Praėjo savaitė ir viena diena, kai pakviečiau žurnalistus ir savo bičiulius, draugus ir kolegas į iniciatyvos Kviečiu į svečius pusryčius. Vis kaupiausi aprašymui.

Visų pirma, tai kol grįžau, visokių kitokių darbų laukė krūvos, dabar, aišku, vis pasiruošimai laidai ir lenkiu galvą prie kalendoriaus, Barbora jau ruošiasi naujiems metams kaip reikiant. Taigi apie pusryčius. Visų pirma, tai labai džiaugiuosi, kad tiek daug atėjo žurnalistų ir tikrai labai plačiai nušvietė pusryčius (Moteris.lt, 15min, Delfi, Lrytas, Alfa, Balsas, Zebra). Dėkoju ir visiems, kurie paaukojo pinigų, kurie jau nukeliavo į specialią Maisto banko sąskaitą, o iš aukok.lt gavau padėkos laišką. Iš tiesų beveik 1000 lt… (Nereikia pamiršti, kad didžiąją dalį paaukojo paslaptingoji draugė, kurią paviešinsime, jei ji sutiks, vėliau, nes dabar negalima).Vaišėms aš išleidau truputį daugiau nei 200 lt visokiems ten kiaušiniams, avižoms ir jogurtams. Kava dosniai vaišino ir savo nuostabias patalpas, ir virtuvę skolino restoranas Kitchen. Man labai patiko sukiotis su jų virtuvės komanda – Rimute, Vytuku, Ramūnu – jie man padėjo subarstyti granola, iškepti fritatas. Vytukas labai gražiai ir mikliai viską supjaustė ir, žinote, supratau, ką reiškia asmeninis santykis ir susipažinimas. Kai su jais susipažinau, paskui grįžau į Kitchen pietų, į tą maistą visai kitaip žiūrėjau ir man jis pasirodė ypač skanus. Čia visada taip būna, juk to, kurį pažįsti, maistas visada skanesnis. Net neabejodama sakau, kad maistas yra ne vien tik temperatūra ir skonis, tai yra šiek tiek daugiau… Būtent todėl mamos, tetos, sesers, mylimosios ir mylimojo, brolio ir dėdės, ir geriausio draugo pagamintas maistas turi tą neapčiuopiamą, nenusakomą, neįvardijamą pridėtinę vertę, kurios net ir su geriausiu mikroskopu neaptiktum, ir po stikliuku negalėtum pakišti. Tad tikiuosi, kad kai jūs eisite ir gaminsite maistą savo artimiesiems, norėdami prisijungti prie iniciatyvos, viskas bus super skanu, net jei tai bus paprasti karšti sumuštiniai… (Šeštadienį pasirodys vienas mano labai mėgstamas (jei liaudiškai vadinsim, tai tebūnie karšti sumuštiniai) receptas, nes artėjanti šeštadienio laida yra apie tai, ką tepti ant duonos, bet nenukrypstu nuo temos). Pusryčiai pavyko ir tikiuosi, kad jums yra aišku, kaip reikia dalyvauti, labai tikiuosi, kad būsite iniciatyvūs… Pati puikiai žinau, kaip kartais yra sunku prisiversti, kaip visada yra pilna darbų ir reikalų, kaip nedrąsu galbūt kažką kviesti ar rodyti iniciatyvą, kaip visada atrodo, na ką aš čia dabar… Tiek jau to, bus kas daro… Aš gal susilaikysiu… Ai tingiu, tai gal aš kitą kartą….. Žinau visus šituos scenarijus, nes jie ir iš mano gyvenimo…. Bet dabar aš sakau, kad jei ne dabar, tai kada? Jei ne tu, tai kas??????  Ha ha ha, na o jei lengviau temą tęsti, tai nesvarbu, kokią šventę organizuosite ir tikrai nebūtina surinkti šimtų… Kiekvienas litas yra svarbus… Ir tikrai žinau, kaip nepatogu paskui prašyti pinigų… Hmm… na tai pavalgėm, o dabar susimokėkim, mieli sveteliai… O siaube, kokia gėda, gal po stalu palįsti, gal įsimūryti į sieną????  Žinau žinau ir čia iš mano gyvenimo… Bet nebijokite ir man nedrąsu, bet čia mūsų lietuviškas bruožas toks, bet nugalėkime jį, juk ne sau prašom… Ir jei iš anksto pranešite draugams, ko susirinkote, tikrai nebus didelių nesusipratimų ir medinės tylos… Nes juk neketinate su tais pinigais bėgti dabar į Ameriką??? Juk pervesite per aukok.lt Maisto bankui, pasinaudodami visais įnagiais internetinių bankininkysčių… Labai tikiuosi jūsų dalyvavimo, jei turite kokių nors degančių klausimų apie iniciatyvą, klauskite – būtinai atsakysiu…

O dabar pabaigai – apie nuotrauką ir konkursas…. Nuotraukos autorius – Žilvis, mano kursiokas. Jis veda labai neprastą fotoblogą…(nuo kurio negalėjau atsitraukti vakar visą vakarą) Ši nuotrauka turi paslaptį, iš tiesų, gal ir ne paslaptis, bet detalė, kurią dabar pastebėjau ir ji  susijusi su fotografais ir su mano pirma knyga… Aš jums, aišku, pasakyčiau pati… bet gal kas nors įmins patys? Spėlioti komentarų skiltyje: pirmas priartėjęs prie tiesos gauna naują naujutėlaitę, dar parduotuvėje nepristatytą, bet jau labai laukiančią savo eilės, nuostabią, minkštą lininę prijuostę Barborą…

Komentarai
  1. Garantuotai mano idėja visiškai ne į temą…., bet nuotraukoje pamačius padėklą su daug stiklinaičių pirmiausia į galvą šovė mintis apie avieičų kremą dėl kurio susigrūmė daugiausia šaukštelių:)))))))))

  2. Beata dėvi tą pačią suknelę kuria yra nusifotografavusi pirmosios knygos Beatos virtuvė viršelyje, ane?:-)) labai gražu…

  3. Sveiki,
    puiki idėja „kviečiu į svečius”, artimiausiu metu jungsiuosi ir aš 🙂
    o dabar dėl konkurso ir puikiosios prijuostės. Spėju, kad ta detalė yra Jūsų suknelė :), kuria pasipuošusi esate nuotraukoje ir pirmosios knygo
    s viršelyje 🙂

  4. Pagalvojau ir as apie suknele,bet ta uzuomina,kad tai susije su fotografais mane ismuse is veziu ,nes sukenele butu susijusi su Beata tiesiogiai 🙂

  5. Labai keista pirmoji refleksija, Nena :)))
    Na, o antroji refleksija – ačiū, Beata, už įkvėpimą ir šaunią iniciatyvą! Tikrai užkrečiantis pavyzdys ir paskata būti aktyvesniems, energingesniems darant gerus darbus. Sėkmės ir labai laukiam šeštadienio laidos! 🙂

  6. Mielieji, beveik beveik atspėjot, bet aš dar vienos detalės laukiu, jei nesulauksiu per keletą valandų, tai ieškosim nugalėtojo iš jau pateiktų atsakymų…
    ha ha ha akyli jūs tikrai

  7. speju, kad fotografe Judita „primirsta” savo darba Beatos paruostu maistu besigrozedama. tas pats ir su foto knygai – megdavo „pasigrozeti” maistu Judita 🙂 aš ir pati grožėčiausi ir man labiau maistą skanauti rupėtų negu fotografuoti :))

  8. Sveiki,
    Beata koki ten deserta laikote rankose? Panasus labai i ta kuri valgiau „vapiano” Nuvoletta (dangiškas maskarponės sūrio ir laimo desertas ant traškaus biskvito pagrindo), kuris man labai labai patiko, jei cia kazkas panasaus, gal galima gauti recepta?

  9. jau beveik beveik atspėjote, šiaip bendrai info rankose granola su jogurtu ir keptais obbuoliais tai tarkime pusrytinis desertas…o dėl fotografės jau visiškai karšta….tik ne ta fotografė, taip Judita yra mano fotografė ir daugelio nuotraukų autorė, kas įvardins fotografę ir suves visus galus iš karto gauna prijuostę…suknelė nuo pirmos knygos viršelio – taip, fotografė kuri į mane žiūri buvo ir keletos nuotraukų, ir būtent viršelio nuotraukos autorė: kas ji? pasakot vardą gaunat prijuostę :))

  10. Ta pati suknele, ta pati fotografe kaip ir pirmos knygos virselyje. Ir tik spejimas: galbut ten buvo ir visi kiti fotografai, fotografave pirmai knygai.

  11. man nuomone ne tik,kad rubas vienodas ,bet visi zmones kurie buvo nuo pirmosios minutes vis dar yra kartu!!!

  12. Beatai linkiu sėkmės versle. Nebloga verslininkė.
    O jos receptai tai nebent , kai nori svečius pavaišinti, kažką naujo šventėms padėt ant stalo. Šiaip „teisingų ” patiekalų labai mažai.Produktai nederinami arba naudojama daug grietinėlės, majonezo ir t.t. Norintiems turėti sveiką ir liekną kūną, nepakeliui su Beata.

Rašyti komentarą