Kad ir kaip dietologai burnotų ant bulvė, iš jos nemažai skanių patiekalų išeina. O jei dar sumaišysime su kitomis daržovėmis – mmmm…

Šio sekmadienio laida buvo apie bulves, kas nematėte – galite pažiūrėti TV3play, o čia dalinuosi bulvinių varškėtukų su špinatais receptu. Puikūs savaitgalio pusryčiai, pietūs ar vakarienė.

Bulviniai varškėtukai

Kai anonsavau šią laidą, tai buvau iš archyvų ištraukusi ir daugiau bulvinių nusidavimų, tai juos rasite čia.

Gero sekmadienio!

Komentarai
  1. Sveiki, o kaip vadinasi ta knyga is kurios buvo paimtas receptas, perliniu kruopu ir bulviu apkepas, kur kepet krosnyje?

  2. Mano AA Mama panasia perliniu kruopu kose kepdavo orkaiteje, spiziniame puode tokiam, pailgam ir sunkiam (dabar La Crueset puikiai tiktu). Nevirtas nuplautas kruopas sumaisydavo su morkom, spirgais ar mesytes gabaliukais su keptais svogunais, druska, pipirai, uzpildavo pienu ir – i orkaite. Po kiek laiko istraukdavo ir zalius bulviu tarkius, tarkuotus burokine tarka, imaisydavo, dar kartais pieno papildydavo ir vel atgal i orkaite. Kose gaudavosi puiki, minksta ir puri, ne pilka ir susmegusi. Valgydavom su kefyru. Mociute bulviu ir varskes kukuliukus daro su svieziu kapotu peletrunu, be jokiu spinatu. Ir valgom su zemaitisku mirkalu.

Rašyti komentarą