8241
Beatos virtuvė

Leaye restoranas arba apie naujus fainus kinus

(5)

Kaip yra pas jus šeimose, kas ir ką mėgsta valgyti? Aš tai prie daug ko prisitaikau, man tinka viskas. Nu, tikrai. Tik tie marinuoti svogūnai prie šašlykų, kas būna tautinis patiekalas, man netinka. Dabar jau yra du vyresni vaikai su aiškiomis nuomonėmis, tai man paprasčiau kažkaip prisitaikyti nei kariauti karus. Nes kai susikryžiuoja špagos – suši, kiniečiai ar pica, tai su savo sriubom  geriau slėptis, ha ha. Mes, aišku, dažniausiai einam į „Jurgį ir Drakoną“, nes tai mūsų šeimos restoranas arba į „Brooklyn brothers“.  Kartais Tomas maitina mus ir savo picos eksperimentais.

Man tai nuo senovės patinka kiniečiai. Kinų restoranai buvo pirma egzotika Lietuvoje, tiksliau Vilniuje. Oje, koks stebuklas buvo ta saldi vištiena su ananasais ir agurkais! Aš restoranus skirstau taip: suaugusiųjų – kur eini su draugėmis pažvengt ar su vyru, arba pavalgyt skaniai; šeimos – kur eina visi ir ne tam, kad kažką atrastų ar kulinarinę svajonę patirtų, o tam, kad tiesiog nereikėtų gaminti, kai tingi.  Mama irgi yra žmogus, ji nusipelno laisvų dienų, o tada mes einam į restoraną.  Būna dviguba nauda – nereikia rūpintis, kuo maitintis namie ir net nereikia plauti indų, o tai jau pramoga. 😊

Visi kinų restoranai yra gana panašūs, lyg juos vienam fabrike pagamino, suštampavo ir paskleidė po Vilnių. Jų yra daug ir visi turi savo mėgstamus. Man patinka, kad jie yra įsikūrę ne tik centrinėje miesto daly, bet ir pakraščiuose. Mes, pavyzdžiui, esam ėję į „Devyni Drakonai“ antakalnio pabaigoje, o tą restoraną rekomendavo sūnaus draugo kino tėvai. O dabar aš noriu papasakoti apie naują (na, ne toks ir naujas, nes veikia ilgiau nei metus), bet kitokį kinų restoraną  Leaye.

Aš, kaip žinia, esu smalsi – vis tik ta žurnalistė gyvena manyje. Todėl man visada visada yra įdomiausia, kam vieta priklauso. Man patinka eiti į tokias vietas, kur žinau, kieno jos, kas šeimininkas, a?? O jums, ar nekyla tokie klausimai? Man kyla ir man tai yra svarbiausias klausimas. Tai va, aš Leaye esu buvusi jau kokius tris kartus ir man visus kartus patiko.

Vieną kartą pasikalbėjau su padavėja ir, prašom, klausykite, ką sužinojau. Restoraną įkūrė jauna kinė, ji studijavo Vilniaus Universitete (restoranas visai šalia Vilniaus Universiteto).  Ėmė ir sugalvojo – pasiėmė paskolą iš banko ir atidarė restoraną. Štai, prašom, jums ir visa istorija. Prieš tai toje vietoje buvo tokia kepyklėlė, matyt, nelabai sėkminga, nes jos jau nebėra.  O Leaye – iš karto matosi, kad ne pagal tą patį kurpalių siūta, kaip kiti kinų restoranai Vilniuje. Modernesnis, gražesnis, stilingesnis, nedidelis, stalai kompaktiškai sudėlioti ir, kai penktadienį ar šeštadienį vakare aš užėjau, visi staliukai buvo rezervuoti..

Apie interjerą ir šeimininkus užteks, dabar apie maistą. Ha, kiek valgiau ir aš, ir vaikai, ir draugės, viskas mums patiko. Yra tų baklažanų, kurie gruzdinti ir traškūs, o ta vaikų mėgstama vištiena irgi gera. Man dar labai patiko vištienos sriuba – tokia švelni ir maloni, su goji uogomis.  Porcijos didelės ir kainos geros.  Virėjai kinai, o ingredientai į restoraną atvyksta iš Kinijos per Vokietiją.

Jau labai seniai norėjau apie Leaye parašyt, pagaliau parašiau. O jūs man galite pasakyti, kur mėgstate eiti kinų maisto pavalgyt??

Print Friendly
Komentarai
  1. Lina parašė:

    Lietuva – lietuviai, Suomija- suomiai, taigi, Kinija – kinai. Ne lietuviečiai, suomiečiai, taigi, ir ne kiniečiai 🙂

  2. Rasyte parašė:

    Kodel pagrindiniame blogo puslapyje, kai paspaudi ‘daugiau’ virs straipsnio, kiti straipsniai neatsidaro?

  3. Aga parašė:

    Ne Kinietija, o Kinija, taigi ne kiniečiai, o kinai.

  4. Emilija parašė:

    Draugas ir aš vis tą vištienos sriubą prisimenam ir padūsaujam kaip jos neįmanoma atsivalgyt. Bandžiau ieškoti receptų internetuos, bet vis suabejoju, nes kažko labai panašaus nerandu. Gal žinot kokį receptuką arba galėtumėt patarti kaip su tuo agurku geriausia apseiti, kad liktų toks traškesnis ir gaivus? 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.