8241
Beatos virtuvė

Tegyvuoja lietuvos miškai ir virtuvė

(0)

Mėlynės mėlynuoja miškuos, laukai raudonuoja nuo aguonų, lysvės žaliuoja nuo krapų, žirnių, morkų ir kitų gėrybių. Ooo vasara.

Karolius neriu neriu ir sunersiu jau rytoj kaip nors, o šiandienai skelbiu lietuviškus šaltanosius, mėlynių herojus pirmu numeriu.

Mėlynės jau įpusėjo, nors visvien dar kainuoja 10-14 litų už kilogramą, o ir nepajusim kaip jos baigsis. Sakė man viena pardavėja, kad visai nedaug tų mėlynių turėsim šią vasarą ir beveik jos jau baigiasi, tai skubėkim, valgykim šaukštais pirštais, kad tik atsivalgytume šito miško gėrio.

Vienas mano mėgstamas vasariškas labai receptas yra šaltanosiai su mėlynėmis – tikras karalius vakarienės, vaikų mėgstamas taip pat, kaip ir suaugusiųjų. Lengvai ir greitai pagaminamas ir toks tinkamas likusių uogų sunaudojimui. Dariau vaikams vakarienei, tai visą lėkštę išlaižė kaip patiko.

Aišku įdarą galit daryti su bet kokiomis uogomis, tik tada vadinsim juos virtinukais, nes kai per tešlą persisunkia mėlynių įdaras, tai atrodo jie it nušalusi nosis. Baigisis sezonas mėlynių, tai su vyšniomis, serbentais galima ekspermentuoti.

Skanaus pirmadienio, mielieji! Receptą rasite čia.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.