Beatos virtuvė
SNB21149

Plovas

(6)

Nesuprantamas dalykas. Nesuvaldomas potraukis angliavandeniams. Bulvėms, ryžiams ir panašiai… Plovo nevalgiau tūkstantį metų… Na, gal čia ir perspaudžiau lazdą, bet nuo vaikų darželio-mokyklos laikų, tai tikrai. Na jei neskaitysime to šaukštelio, kurį paragavau iš Izabelės lėkštės, kai ją vaišino mano draugė lietuvišku plovu iš stiklainio… Tas plovas – iš stiklainio (tokių turbūt pilna lietuviškose parduotuvėse) buvo visai nieko.

O šiaip plovo, ypač viešose maitinimo įstaigose, aš vengiu, nes paprastai jis būna ne kas kitas, o gliti ryžių košė su pomidorų padažu ir svogūno gabalais…
Plovo niekada gyvenime nesu dariusi. Bet šiandien atėjo ta diena, kai aš gaminsiu plovą.
Operatorius Albertas, su kuriuo teko dirbti beveik dvejus metus, ne kartą minėjo ir pasakojo, kaip gi jis gamina tą stebuklą. Jam ir paskambinau. Jis man papasakojo savo variantą, aš dar pridėjau šio to nuo savęs ir išviriau pirmą savo gyvenimo plovą….
Kažkodėl, kai pagalvoju apie plovą, man prieš akis stovi toks tikras uzbekas plika galva viename iš Vilniaus restoranų/kavinių, verdantis tikrą plovą – visas iki ausų apsikrovęs česnakais ir aviena… Tas uzbekas ir jo plovas buvo rodomas vienoje iš laidų, kur teko man dirbti… Uzbekas tada, prisimenu, prigrasė plovą virti tik su aviena ir jokiu būdu nesugalvot pilt pomidorų padažo…. Man prieš akis vis dar stovi tas uzbekas… Taigi, jo vizijos ir jau minėto Alberto patarimų vedama, aprašau savo plovo nuotykį…

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Anonymous sako:

    Kiek teko valgyti ir girdeti tikro plovo niekas nei pries nei po nemaiso ir gamina ji orkaiteje.

  2. shiny sako:

    turmeric lietuviskai vadinasi ciberzole ir jo tikrai tikrai yra paprastose lietuviskose parduotuvese, esu pirkus kazkada.
    o siaip tai kaip tik einu gamint plovo, naudosiu kiauliena ir gauta dovanu prieskoniu misini (net nezinau kas juose bet kvepia gerai), ziuresim kas bus (:

  3. I sako:

    „Tikro plovo aplamai nera, nes jo begalo daug ivairiu rusiu, taigi kiekvienam reikia ishsirinkti savo plova“, tai sake (VZ buvo straipsnis) uzbeku shefas, kuris dalinosi taip pat TIKRO plovo receptu ir jis aplamai ryzius ir mesa gamino atskirai, po to dejo i lekshte ryzius po to mesa ant virshaus per viduriuka. Taigi manau tikras plovas yra su ryziais ir morkomis :) o jau mesa ir visos kitos variacijos – kiekvienam savo :)

  4. rp sako:

    viriau as si plova,tai toks aromatas buvo…kaimyne net atleke ir klause,ka verdu,nes visas kiemas kvepia,o kas del mesos,tai jei atvirai,net nezinau,kokia naudojau,is saldiklio isemiau gabaliuka,bet taip ir nesupratau kokia,nes turejau jautienos,stirnienos ir kiaulienos kumpelio,bet itariu,kad ten buvo stirniena,nu bet ne esme,nes vistiek gavos superinis plovas

  5. Plovas fantastiskas!!! sako:

    Dar viskas puode kunkuliuoja maza ugnele, kvepia visas namas, paragavau neiskentus….nors nesu tokiu „jovaliuku“ fane-labai skanu pasirode! Aciu uz rezeptuka!!! Sekmes Beata savo virtuveje ;)

  6. Aitutaki sako:

    Iš mano tokios menkos patirties:
    sudejus ryžius ir užpylus vandeniu po kokiu 10 minučiu jau ryžių paviršius tampa sausas – tada atidarau dangtį – visus neapsemtus ryžius iš kraštų sustumiu į kūgį (kupetą)- ta kūgį apvožiu panašios formos dubeniu ir kiek paspaudęs prie dugno taip jį ir palieku – dedu puodo dangtį – ir verdu toliau…kai jau lieka kelios virimo minutes – labai svarbu tikrinti ar dar dugne liko vandens – minute kitą uždelsus dugnas virsta svilesiu….

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.