8241
Beatos virtuvė

Kur geriausi bulviniai blynai Nidoje? Ir kaip juos kepa naminukas.

(7)

Nida. Visada gera nuvykti. Ir net, jei nenori ar negali ten važiuoti kiekvienais metais, vis tiek nuvažiuosi ir patirsi tą stebuklą. Ir net per lietų tau bus gera. Nes laimingiausi tie, kurie priima dalykus, kokie jie yra, be galvos daužymo į sieną.

Aš tai niekada nepamiršiu, kaip prieš kokius, hmmm… na, gal prieš 5-6 metus atsitempiau Tomą į Nidą, tai lijo dvi savaites. Ir pliaže reikėjo būti su kaldra, iš neturėjimo ką veikti numynėme, tempdami vaikus, iki Juodkrantės ir atgal. Beje, minant atgal dar palijo gerai. Na ir kas? Puikūs atsiminimai, tik va, Tomas kadangi ne vietinis, tai jis to magic nepagauna taip gerai kaip mes, lietuviai. Tai sakė, kad Nida nėra jo top sąraše, jis geriau į Škotiją prie kokio upelio nuvarys, ten irgi lyja, bet gali, žmogus, dienom naktim mašalus nuo savęs vaikyti ir upėtakius bei lašišas žvejoti. Tai va, visi turime rasti tai, kas mums yra mieliausia.

Mano pastarasis buvimas Nidoje trumpas, bet labai malonus. Net mūsų baby H pėdą į Baltiją įmerkiau. Nidoje geriausia maitintis namie, nes tada valgai ką nori ir kaip nori, betgi visi nori išeiti. Tai va, jau keletą metų yra viena vieta, į kurią VISADA nueinu. Ir einu ten gero lietuviško maisto. Visi gal turite tokių vietų? Aš tai tik vieną ją turiu. Tai yra „Sena Sodyba“, Naglių gatvėje palei marias. Tai vieta, kuri ten yra daugiau nei 20 metų, nuo 1994-ųjų gal? Tokios vietos man patinka, nes jei tiek metų išsilaikė, turi būti kažkokia priežastis. Ir aš, kaip kokia ekspertė jums pasakysiu dabar, kodėl ji yra sėkminga tiek metų:

  • todėl kad už jos yra žmogus, kuris dirba non stop,
  • todėl kad vieta yra nuosavame name – nes nuomotis būtų brangu/neįmanoma,
  • todėl kad ten yra gerų bulvinių blynų,
  • todėl kad ten gyvena naminukas.

Va, prašom, ir pravedžiau jums seminarą, kaip atidaryti sėkmingą restoraną.

Gerai, tai dabar rimtai. Šį kartą labai maloniai pasikalbėjome su „Senos Sodybos“ šeimininke. Aš, nors kiekvienais metais su ja pasikalbu, bet vardo nežinau. Siaubas, arba pamiršau. Bet šiuo metu mano smegenys apskritai tik lėliukai ir zuikiukai, tai vardų išsaugojimo failas subyrėjęs. Šeimininkė maloni ir draugiška, ir akivaizdu – ten yra visada. Tai istorija tokia: vasarą darbas be išeiginių, jos mamos sodyba, atsidaro per vasaros sezono atidarymą, užsidaro pirmą rugsėjo savaitę. Kita, likusi metų dalis prabėga Šilutėje. Bet kaip, kaip jūs užtikrinate, kad visada tie blynai tokie geri? Tai, sako, turiu pastovų kolektyvą. Mes su Odeta pučiam akis – kaip?? Tai, sako, studentės atvažiuoja ir dirba. Ir dar, juokiasi šeimininkė, pas mus yra naminukas! Taip ir pažeria kokias dvi tris istorijas, kur tikrai turi išpūsti akis, – yra naminukas. Bet aš tai tikiu ir net neabejoju, kad jis yra – tai jis duris paklebena, tai pabarbena, šeimininkės mama žino, kad jis čia gyvena, ir su juo net pasikalba. Va, štai jums paskutinė sėkmės paslaptis. O jei trumpai apie meniu, tai ten yra labai gardūs žuvies kotletukai, ir labai naminė silkė pataluose BE SVOGŪNŲ, tai aš atskirai dar medalį duodu už tai, nes visur gi privaro svogūnų. Nereikia jų, jie rūgsta ir tinka nebent pakepinti, ir porcija tinkamo dydžio – nei per maža, nei per didelė. Ir sriuba trinta pupelių nuostabi naminė, ir cepelinas kaip namuose. Žodžiu, ateini ir pavalgai naminio maisto, jei lyja, sėdi pavėsinėje, nes viduje vietos minimaliai.

Tai pabaigai dar apie kainas, kadangi aš apmokėjau sąskaitą, tai pasakysiu iš karto kiek viskas kainavo: mūsų buvo taip: 3 moterys, 1 vyras, 4 vaikai – visi išėjome pavalgę iki ausų: silkė, sriuba, bulviniai blynai, vanduo, cepelinas, arbata, kava. Viskas kainavo 36 eurus.

O dabar aš apie tuos blynus. Prieš kelerius metus aš net klausiau, ną ką jūs su jais darote, kad tokie skanūs???? Nieko, sako, tiesiog kepame – va taip atsakymas, toks, bet dabar jau truputį daugiau žinau. Kepa tuos blynus iš šviežių bulvių, žinokite, todėl jie balti ir minkšti, ir kepa karštoje keptuvėje. Bet pagaliau paaiškėjo, kad prie blynų skanumo prisideda dar ir naminukas. Kalbėkite ir jūs su savo namų naminukais. Žinau žinau ir aš blynų užsinorėjau dabar. Linkiu gyvuoti ir klestėti Senai Sodybai Nidoje ir jos naminukui. 

P.s. labai ačiū už visus patarimus kur eiti Palangoje, tai dabar prašom jei turite ką pasakyti apie Neringą prašom, tinka ne tik Nida, bet visa kasa…

Print Friendly
Komentarai
  1. Jūrate parašė:

    Rekomenduoju „Šišku sala“

  2. Vera parašė:

    Taip ten lankiausi ir kitos vietos nera. Sena Sodyba verta lankyti.

  3. Agnė parašė:

    Vardas Vilija šeimininkės, o jos mamos Danguolė. Dirbau ten nemažai metų, nuostabios šeimininkės, blynus mačiau šimtus kartų kaip daro, tačiau pačiai niekaip nesigauna, tikiu, kad paslaptis naminukas;)

  4. Kristina parašė:

    Nidoje gera, nors ir lyja. Bet ten oras toks , na toks. Ošia jūra, akys užmato kopas, šviežia žuvis ir t. t.
    Daug dar reiktų pasakoti 🙂

  5. Kamilė parašė:

    Norime tik perspėti apie šiå kavinę „Sena sodyba“, kad jeigu matote sėdinčiú daug vokiečiú geriau neikite. Taigi viskas vyko taip, mes atėjome papietauti su 1,5 mėnesio kūdikiu. Atsisėdome, atnešė meniu, użsisakėme maistà, atrodė viskas bus puiku. Užsisakėme dvi dienos sriubas, pusę porcijos cepelinú ir vienà porcijà bulviniú blynú. Ir prasidėjo laukimas. Vokiečiams nešė vienà patiekalà po kito. Taigi mes pralaukėme 20 min. kol atnešė DIENOS sriubà, vokiečiai jau buvo suvalgè sriubà ir cepelinus/bulvinius blynus. Tuomet mes dar 30 min. laukėme vieno cepelino ir porcijos bulviniú blynú. Vokiečiai tuo tarpu kirto blynelius su bananais ir gėrė kavà. Taigi kuomet vokečiai atsiskaitę išėjo, mums atnešė VIENÀ cepelinà ir porcijà blynú. Kodèl mums kartu su vokiečiais neatnešė to paties maisto, padavėja paaiškinti negalėjo, sapaliojo, jog dirba tik viena virėja, tik nesupratau kà tai turi bendro..Manau, būtú buvę gražu bent jau perspėti, nes su kūdikiu tokia situacija tikrai netenkina. O ir kavinės politika nelabai suvokiama, kuomet pro lietuviú staliukus praeinama kaip pro tuščià vietà ir tik šokinèjama apie vokiečius. Maistas tikrai skanus, bet po tokios situacijos kaip pasijunti lyg tuščia vieta, jis nelabai išgelbsti.

    • Vilija parašė:

      Sveiki, labai atsiprašau už patirtą nepatogumą. Noriu paaiškinti, kad liepos 12 dieną 14 valandą turėjome iš anksto užsakytus pietus 29 žmonėms (tai buvo suomiai, o ne vokiečiai). Turėjome grupę aptarnauti per vieną valandą. Padavėjos atėjusius svečius turėjo informuoti, kad reikės palaukti ilgiau. Kad nebūtų daugiau tokių nesusipratimų, ateityje, kai turėsime didelę grupę uždarysime kavinę. O bulvinių blynų visada reikia ilgiau laukti, nes juos kepame tik tada, kai užsako, o užsako beveik prie kiekvieno stalelio. Dar kartą atsiprašau, kad Jums teko nusivilti.
      Su pagarba.

Palikite komentarą: Agnė



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.