8241
Beatos virtuvė

Meksikietiškai (a la) įdarytos paprikos

(0)

Apsileidimas aukščiausio lygio… Kitaip ir nepavadinsi šitos tylos gerbiamame blog‘e, bet ne iš piktos valios „Beatos virtuvė“ apaugo pelėsiais ir kerpėm… Tiesiog taip išėjo, kad kažkaip vis to laiko nelieka… Bet akis bado…

Taigi, greitai įdedu pipirus/paprikas įdarytus, nes dabar to gėrio visur pilna ir reikia naudotis. Tiesą sakant, mane manija apėmusi juos pirkti, tai vis stovi šaldytuve, ketinu padaryti peperonatą… Tokis paprastas dalykas – tiesiog troškinti pipirai su svogūnais ir prieskoniais…

Kaip bebūtų keista, aš nemėgau tų paprikų, kai buvau vaikas… Beje, nemėgau ir silkės bei grybų… Skandalas, visa laimė, kad šita vaikystės silpnaprotystė baigėsi, nes neįsivaizduoju savo gyvenimo be silkės. O kas įsivaizduoja? Bet šiaip silkei dabar ne sezonas, bet jau greitai ateis ir jos laikas…

Turbūt visi darote ką nors panašaus: pipirai plius mėsa. Aš kartais darau paprastai, kartais padarau bolognese tipo padažą – sumaišau su virtais ryžiais ir tada į pipirus, ir į orkaitę, dar lygiai taip pat sėkmingai įsidaro ir pomidorai, cukinijos ir baklažanai… Žodžiu, jokio mokslo… Kartais padarau tokius meksikietiškus. Beje, čia visai tinka, jei turite, kokį nors meksikietiškų prieskonių mišinį, kad ir kokį aštresnį, jei neturite atskirai prieskonių ar tingisi maišyti, imu ir tortilijų traškučius – irgi kad būtų stiprūs… Žinoma, jei turite jalapeno pipirų marinuotų, tai vajėzus, kaip skanu… Mes šituos mėgstame labai labai, nes, kaip žinia, visi valgome iš to paties puodo. Vaikams tie jalapenos – ne, tai juos ant viršaus dedame…

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.