Savaitgalio meniu – atskiras gyvenimo skirsnis, kuriam dažnai tenka skirti nemažai dėmesio. Ką įdomesnio pasiūlyti pusryčiams? Ką gaminti pietums, kad visi valgytojai liktų laimingi ir patenkinti, o maisto gaminimas nesuvalgytų viso savaitgalio laiko? Ir, žinoma, koks patiekalas sukvies šeimą ar draugus bendros vakarienės? O kas, jei atvažiuoja draugai ir giminės? Savaitgalis – mėgstamiausias visų laikas, pagalvojau, kad mano blogo aruodai yra visai neprasti, net pati kartais stebiuosi, ir nuo šiol kiekvieną penktadienį jūsų namų restoranui pasiūlysiu savo meniu – kelis patiekalus, kurie tiks ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Gal, sakau, taip bus paprasčiau planuoti savaitgalius mums visiems??
Pradedam nuo pusryčių, savaitgalį jiems, ilgiems ir lėtiems, privalo atsirasti laiko. Kiaušinienė – dažnas svečias ant pusryčių stalo, bet net tie, kurie nemėgsta virtų ar keptų kiaušinių, įvertins skrebutį su plaktais kiaušiniais ir lašiša – mes juos vadiname Čempionų pusryčiais. O gal koks nors čempionas jums tokius paruoš? Visada galite parodyti…receptą, cha, cha, cha…
Jei kiaušiniai pabodo ar tiesiog norisi kažko sotaus ir gero – prisimenam granolą. Super pusryčiai, labai turtingas, sotus ir geras reikalas… Granola tinka ir kaip desertas, … Tik svarbiausia neperkepkite ir pamaišykite skardoje kepdami ir kol šilta, kai iškeps…(aš pati esu daug kartų ją pamiršus ir sudeginus).
Dabar, aišku, galvojate, ką greito, nesudėtingo pagaminti pietums. Tai tikrai labai rekomenduoju aštrią morkų sriubą – jos paslaptis – prieskoniai, kurie atskleis visą morkų puikumą ir pripildys širdis bei kūnus malonios šilumos.
Savaitgalio vakarai, ypač, kai orai nelepina, yra be galo patogūs kepti pyragus. Aišku, po švenčių nesinori smarkiai riebiai ir sunkiai valgyti, todėl siūlau ypatingą pyragą, kuriame visai nėra miltų! Šis apelsinų ir migdolų pyragas laukia čia jūsų…
Negalvokite, kad siūlau visą savaitgalį tik kiaušiniais ar pyragais maitintis. Aš ir pati mėsos patiekalus mėgstu, todėl šį savaitgalį siūlau išmėginti gerą kiaulienos kepsnį su bazilikais ir peperonata. Peperonata yra itališkos kilmės dalykas, jis gali būti įvairiai paruoštas ir skirtingai naudojamas. Galima dėti daug svogūnų ir troškinį naudoti kaip padažą makaronams ar pagardą ant duonos. …
Gero savaitgalio ir skanaus! Ir būtinai parašykite, ką išmėginote, ko pasigedote ir ką sakė namų restorano lankytojai…
Esam išbandę čempionų pusryčius. Atsargai dar šoninės paakrudinau, nes mano restorano valgytojai konservatyvūs ir lašišą tik su sviestu ant baltos duonos pripažįsta. Bet va ta garbanota kiaušinienė – jėga. Ypač vaikai ją labai mėgsta. 🙂
daugiau tokiu menu!
Puiku! O, kad taip savaites meniu :p butu fantastika 😉