8241
Beatos virtuvė

Užrašų knyga – mano pradžia, atrama ir inkaras

(5)

Kaip spėti atlikti dalykus ir išvengti chaoso galvoje bei gyvenime? Žinau, kaip tai padaryti ir praktikuoju jau ne vienerius metus – užsirašyti. Vat ir viskas. Kuo geriau suplanuoju savo dieną, tuo daugiau padarau, o geriausias planavimo įrankis – tiesiog dalykų užsirašymas. Ne tik telefone, ar kompiuteryje bet ir užrašų knygoje. Ji mano pradžia, atrama ir… Daugiau…

Kaip mes su Rafailu po Šiaurės Aukštaitiją keliavom…

(0)

„Pati paroda pasako, kad tuščia, užkalta, nėra, išrauta“, – apie Lietuvoje esančias žydų sinagogas sakė man nuostabaus balso operos solistas Rafailas Karpis. Filmuodami laidą „Keliauk ir ragauk.Lietuva“ mes su Rafailu leidomės į kelionę po Šiaurės… Daugiau…

3 mano ir Giedriaus Savicko atradimai Mažojoje Lietuvoje

(0)

Labai gera laida bus šį šeštadienį, nes kelionė į Mažąją Lietuvą su mano bičiuliu Giedrium Savicku buvo superinė. Buvom susiruošę pirmiausia gal prie marių keliauti, bet susitikom, telefonan – žvilgt, o ten mano viena draugė… Daugiau…

Laida gražuolė jau „ant podiumo“

(1)

Nuo ryto mano studija svečių prigužėjo, nes kviečiau į degustaciją ir pristačiau jau viešumai savo naująją kulinarinio turizmo laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“, apie kurią Jums jau pasakojau. Atėjo ir Turizmo departamento direktorė Jurgita Kazlauskienė ir kitos… Daugiau…

Keliaut ir ragaut po Lietuvą – mūsų šalis geriausia pasaulyje, patys įsitikinsite, žiūrėkite laidą kartu!

(3)

Pakuokit kuprines, turėkit žemėlapį ir termosą karštos arbatos – nuo kitos savaitės BTV rodys mano naują laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“. Man ši laida kaip dovana, nes kol filmavome išsipildė visos svajonės: tiek visko pamatėm ir… Daugiau…

Ateina Žurnalas rudens lydimas

(11)

Jausmai ir pojūčiai – štai kas mums, moterims, yra labai svarbu. Ar renkame obuolius močiutės sode, ar niūniuojame kepdamos pyragą, ar su draugais dainuodamos švenčiame rudens sezono pradžią. Kaip sakė žurnalui kalbintas želdinimo ekspertas –… Daugiau…

Myliu Pomidorus

(0)

Pomidorai yra gėris. Aš esu iš pomidorų augintojų šeimos. Kiek save atsimenu šeimoje buvo auginami pomidorai. Kažkada net ir prekiavo mano šeima jais. Kai grįždinėjome po savo kelionės Azijoje į Lietuvą, tai dar būdama Anglijoje… Daugiau…

Apie labai sėkmingus pirkinius vaikams – žaidimų ir smagumų palapinės

(3)

Visi mes, tėvai, buvom ten ir esame ten, toje žemėje, kurioje kalnai daiktų, kurių reikėjo tą minutę, o paskui nereikėjo. Ten, tame plastmasės ir neišsipildžiusių vilčių didkalnyje guli meškučiai ir pliušiniai šuniukai, lego rinkiniai mergaitėms… Daugiau…

Antra dalis apie savęs priežiūros kelius ir klystkelius – plaukų atradimai

(19)

Tai va, jei pamiršote pasidaryti šukuoseną, visada galite ją pasidaryti kokiu nors apps’u ir dar smagiai pasijuokti, kaip matote šioje nuotraukoje. Tiesa, su tikrais plaukais juokų mažiau – darbo daugiau, bet tai kur dėsies? Dabar,… Daugiau…

Vasaros knygos arba skaitai, vadinasi – atostogauji

(5)

Kas man yra rojus???? Daug dalykų, bet vienas topinių yra gulėt ir skaityt. Jaunystėj dar turėjau tokį labai žalingą įprotį, gulėt, skaityt ir valgyt saldainius. Įsivaizduojat??? Bet dabar, po atkaklių kovų su savimi pagaliau įveikiau,… Daugiau…

Ridikėlių reikalai

(3)

Atsivalgėt? Ar dar ne? Aš tai dar ne. Ridikėliai yra super duper tobula daržovė. Man ji ir labai skani, ir dar nostalgijos kupina. Aš jau pasakojau ne kartą, kad praktiškai užaugau ridikėlius sėdama ir prižiurėdama,… Daugiau…

Kaunas – dizaino miestas

(2)

Ar pavykus buvo išvyka gali labai gerai nuspręsti kitą rytą. Aš, grįžus iš Kauno ir išmiegojusi 9 valandas (vis tik tie 25 tūkstančiai žingsnių yra 18 km) kitą rytą pagalvojau – kaip nerealu, norėčiau dar… Daugiau…

Džiaugtis tuo, ką turi

(2)

Lietuva, tu nuostabi! – sakau aš, reemigravusi meilės emigrantė, ir dar savo vyrą anglą importavusi. Gal net galėčiau gauti kokį medalį iš Ūkio ministerijos už tai, kad parsivežiau ne tik vyrą, bet ir verslo idėjų,… Daugiau…

Apie grožį, bet pradėsiu nuo sporto

(7)

Štai neseniai žurnalas „Žmonės“ paėmė interviu iš manęs apie tokį subtilų dalyką kaip  grožis. Aš net pati nustebau, kiek reikėjo prirašyti tomų ir ką galiu pasakyt, kad geros rekomendacijos visada yra super, ir man labai… Daugiau…

Junkitės – ŠVĘSKIME ŠALTIBARŠČIŲ DIENĄ antrą birželio šeštadienį

(0)

Štai, su draugais jau mėnesį planuojam šaltibarščių festivalį ir tik dabar prisiruošėm. Logika ir priežastys tokios, kad išvažiuoja, migruoja prie jūros kaip gandrai atgal iš Afrikos pas mus grįžta. Tai kai kurie draugai traukia į… Daugiau…

Anykščiai arba 48 geros valandos

(19)

Aš pasistengsiu rašyti glaustai, nes pastebėjau, kad niekas nebeskaito ilgų tekstų, o mane draugės kritikuoja, neva rašau per daug, na, bent jau taip visada sako, angliškos ir amerikietiškos žiniasklaidos ištreniruota draugė Vilma. Tai va neberašysiu… Daugiau…

Monai – tiesiai į dešimtuką

(3)

Yra keletas tokių super žmonių, kurie puikiai supranta, kas yra geras restoranas. Kartais tie žmonės visai nebūtiai būna  šefai, bet jie, be abejonės, turi mėgti gerą maistą ir būkime atviri, gerą vyną, arba šiaip mylėti… Daugiau…

Apie „Chef2 Food House”

(2)

Noriu rekomenduoti puikų ir tylų restoraną. Pietų metu ten sunku prasibrauti, o va, per vakarienę jis maloniai neperpildytas ir tylus. Tomas pasiūlė ten eiti, ir ką gi, nuėjome, nes iki šiol aš buvau ten buvusi… Daugiau…

Apie sezoniškumą, kainas ir kalafiorus

(14)

Žinote, kas yra pats madingiausias trendas ir kryptis? Ne tik nesirgti vartojimo manija, bet ir vartoti tai, kas šalia ir tai, kas auga dabar. Kai gyvenau Anglijoje, ir kai lankausi Amerikoje, visi gastronomija ir savo… Daugiau…

Lengvumas

(4)

Tokia pasavario žurnalo „Beatos virtuvė“ numerio pagrindinė tema, ir tikrai turbūt nėra nė vieno skaitytojo, kuris apie ją nebūtų galvojęs. Nes pavasarį tiesiog kitaip pradeda suktis mūsų vidiniai smagračiai, visai kiti dalykai mus kelia į… Daugiau…

Kaip mes susidraugavome su Kastyčiu arba sriuba visagalė

(1)

„Beatulička, mažute, aš atvažiuosiu, bet man žinai, prašau, kad būtų sriubytės prieš pasirodymą… Gerai?“, – sakė man Kastytis Kerbedis. Jei yra laiveliai, undinės, baržos, vandens dviračiai ir jachtos, tai yra povandeniniai atominiai laivai mūsų estrados vandenyse…. Daugiau…

Labdaros vaišių etiketas – kaip paprašyti pinigų

(0)

Giedrių Drukteinį pažįstu jau seniai, esame ir knygomis apsikeitę Knygų mugėje. O dabar dar, žinia, Giedrius yra „Žvaigždžių duetų“ teisėjas, tai matomės kiekviename filmavime ir man jis atrodo žmogus, kuris visuomet turi, ką pasakyti, ir visuomet… Daugiau…

Kviečiu į vestuves!!!

(4)

Kaip atsiranda tradicijos? Kartą nuveiki kažką smagaus, po to pakartoji, o jau trečią kartą visus kvieti į tradicinį renginį. Taip yra ir su jums – mano virtualioms draugėms skirtu ypatingu kino seansu. Prieš dvejus metus… Daugiau…

Naujas projektas: rekomenduoju, nes pati išbandžiau

(7)

Ar pastebėjote, kaip mes prisirišame prie laiko patikrintų ir mūsų nenuvylusių daiktų? Aš taip pat, kaip ir jūs, priprantu prie savo virtuvės pagalbininkų ir sunkiai įsivaizduoju savo kasdienybę be jų. Ir tikrai ne kiekvienas į… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.