8241
Beatos virtuvė

Namų restoranas – pasiūlymas daržovingam savaitgalio valgiaraščiui

(2)

Kotletukų pavalgėme jau savaitės pradžioje, tada dar Jolita pavaišino šildančiu turkiškos sriubos receptu, tai dabar, manau, pats laikas pasiplanuoti, ką namų restoranas siūlys šio savaitgalio lankytojams. Daugiau daržovių = daugiau vitaminų = daugiau geros nuotaikos, todėl šįkart bus nemažai patiekalų iš daržovių, bet, žinoma, įterpsiu ir kelis saldesnius pasiūlymus. Kada dar palepinti šeimą, jei ne savaitgalį…

Rytą siūlau pradėti koše. Gera košė ne tik pamaitina ir skrandį paglosto, bet ir suteikia jėgų dienos žygdarbiams ar ilgiems pasivaikščiojimams.

Jei varškė, jūsų nuomone, šįkart nenori virsti koše, siūlau rytą pradėti salotomis su varškės sūriu. Greita, skanu ir sveika.

Beatos virtuvė. Salotos su varškės sūriu

Žinau, kad daugelis mėgsta blynelius su mėsa. Jie tikrai puikūs, bet kodėl gi nepabandžius lietiniu apkabinti daržoves?

Beatos virtuvė. Blyneliai su daržovėmis

Kepenėlės, oi, kaip seniai jas valgiau! Verta prisiminti, ypač, jei pasigaminsite nerealųjį vištienos kepenėlių troškinį su daržovėmis. Šis troškinys nuostabus, visai neprimenantis darželio ar mokyklos repertuaro. Pagaminamas labai greitai – kol išverda grikiai ir viskas paruošta.

Beatos vištienos kepenėlių troškinys su daržovėmis

Šio savaitgalio sriuba nudžiugins aštrasties ir moliūgų gerbėjus. Nebijokite, aštri moliūgų sriuba su krevetėmis tikrai nėra ugninė, bet šildo ir prašosi pakartojama.

Beatos virtuvė. Aštri moliūgų sriūba su krevetėmis

Metas vakarieniauti? Išsikepkite daržovių pyragą! Visi sotūs ir laimingi.

Beatos virtuvė. Daržovių pyragas

Na, gerai gerai, suprantu, vis dar žiema, ilgi vakarai ir tikrai norisi kažko tokio komfortabilaus. Galų gale, truputis saldėsio – visada gerai. Tai dėl to siūlau kurį vakarą praleisti su Blondinu. Ne bet kokiu, bet pačiu skaniausiu pyragu su baltuoju šokoladu.

Beatos virtuvė. Pyragas "Blondinas"

 

Tai štai toks pasiūlymas. Tegul jūsų namų restorano lankytojai būna laimingi.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. danute parašė:

    miela Beata,ačiū už receptus,bet šįkart noriu pasiūlyti lietinų blynu įdarą iš obuolių.Keptuvėje ant trupučio sviesto ir aliejaus suberti plonai pjaustytus obuolius,juos apibarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu,kai suminkštės,atvėsinti ir dėti į iškeptą lietinį blyną,suvyniotus,dar apkepti keptuvėje,Išties mums toks atradimas— maistas pusryčiams,vakarienei,o jeigu uždėsim plaktos grietinėlės su maskarponės sūriu,tai be galo skanus desertas…

  2. IngaLi parašė:

    Savaitgali ismeginau su vaikais „Blondina“ – visiskas fiasko….. Kai lydem sokolada su sviestu, nezinau del ko bet atsidalino sviestas ir kita mase… Toliau.. kepiau 40 minuciu, isemus ir pradejus vesti pamaciau, kad jis zalias, krastai visi skysti, idejau toliau kepti, tai bendroj sumoj kepe gera valanda, istraukus atvesinau, tai ten kur iskepe isejo kaip plyta, o ten kur neiskepe isejo pusskystes teslos mase… Seima valge, niekam pilvu nesusuko, bet siaip nezinau… ir per saldu ir kazkas su proporcijom gal ne taip, neturiu supratimo ka ne taip padariau

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.