Šiandien buvau didžiausiam Europoje prekybos centre…. net delfis apie jį parašė, va štai tokio garsumo tas shoping centras yra… Visiška konsumerizmo meka šitoje ekonominio nestabilumo epochoje…. bet tai visai nesustabdė prekybos centro turėtojų padaryti mokamas automobilių aikšteles, tai va, trys su trupučiu valandos žiopsojimo, pirkimo ir derybų su dviejų metų ponia ir…… aštuoni svarai tik už stovėjimą. Man labai įdomu, kaip tokią politiką sutiktų pvz. Akropolio lankytojai pvz. Kaune? Bet ne esmė, visai išvargino mane diena šiandien, ir norėjau vakarienei nieko nedaryt… na, tipo – įmesti ką nors iš kameros jau padaryto… bet ai, galvoju, greitai kažką reikia padaryt… ir labai greitai padariau labai super dalyką, tiesą sakant, pirmas makaronų patiekalas ant blogo šito… kažkoks neapsižiūrėjimas.. Žodžiu, sunaudojau paskutinį gabalėlį lietuviškos ekologiškos šoninės. Grybų džiovintų iš Lietuvos arba Latvijos visada yra (tiksliau, – yra, kol baigsis, bet dar negreitai baigsis, nes Vita atvežė visą batų dėžutę) ir butternut squash arba kvapusis moliūgas, kurio pas mane beveik visada būna, kaip ir spagečių – visada būna… sėdi jie ant lentynos ir laukia, kada ištuštės šaldytuvai…
Taigi, su moliūgu tai ta pati daina: supjaustyti kubeliais, apšlakstyti aliejum, druska, pipirais ir šį kartą – čiobreliais ir į orkaitę karštą, maždaug pusvalandžiui… Grybų džiovintų saują užpilti verdančiu vandeniu ir palikti mirkti, kol išbrinks, o vanduo pasidarys rudas…
Per tą laiką: šoninė ant keptuvės, svogūnas smulkiai su šonine, pakepinti. Jau minkštus grybus supjaustyti smulkiau, tada apkepti su svogūnais, įdėti česnako pora skiltelių smulkiai pjaustytų kartu. Įpilti grietinėlės apie šimtą ml, galima ir riebios grietinės. Keptuvė tokia pusiau skystoka, bet ne plaukianti, dabar dėti šaukštą miltų ir išmaišyti, viskas turėtų sutirštėti truputį per tirštai, beveik košė, bet svarbu, kad miltai išsimaišytų, dabar pilti vandenį, kuriame mirko grybai į keptuvę, tol, kol padažas pasidarys vidutiniškai tirštas…. tiksliau, toks beveik skystokas, truputį pavirti, kad nebesijaustų miltų skonio. Viskas, padažas padarytas. Paliekam ramybėj. Išverdam spageti. Virti su daug vandens ir daug druskos, ir nepervirti. Moliūgas jau turėtų būt iškepęs, minkštas, jį suversti į padažą, tada į keptuvę dėti ką tik išvirusius makaronus, pamaišyti viską taip, kad makaronai susidraugautų su padažu. Dar baziliko, jei yra, įdedam ir užtarkuoti parmezano. Super gerai…. labai rimta ir labai skani vakarienė. Kvapnusis moliūgas buvo tiesiog sukurtas džiovintiems grybams….

Rašyti komentarą