektingiausių ir kartu – paprasčiausiai pagaminamų vasaros desertų – prancūziško morengo pagrindu gaminama Pavlova. Mano recepte ji gaminta didelė ir stačiakampė, bet jūs galite ir apvalų šį desertą formuoti, į tortą panašų, ir net morengą palaužę į taures (tada jau čia bus panašiau į Etono betvarkę) viską sufantazuoti. Bet kuriuo atveju, daugelis valgytojų prašys pakartoti, tad būkit pasiruošę.

Beatos pavlova

Turėti braškių ir neišsikepti blynų yra beveik tokio pat didumo nuodėmė, kaip nė sykio per vasarą neišsimaudyti ežere ar jūroje, ar nepalakioti basomis po pievą. Mano mėgstamiausi – neįtikėtinai purūs ir minkšti rikotos blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto smulkintuvu.

Beatos virtuve_rikotos blyneliai su braskemis

Bijūnai, braškės ir rabarbarai – vasaros pradžios pranašai. O dabar jau jų sezono įsibėgėjimui  ir užbaigimui puikiai tiks šis ryškiai rožinis braškių – rabarbarų limonadas, ypač karštomis dienomis, kurios, tikiu, mūsų dar laukia. Limonadui puikiai pasitarnaus užsilikusios ar savo prekinę išvaizdą praradusios braškės.

braskiu ir rabarbaru limonadas

Man labai patinka braškes atvesti į draugystę su daržovėmis. Tiesiog nepakartojamai ypatingai skanios ir gražios, o svarbiausia – visai paprastos pagaminti – špinatų salotos su ožkų sūriu ir braškėmis. Receptas iš mano bičiulės Ritos, ji ne sykį mane tokiomis vaišino.

spinatu_salotos

Visi visada alpsta ir svaigsta nuo migdolinio braškių torto. Aš pati labiausiai mėgstu sūrio pyragus su maskarpone ir ricotta, o tie, kurie su grietinėlės sūriu, taip vadinamieji New York sūrio pyragai, – jau truputį sunkesnė artilerija. Bet lygiai taip pat gerai viskas pavyksta ir tiesiog iš varškės, tik varškę reikia truputį atskiesti su grietinėle ir gerai gerai sumalti maisto smulkintuvu. Čia tas braškių ir maskarponės bei rikotos sūrio pyragas, kuris iškels į dausas ir taps vakaro vinimi.

Beatos maskarpones ir rikotos pyragas

Čia jau galima būtų ir sustoti, bet aš savavališkai noriu pratęsti topą dar dviem dalykais. Vienas jų – naminiai braškiniai, patys geriausi ledai. Čia tik reikia nepamiršti apsiginkluoti tikrai geru ir galingu plaktuvu (kokteiline), nes kaip išsiplaksit, taip ir suvalgysit. Bet jau skanumas!!! Hitų hitas.

Beatos virtuve_naminiai ledai5

Ir dar būtinai noriu pakalbėti braškinį Rosinni kokteilį. Sakyčiau, kad šis kokteilis turėtų būti traktuojamas kaip koks desertas net beveik. Braškės ir putojantis vynas labai dera – grynas desertas! Vasariška ir braškiška. Ir labai subalansuota moterims…

braskiu kokteilis

Na štai, sakyčiau, braškinio gyvenimo enciklopedija visa gavosi. Na bet kas skanu, tas turi būti valgoma ir kuo įvairiau. Na, o dabar žadėtoji braškinė naujiena – riešutinis braškių tartas.

Print Friendly
Komentarai
  1. Inga parašė:

    Uogienę su bazilikais ir citrinom jau virėm! Ledus dar bandysim, nors jau girdėjau atsiliepimus, kad ledas susikristalizuoja :/
    Beje, ar kas nors laimės žurnalą ir žurnalus? 🙂

  2. Inga parašė:

    Miela Beata, aš apie birželio 2 d. straipsniuką ir atostogų atradimus 🙂
    Jei praleidau, vadinas užsivasarojau!

  3. vilija parašė:

    braskinius ledus gaminom sekmadieni.labai skanus!

  4. Ingrida M. parašė:

    oi, kiek puikių receptų ir taip norisi viską išmėginti 🙂 reik paskubėti, kol dar yra braškių 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.