Sriuba yra gėris. Pomidorų sriuba yra visiškas gėris ir beveik stebuklas, nes labai lengvai ir greitai padaroma, o rezultatas visada maksimalus… Aš vakar, pirkdama spaudą ir pieną, kažkodėl prie kasos pastebėjau tokį dalyką, kaip passata (iš tiesų, tai nebuvo galima nepastebėt, nes kažkoks promo tos pasatos buvo). Passata – tai trinti pomidorai, kurių panaudojimas labai platus. Iš ryto nupirkau tų trintų pomidorų, o vakare išviriau sriubą.
Iš karto geriau pasidaro tokios sriubos pavalgius, jei netyčia prieš tai Jums buvo blogiau…
Pomidorų sriuba paprastoji
Reikės:
Gaminimas
Svogūną supjaustyti, pakepinti aliejuje, kol suminkštės
Tada dėti smulkintą česnaką, salierus, cukiniją, pakepinti viską keletą minučių, kol suminkštėja.
Supilti pomidorų tyrę, vandenį (sultinį), pavirti 5-7 minutes ir viską supilti į mikserį (tokį kaip gėrimams/kokteiliams plakti naudojat, o jei turit rankinį smulkintuvą, tai jį greitai į puodą šmurkšt ir viskas)…. Aišku, jei neturite mikserio, tai tada viskas pasidaro sudėtinga… Galima bandyti pertrinti viską per sietelį, bet labai labai sunkus ir ilgas, ir nešvarus darbas… Galima valgyti sriubą ir netrintą, bet rezultatas tikrai ne tas…
Kai viskas sutrinta, įdėti prieskonių ir pilti į dubenėlius, užtarkuoti parmezano….
o kaip su baziliku padaryti? smulkiai sukapoti ir kartu su kitais prieskoniais iberti jau sutrynus?
O švieži pomidorai pomidorinėms sriuboms nenaudojami? Šiuo atveju nebūtų galima dėti šviežių?
Aš panašiai ir dariau, tik iš šviežių pomidorų. Juos nuplikiau, nulupau ir supjausčiau. Truputį ir pasatos pyliau. Dar turėjau truputį pievagrybių, tai juos pakepiau du svogūnais. O išvirtą užbalinau kokosų pienu. Dar pagardinau čiliuku ir kalendra (corriander). Superinė sriubytė gavosi 🙂