8241
Beatos virtuvė

Pomidorų sriuba paprastoji

(5)

Iš karto geriau pasidaro tokios sriubos pavalgius, jei netyčia prieš tai Jums buvo blogiau…

Reikės:
  • 1 svogūno
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 2-3 saliero stiebų
  • 1 mažos cukinijos
  • 500 g pasatos (jei nėra, tai tiks konservuoti pomidorai savo sultyse)
  • 1 -2 stiklinės vandens
  • 2 kubelių vištienos arba daržovių sultinio
  • raudonėlio (džiovinto), pipirų, baziliko (pageidautina, šviežio, bet jei nėra, tai nieko tokio)
  • parmezano užtarkuoti ant viršaus, bet puikiai tinka ir grietinė

Sriuba yra gėris. Pomidorų sriuba yra visiškas gėris ir beveik stebuklas, nes labai lengvai ir greitai padaroma, o rezultatas visada maksimalus… Aš vakar, pirkdama spaudą ir pieną, kažkodėl prie kasos pastebėjau tokį dalyką, kaip passata (iš tiesų, tai nebuvo galima nepastebėt, nes kažkoks promo tos pasatos buvo). Passata – tai trinti pomidorai, kurių panaudojimas labai platus. Iš ryto nupirkau tų trintų pomidorų, o vakare išviriau sriubą. Sriubos užteks 3-4 žmonėms.

 

Kaip paruošti:

  1. Svogūną supjaustyti, pakepinti aliejuje, kol suminkštės
  2. Tada dėti smulkintą česnaką, salierus, cukiniją, pakepinti viską keletą minučių, kol suminkštėja.
  3. Supilti pomidorų tyrę, vandenį (sultinį), pavirti 5-7 minutes ir viską supilti į mikserį (tokį kaip gėrimams/kokteiliams plakti naudojat,  o jei turit rankinį smulkintuvą, tai jį greitai į puodą šmurkšt ir viskas)….  Aišku, jei neturite mikserio, tai tada viskas pasidaro sudėtinga… Galima bandyti pertrinti viską per sietelį, bet labai labai sunkus ir ilgas, ir nešvarus darbas… Galima valgyti sriubą ir netrintą, bet rezultatas tikrai ne tas…
  4. Kai viskas sutrinta, įdėti prieskonių ir pilti į dubenėlius, užtarkuoti parmezano….

Iš karto geriau pasidaro tokios sriubos pavalgius, jei netyčia prieš tai Jums buvo blogiau…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,80 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. klausimas parašė:

    o kaip su baziliku padaryti? smulkiai sukapoti ir kartu su kitais prieskoniais iberti jau sutrynus?

    • Beata Nicholson parašė:

      baziliko net nekapokite , nes jis labai minkštas ir jautrus, tiesiog suplėšikite ir dėkite ant jau išvirto sriubos ir įpiltos į dubenį….tada bus daugiausiai aromato

  2. Akvile parašė:

    O švieži pomidorai pomidorinėms sriuboms nenaudojami? Šiuo atveju nebūtų galima dėti šviežių?

  3. Ramunė parašė:

    Aš panašiai ir dariau, tik iš šviežių pomidorų. Juos nuplikiau, nulupau ir supjausčiau. Truputį ir pasatos pyliau. Dar turėjau truputį pievagrybių, tai juos pakepiau du svogūnais. O išvirtą užbalinau kokosų pienu. Dar pagardinau čiliuku ir kalendra (corriander). Superinė sriubytė gavosi 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.