8241
Beatos virtuvė

Skaniausias tortas per valandą – visoms artimiausioms progoms

(3)

Man taip kartais būna, kad jei aš kažką tokio pamatau ir paragauju, tai turiu būtinai pati išmėginti. Net sapnuoju tai. Kažkodėl dažniausiai tai būna saldumynai. Na va ir paaiškėja, kokią įtaką mūsų smegeninėms turi cukrus. O jei rimtai, tai visada sakiau ir sakysiu, kad geriausias būdas pažinti ir rasti naujų receptų yra ragauti. Na gerai, prisipažinsiu, ragauti ne visada pavyksta, kartais ragavimas gali baigtis ir antra porcija. Bet būtent pačiai pamatyti, paliesti ir paragauti yra pirmas ir svarbiausias žingsnis, o jei dar yra proga trumpai pakalbėti apie tą dalyką, tai receptas jau garantuotai kišenėje.

Šis tortas, apie kurį kalbu šiandien, man paliko tokį įspūdi, kad aš šeštadienį vakare buvau gimtadienyje, o sekmadienį ryte jau vos po aštuntos buvau parduotuvėje ieškoti produktų. Didžiausias privalumas yra tas, kad to, ko reikia, yra bet kurioje parduotuvėje, net nebūtinai ji turi būti didelė ir blizgi.

Šį tortą iškepė (iš tiesų, tai jis beveik nekeptas) Nijolė, kuri garsėja savo šaunumu virtuvėje. Ir, o brolyti, tai buvo kažkas tokio. Tikrai, aš nemeluoju.

Taigi, aš atsikėlus anksti ryte tą tortuką padariau per valandą. Ir paskui jis  sau stovėjo, laukė, kol švęsime mano tėčio gimtadienį.

Beatos bananinis tortas

Nors, tiesą sakant, ir mano sesė padarė super tortą, bet jo tą vakarą nepalietėm, o tai dar geriau, nes mano tėtė juo galėjo su bendradarbiais pasidalinti. Apskritai, tortų skaičius yra svarbesnis nei žvakučių, patys žinote, ir Karlsonas tai jau seniai mums pasakė.
Grįžkime prie stebuklingojo. Galima jį pavadinti banoffee, nes klasikinis banoffee yra jo tėvas. Kas tai yra? Anglai sakys, kad čia yra jų ir tik jų sugalvojimas, amerikiečiai, manau, taip pat nenusileis. Nijolė sakė, kad tai amerikietiškas tortas, o aš tuo tarpu atsimenu banoffee kaip pirmą desertą, kurį man pagamino mano pačios nuosavas vyras prieš… hmmm… 11 metų vasarą Londone. Man jis tada pasirodė gana sunkus ir super saldus.

Banoffee esmė yra sausainių trupiniai (digestives), suklijuoti sviestu, o ant viršaus – karamelė, bananai ir grietinėlė. Na taip taip taip, tikrai priverčia susiimti už širdies, bet va Nijolės banoffee buvo visai iš kitos lygos: daug riešutų, nuostabiais bananais ir lengva, ne per tiršta karamele, grietinėle ir šokoladu. Viskas pasidaro atsegamoje torto formoje. UAB Nuostabuva ir viskas.

Trumpai papasakosiu, kaip viskas vyksta: pasiruošiam riešutinius trupinius (iš geresnių sausainių), nepagailim lazdyno riešutų, juos suliejam sviestu (proto ribose) ir paskrudinam orkaitėje. Leidžiam atvėsti, klojam bananus, tada karamelę, tarkuojam šokoladą ir karūnuojam grietinėle. Ar ne zuikio daina??? Paprasta, bet rezultatas visai jūsų giminei, kuri susirinks minėti Vasario 16-tosios bus staigmena ir puošmena bei gi skanumas.

Štai jums receptas.

Na o kas norite kažkaip individualiau ar intymiau ne tik Vasario 16-ąją, bet ir šiandieną pažymėti, tai rekomenduoju deserą beveik suflė, jei dar nebandėte.

sufle uzuomina

Arba galite pažaisti su zefyrinėmis širdelėmis.

Zefyrai_Beatos virtuvė

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. rasa parašė:

    Sveiki, norejau paklausti, o formuojant tirto pagrinda ar reikia i6 trupiniu padaryti aukstesnius krastelius, ar tiesiog susl4gti trupinius 1 sluoksniu?

  2. rasa parašė:

    patikslinkit prašau, kaip ten vyksta pado darymas, sviestu sulieti riešutai paskrudinami orkaitėje, sumaišomi su trupintais sausainiais, tada suliejama su sviestu ir permaišoma ar kaip kitaip?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.