8241
Beatos virtuvė

Štai ir vėl atėjo laikas… Aš ir vėl kaip kokia estrados artistė leidžiuosi į turnė po Lietuvą

(13)

Praėjusiais metais juokavau, kad aš kaip Ala Pugačiova leisiuosi į turnė, tai šiais metais aš ir vėl tai darau. Žinote, manęs klausė čia neseniai, o tai kam tu čia važiuoji? Ar tau dar reikia? Taigi knyga „Kepinių knyga“ populiari ir t. t. Bet žinokite, man tikrai reikia, nes man labai smagu ir malonu, ir džiaugsmas, ir garbė susitikti su tais, kurie skaito ir naudojasi mano knygomis, kuriems jos patinka, kurie nori jas dovanoti artimiesiems. Man labai reikia pamatyti ir pajusti savo skaitytojus ir su jumis susitikti. Taigi, plakatai atspausdinti, turnė grafikas sudarytas, aš atskrendu į Lietuvą ketvirtadienį ir per tris dienas pervažiuosiu per penkis didžiausius Lietuvos miestus. Susitikimai bus knygynuose, tuoj surašysiu viską tiksliai, kas ir kur, bet, prašau, ateikite, jei norite užduoti klausimą ar šiaip pasimatyti, ar kad pasirašyčiau ant senų ar naujų knygų.

Pradėsiu nuo Kėdainių (mano gimtasis miestas), tada šeštadienį Kaune iš ryto, po pietų jau tikiuosi būti Klaipėdoje, o sekmadienį aplankysiu  Šiaulius ir Panevėžį. Labai laukiu susitikimų, apie viską galėsite paklausti gyvai…

O čia smulkiai: kas kur ir kaip.

Penktadienis, 16 d., Kėdainiai. 17 val. knygyne „Pegasas“, Basanavičiaus g. 47

Šeštadienis, 17d., Kaunas. 11 val. knygyne „Vaga“, prekybos centre „Mega“, Isladijos pl.

Šeštadienis, 17d., Klaipėda. 16 val. knygyne „Pegasas“, prekybos centre  „Akropolis“

Sekmadienis, 18 d., Šiauliai. 11 val. knygyne „Vaga“, prekybos centre „Saulės miestas“

Sekmadienis, 18 d., Panevėžys. 15 val. knygyne „Pegasas“, prekybos centre „Babilonas“

Iki pasimatymo – man tikrai labai ir visada smagu jus pamatyti. Ketinu turėti vaišių ir dar visuose susitikimuose atsivešiu padovanoti ką nors… Kaip čia dabar be dovanų…

O dabar – labai greitas ir trumpas, ir visai neįmantrus receptas apie blynus su obuoliais ir bananais. Sekmadienį vaikams kepiau. Vien tik blynais maitintis nereikia, aš stengiuosi kepti tokius, kad juose būtų kaip įmanoma daugiau  visų gėrybių, kurias dedu. Izabelė visada pageidauja su obuoliais ir bananais, ir jų visada dedu daugiau nei tešlos. Pradžioj paruošiam obuolius. Juos sutarkuoju stambiais šiaudeliais (jei norite, kad jų tilptų  kuo daugiau,  reikia, kad tie šiaudeliai būtų ne per ploni, nes tada pasileis, bet ir ne per stori, nes labai grūsis vienas ant kito ir neleis tešlai visko sukabinti). Tai obuolius gerai nuplaunu ir tarkuoju su visa žieve, bananą supjausto Izabelė. Dabar kiti dalykai – tai miltai. Juos visada, jei galiu, stengiuosi rinktis viso (pilno) grūdo, blynams tinka puikiai. Aš taip pat mėgstu pirkti skirtingų malūnų miltus, dabar naudoju senoviniu būdu ant akmeninių, o ne plieninių girnų maltus miltus (čia viena kepėja man labai rekomendavo šito malūno miltus, tai nusipirkau nemažai). Miltų dabar nenaudoju tokiais industriniais kiekiais, kiek jų naudojau, kai kepiau savo naujausią knygą, tai vieno maišelio visai ilgam užtenka. Truputį apie akmeninį malimą: lieka daugiau gemalo, ir spelta yra daug naudingesnė nei paprasti miltai, daugiau visokių mikroelementų ir, aišku, skaidulų, dar nevengiu įberti ir šaukštą maltų linų sėmenų. Cukrų naudoju mažiau perdirbtą  – rudąjį: ir spalvina gražiai blynus, ir turi karamelinio prieskonio. Taigi, kai tikrai daug daug obuolių ir bananų, ir dar varškės truputis, tie blynai išeina labai obuolingi, turtingi ir stori, nes obuoliai ir bananai didina jų aukštį. Tai tiek truputį apie blynus – tokius pačius, tik truputį kitokius.

Ir tiek apie blynus… Tegul juose būna daug daug obuolių.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Zivile parašė:

    Mes irgi su vaikais megstam blynus,bet tokius“sveikuoliskus“,todel stengiames naudoti kuo maziau perdirbtu-apdirbtu produktu.Todel musu receptas susideda is-kuo minkstesnio banano(kuo ilgiau pastovejes,tuo saldesnis,vadinasi cukraus nebereikia),kiausinio,pieno arba kefyro,cinamono,varskes(jei randama),ir aviziniu dribsniu(tokiu senamadisku),dar kepimo milteliu truputi i avizinius dribsniu,ir maltu linu semenu.2 blynu kalnas,sonuose po 3 obuoliu skilteles,akyciu vietoje po braske ir sypsena is melyniu.Vaikai paklausti ka valgo,saukia-crusty crab!Suaugusiems patarciau pertepti blynus su almond butter,o aktyviems sportuojantiems-sauksta naturalaus jogurto(greek)ir klevu sirupo.Kaip matote mums pusryciai yra labai svarbus :))) O blynai yra super!

  2. ieva parašė:

    miela Beata, o Vilniuje pristatymo nebus?

  3. Eitne parašė:

    Pasistengsim su šeimyna privažiuot Klaipėdoje 😉

  4. ingrida parašė:

    o Alytuje neapsilankysite? taip noreciau autografu ant jusu knygu:)

  5. Beatai parašė:

    Miela, Beatą, aš gal čia ne į temą, bet gal turite gero karšto vyno receptą, nes vakare noriu prisėst ir skaniai paskaityti receptus 🙂

    P.S. didelis ačiū nuo Raimondos

  6. Irma parašė:

    miela Beata, o kaip Marijampolėje ar nebus pristatymo?

  7. Agne parašė:

    Miela Beata, siandien buvau jusu knygos “Beatos virtuve Kepiniu knyga“ pristatyme Kaune. Man labai patiko. Tik labai nuvyle, kad jus pristatyme kalbejote be mikrofono. Kadangi nemazai zmoniu buvo, tai nelabai buvo galima girdeti. Labai dziaugiuosi, kad paraset sia knyga. Esu ne viena recepta isbandzius.
    Sekmes!

  8. Agne parašė:

    liuks knyga!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.