8241
Beatos virtuvė

Rytojaus laida: paskutinės minutės idėjos Kūčioms ir Kalėdoms

(5)

Jei ne mano vaikai, tai gal ir pasimesčiau, kiek gi tų dienų liko, bet kadangi jie labai stropiai skaičiuoja dienas, likusias iki Kalėdų, tai aš kiekvieną rytą prabudusi esu informuojama, kad liko, pvz., aštuoniolika dienų, arba devynios, arba jau iš viso tik trys… Prieš paskutinė šį TV sezoną mano laida pasirodo likus vos dviem dienom iki Kūčių ir trims iki Kalėdų. Manau, kad jau dauguma tikrai turite pasidarę sąrašus ilgiausius ir meniu sudarę… Suprantu, kad neretai Lietuvoje šventės dalinamos tarp šeimos narių, ir tai, manau, yra puikiausia tradicija kokia tik gali būti. Nes vienam padaryti ir Kūčias, ir Kalėdas yra iššūkis… Na gal iš tiesų ir malonumas… Man labai patinka suneštinio baliaus idėjos…Nors, aišku, ne visada jos yra įgyvendinamos… Bet ką noriu pasakyti čia, šita įžanga? Kad ilgai galvojau, kokia gi turėtų būti laidos tema… Ir nusprendžiau, kad padalinsiu visiems po lygiai: truputį žuvies ir truputį mėsos… Receptai, kurie nebūtinai yra tik Kūčioms skirti… Aš vis atsimenu tikrai puikią laidą su Gražina Kadžyte, kuri išsamiai ir įdomiai išpasakojo visas Kūčių tradicijas… O aš gaminau savo vaikystės turbo ir esminį Kūčių patiekalą – virtinukus su aguonomis… Taip pat burokėlių mišrainę su sodo ir daržo gėrybėmis ir silkę savo mėgstamiausią bei keptą ir marinuotą skumbrę… Tikrai tame įraše rasite įkvėpimo…

Na, o šiais metais meniu dariau tokį, kad būtų vienas šventiškas patiekalas, kuris galbūt tiktų Kalėdoms (vištienos vyniotinis su ryžiais, šafranu ir džiovintais vaisiais), tuomet kažkas įdomesnio su žuvimi (šis receptas labai tinka didesniems ir mažiau formaliems susibūrimams – lėtai kepta lašiša su traškiomis saldžiarūgštėmis daržovėmis), taip pat klasikinis receptas, kuris nėra toks labai paplitęs Lietuvoje – tai taip vadinamas krevečių kokteilius arba gaivios krevečių salotos su agurkais, avokadais ir gardžiu „Marie Rose“ padažu… Aš šitą dalyką greičiausiai gaminsiu sau Kalėdų pusryčiams, nes man nėra nieko skaniau…  Ir kaip gi be silkės… Ilgai galvojau, kaip čia dabar su ta silke… Negalima be silkės… Ir silkę parinkau tokią, kuri truputį nutolusi nuo tradicinės, jau pristatyta yra čia, blog’e, bet įdomiausia, kad ji mano šeimoje tapo praktiškai favorite, ir šalia visų grybais ir daržovėmis pasidabinusių silkių dingsta pirmiausiai, nes jos skonis rūgštokas ir aštrus… O kaip tik tokių skonių, man rodos, trūksta kartais Kūčių stalui… Juk svarbiausia – balansas… Šią silkę gaminau su Marijonu, kuris ne tik pripasakojo visokių monų apie tai, kaip jam gerbėjos ar gerbėjai ant mašinos pririša angeliukų, bet ir apie žvejybą, ir sakė, tokią silkę būtinai pasigamins…

Štai tokia laukia laida jau šį šeštadienį 17.40… Joje, galima sakyti, – paskutinės minutės šventiniai pasiūlymai… Cha cha cha

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Jolanta parašė:

    Kalėdų pranašas Marijonas! Ta daina ausyse pradeda skambėti kažkur gruodžio pradžioj ir vis primena, kad jau ateina, kad jau reikia ruoštis … 🙂

  2. […] Parduotuvė ← Rytojaus laida: paskutinės minutės idėjos Kūčioms ir Kalėdoms […]

  3. silkesfanuklubas parašė:

    jau ta silke kokia skani……………jejeje:))

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.