8241
Beatos virtuvė

Spintelės laidos anonsas ir ingredientai

(0)

Turiu pasakyti, kad oi kaip trūksta Lapės įrašų. Nežinau, ar ją atsimenate, bet tikrai trūksta. Vienas esminių jos įrašų buvo apie Bado Maistą.

Vis prisimenu, nes buvo kaip pirštuku į akį, tiksliau, netgi pagaląstu, ką tik po manikiūro, pirštuku. Na ir kam gi nepasitaiko, kad kur pažvelgsi – šaldytuvas tuščias… Bet spitelės… Paprastai taip jau būna, kad spintelės yra tikros maratonininkės, jei šaldytuvas tik sprinteris – du šimtai metrų (na gerai gerai, savaitė viena ir netgi dvi), bet paskui jis jau nelabai ką gali pasiūlyti, tik daržovių visokių paskutiniuose stalčiuose… Ir pagardų, padažų, garstyčių bei uogienių indukuose. Bet va štai spintelėms tai – nė motais, jos ilgų nuotolių bėgikės (apie šaldiklius, kamaras ir rūsius šį kartą nekalbėkime, čia jau visai kita svorio kategorija). Tai kas gi gyvena mano spintelėje???

Geras klausimas. Gal geriau būtų klausti, kas ten negyvena… Kumpis ir obuoliai negyvena, o daugiau, tai visokio plauko pupelių, lęšių, kruopų, makaronų, ryžių. Aišku, visuomet galima rasti konservų – taip taip, kaipgi kitaip: tunas pirmoj eilėj, tada ančiuviai ir pomidorai savo sultyse. Aišku, uogienių įvairiaspalvių ir riešutų visų įmanomų rūšių, jei ne pakeliais, tai po vieną užkritę. Aš vis ketinu imtis akcijos – gaminkime iš to, ką turime. Tai, galima sakyti, kad toks užmanymas ir bus šio šeštadienio laida. Gaminsiu iš to, ką būtinai ir visada galima rasti mano spintelėje.

Kitas dalykas ir eksperimentas, naujovė ir impulsas bus Laurynas. Vaikų chirurgas ir muzikantas, labai talentingas virtuvėje. Man visuomet įdomu pažiūrėti, kaip gamina kiti, pajusti jų stilių ir pomėgius, tai filmuojant laidą, nors nebuvo tokio plano, jam atėjus pasiūliau: sugalvok ką nors iš to, ką turim… Ir ką jūs sau galvojate? Tikrai tikrai atradau netikėtų dalykų. Prasitarsiu tik tiek, kad lietuviškas varškės sūris ir pesto nuo šiol bus ne tik mano favoritas…

Va štai tokia laidelė – spintelė laukia šeštadienį. O štai čia ingredientų sąrašas…

Spintelės salotoms su virta vištiena ir tunu:

skardinės tuno

indelio pesto padažo

baltos duonos

pusės galvos svogūno

1 paprikos

kelių Pekino kopūsto lapų

kelių pomidorų

2 vištienos kumpelių be odos ir kaulų (gali būti filė gabalėlis)

1 čili pipiro

kelių krekerių

gabalėlio varškės ar varškės sūrio

kalendros lapelių, petražolių papuošimui

Padažui reikės:

2 šaukštų medaus

2 šaukštų obuolių ar kito acto

1 šaukšto garstyčių

Spintelės pyragas:

1 indelio kondensuoto sutirštinto pieno

3 kiaušinių

100 g sviesto

200 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 skardinės konservuotų persikų (galima pakeisti obuoliais)

migdolų drožlių pabarstymui

Lęšių ir pomidorų sriuba:

1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių, skaldytų žirnių

1 galvos svogūno

1 didesnės morkos

2 česnako skiltelių

imbiero šaknies

1-1,5 l daržovių sultinio

skardinės konservuotų pomidorų

aliejaus ar sviesto kepimui

0,5 šaukštelio imbiero miltelių

0,5 šaukštelio kumino miltelių

0,5 šaukštelio kario miltelių

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.