Spausdinti

Kai labai tingi eiti į parduotuvę, vertiesi su tuo, ką turi. Aš neseniai svečiavausi pas sesę ir šeštadienį dariau valgyt iš to, kas buvo, o buvo jautienos, šiek tiek daržovių, truputis vaisių ir indeliai su visokiom gėrybėm, kurios nuolat gyvena šaldytuve… Gaminau troškinį. Dabar tokį patį, tik su saliero šaknim, dariau su kiauliena, o rezultatas – nė kiek ne prastesnis… Smagumas šito viso dalyko yra vynuogės ir garstyčios, kurios puikiai puikiai dera… Ir viskas, pabaigoje galima dar sviesto šaukštą, bet nebūtina…

Kiaulienos troškinys su vynuogėm

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

0.5 kg kiaulienos
saliero šaknies (jei didelė, tai pakaks ir pusės)
2 saliero stiebų
kelių morkų
svogūno
Dijono garstyčio
Grūdėtų garstyčių
Rimtos saujos žalių besėklių vynuogių
Aliejaus
šalavijų, čiobrelių, lauro lapų
druskos, pipirų
truputėlio sviesto
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Svogūną pakepinam aliejuje, kad suminkštėtų.

2

Po to į keptuvę keliauja kiauliena, supjaustyta nedideliais gabalėliais, pipirai, druska, prieskoniai (aš naudoju šviežius, nes turiu vazonėlių, kur jie patys auga, bet jei nėra, tai tiks ir džiovinti).

3

Mėsai truputį apkepus, dedam garstyčias (4 kupini šaukšteliai dijono ir 1 grūdėtų, bet galima ir daugiau garstyčių dėti, reikia ragauti…)

4

Iš mėsos sulčių ir garstyčių pasidaro toks klampokas padažas, tada puodą statome ant mažiausios įmanomos ugnies, dedam šiaudeliais ar kaip kitaip pjaustytas morkas ir salierą, uždengiam dangtį ir paliekam puodą ramybėje bent pusvalandžiui. Tiek laiko turėtų pakakti, kad daržovės suminkštėtų. Jokio vandens ar dar kokio skysčio nereikia pilti, nes jo pakanka iš daržovių…

5

Po pusvalandžio mesti vynuoges ir dar palikti puodą dešimčiai ar penkiolikai minučių.

Ingredientai
Patarimas

Skanu su bulvių koše, skanu ir be jos, skanu su pavirta cukinija, ar kitais žalumais (šparaginės pupelės, brokoliai)…

Alternatyva

Manau, kad neblogesnis rezultatas būtų pakeitus vynuoges obuoliais…

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą