8241
Beatos virtuvė

Namų restorano savaitgalio pasiūlymas – pavasaris jau čia

(1)

Kaip smagu, kaip gerai – pavasaris jau oficialiai šį savaitgalį pasibels į duris, įeis, nusiaus ir ilgai ilgai bus. Gražus ir išsiilgtas. Aš šiandien planuoju eiti į Kavos kultūros dienas – veiksmas vyks Panoramoje, – ragausiu, uosiu ir žiūrėsiu. Kavą kasdien geriame, aš tai pat, bet pažįstu žmonių, kurie be jos gyventi negalėtų. Tai jei kava jūsų aistros objektas ir kasdienybė – tikrai bus įdomu šioje didžiausioje šalies kavos kultūros šventėje. Apie kavą mano bloge jau dusyk pasakojo Emanuelis Ryklys kavos manufaktūros CROOKED NOSE & COFFEE STORIES įkūrėjas. O šiame renginyje susitiks ir kavos ruošimo profesionalai ir mėgėjai. Mėgėjai vaikščios po kvapnią mugę, naujų žinių ir įdomybių apie kavą sužinos ir, žinoma, jos paragaus. O profesionalai varžysis labai rimtai, pagal Pasaulio baristų čempionato taisykles ir turės ragauti kavas ir atskirti, kur vienokia, kur kitokia, o nugalėtojas vyks į čempionatą Švedijoje. Žodžiu, jei mylite kavą, kavos desertus ir norite maloniai pasižmonėti –  užeikite.

Na, o dabar pakalbėkime, ką gardaus verta pasigaminti savaitgalį namuose. Kas sakė, kad pusryčiams negalima valgyti pyrago?? Melavo, jei sakė. Tai gali būti aromatingas varškės pyragas-apkepas, kuris lyg koks didelis varškėtis, patiks ir mažiems, ir dideliems.

varskes_pyragas

O gal pusryčiams kažko saldaus prie arbatos ir kavos? Kad ir iš vakaro išsikepto kavos pyrago. Tiks kaip kavos dienų tęsinys arba šiaip sau.

Kavos pyragas

Būna dienų, kai norisi, kad pietūs pasidarytų greitai ir skaniai. Greitai, nes jau norisi pasidžiaugti šylančiu oru, burkuojančiais balandžiais, miestu, pilnu pasivaikščioti išėjusių žmonių ar žiemos antklodę nusimetusia gamta. Tai toks greitas, bet labai sotus ir išraiškingas patiekalas – pilno grūdo spagečiai su žemės riešutų ir salierų padažu.

peanut spaghetti

Jei šeimoje yra vyresnių vaikų – pietus šį savaitgalį galite patikėti jiems. Mano metų atradimas Deividas laidoje rodė, kaip greitai ir paprastai pasigaminti vištienos kinietiškai. Arba gaminkite kartu, bus dar skaniau.

Beatos virtuvė. Deivido vištiena kinietiškai

Jei, kaip ir aš, neįsivaizduojate pietų be sriubos – paskanaukite trintos moliūgų sriubos su džiovintais obuoliais ir kmynais. Išvirsite per 20 minučių, o skonis švelniai pikantiškai malonus. Moliūgus jau tuoj pat keis šviežutėlės daržovės, šaltibarščiai ir kiti pavasario džiaugsmai, tai verta jų atsivalgyti.

Risoto su kvapiuoju moliūgu (buttenut squash)

Vakarienei sukvieskite visą šeimą arba draugus. Namų restoranas vaišina vištiena, troškinta raudoname vyne a la coq ou vin su šokolado padažu! Valgytojų ovacijos ir aikčiojimai šiems, nauja nata suskambantiems minkštutėliams vištienos gabalėliams – garantuoti!

Beatos virtuvė. Raudoname vyne troškinta vištiena

Jei vakarienei pagaminti teturit kelias minutes, kepkite karštus sumuštinius ala croque-monsieur (traškusis ponas) su Šveicarų sūriu, garstyčiomis ir kumpiu. Ir skalsu ir dideliam susibūrimui puikiai tinka.

Beatos karšti sumuštiniai su sūriu ir kumpiu

Būkite smagūs ir laimingi.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    Sumuštiniai done, toliau – spagečiai :).

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.