8241
Beatos virtuvė

Smidrų pica – ateikite paragauti ir Vilties bėgimas – prisidėkime!

(1)

Vakar buvo viena tų dienų, kai aš pati galvojau sau: „kur aš, gyvenime ar filme?“ Nes kaip greito siužeto Holivudo reikale viskas vyniojosi: ir žmonės, ir veidai, ir dalykai. Bet tai dabar jau upės neužtvenksi, jau jis (pavasaris) atėjo ir visu garsu. Dar kol kas netikime, negalime, tiksliau, sau leisti patikėti, kad jau štai, viskas, galima lakstyti basomis. Tą aš vakar, beje, ir dariau. Ir dar kuo aš negaliu patikėti, tai visomis tomis gėrybėmis, kurios praėjo lįsti iš žemės mums į sterbles ir delnus. Ir mano mėgstamiausia ir išskirtiniausia pavasario daržovė (aišku, po ridikėlio, bet jis, žinia, yra old school, su vaikystės prieskoniu) – šparagai, taip pat. Šparagai (arba kitaip smidrai), sakyčiau, jau yra new school – mano suaugusio gyvenimo favoritas. Kaip įsimylėjau juos kartu su savo Tomu,  Anglijoje, tai negaliu pamiršti. Ir dabar, – dėmesio, dėmesio! Kuo mes už anglus prastesni??? NIEKUO. Ir smidrus galim užauginti dar skanesnius.

Smidrai

Savo žurnalo pavasario numeryje rašiau, kad pažįstų nuostabią smidrų augintoją Genutę, su kuria mes ir uogienę virėme, ir šiaip ji tvirta, stipri, darbšti moteris, keturių vaikų mama ir šparagų pionierė. Taigi va, jau užaugo šparagai pas Genutę ir vakar jau gavau jų paragauti. Jei šparagai – tai reikia pasitikti tinkamai, todėl žurnale ir apie Genutę, ir apie šparagus kalbėjau ir daug receptų ten sudėjau. Pavasaris – laikas skirtas dalinimuisi, ne tik skaniausiais receptais…Taigi, aš noriu jus rytoj pakviesti į mūsų (na, labiau mano vyro, bet iš tiesų, kas jo, tai ir mano, ar ne? Juk vaikai tai mūsų, … cha, cha! Aha, na gerai pasikolinsiu trumpam) restoraną „Jurgis ir Drakonas“ (Akropolyje), naujausią šviežiausią, pavalgyti smidrų.

Taip, taip, taip, – atvažiuos Genutė, ateisite jūs ir visi paragausime šparagų (smidrų) ypatingosios nerealiausios picos. Vakar, tiesą sakant, jau testavome šį jos receptą, tai pica tiesiog įstabi: 4 sūriai (rikota, feta, mozarela, parmezanas) krapai ir šparagai, kuo jums ne lietuviškas pavasaris???

smidru pica

Šiaip, aš čia suskubau su ta šparagų pica dar ir dėl to, kad labai noriu prisidėti pati ir jus paraginti prisidėti (ypač tuos, kurie pajūryje, ir Žemaitijoje, ir ypač – Klaipėdoje) prie tokio labai svarbaus ir kilnaus reikalo – Vilties bėgimo, skirto Vakarų Lietuvos onkologijos centrui.

Apie tai dar papasakosiu daugiau, bet dabar trumpai drūtai: kas norite ateity rytoj, ketvirtadienį 15.30 val. su manimi ir Genute pasiklabėti apie šparagus, ir paragauti jų???? Noriu penkiolikos svečių. Taigi, tie, kurie tikrai nori ir gali ateiti, registruokitės feisbuke po mano įrašu, sulaukite mano patvirtinimo po savo komentaru ir iki pasimatymo rytoj!

Dabar detalės: kur? Naujas naujutėlis JD restoranas Akropolyje, dar tik savaitę kaip veikia, turi gražiausią krosnį ir yra labai malonioje Pegaso knygų sostinės kaimynystėje.

Pradėsime 15.30 val.: pasikalbėsime, mes su Genute papasakosime apie šparagus, paragausime, man bus labai įdomu išgirsti jūsų nuomonę, ir va taip smagiai paleisime naujus dalykus į gyvenimą.

Apie picą: ją sugalvojau ne tik dėl to, kad smidrus esu įsimylėjusi, bet ir todėl, kad labai noriu, kad ši pica atneštų gerą žinią Vilties bėgimui. Nes pajamos iš šios picos bus skirtos būtent jam, tai yra Vakarų Lietuvos onkologijos centrui.

Print Friendly
Komentarai
  1. Giedrė parašė:

    Beata, ačiū labai, nes pirmą kartą išgirdau apie tokį bėgimą. Būtinai sudalyvausiu:)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.