8241
Beatos virtuvė

Kur dėti cukinijas?

(4)

Esu tikra, kad tas beveik dviejų savaičių lietus padarė savo ir dabar pilni turgūs ir sodai bei daržai gražuolių cukinijų. Aš visada sakau, kad geriausia jas valgyti jaunutes ir nedideles, o ne mažo šuns dydžio. Iš tiesų, tai vos 1-2 lietingas dienas nepažiūrėjai po lapais ir žiūrėk, cukinija jau į šonus išsinešus… Ir jos dar tikrai turi savybę augti ne po vieną iš karto, tai kai ateina visuotinis cukinijų klestėjimo metas, visi ima sukti galvas, kaip čia tas daržoves dorai ir veiksmingai sunaikinti. Kai atsivalgysite troškinių, prisivirsite uogienių, tai būtinai išbandykite ir cukinijų duoną. Prie šio pyrago per visuotinį cukinijų derlių aš nuolat grįžtu, nes ingredientai paprasti, įvairūs priedai (riešutai, uogos) lengvai pasiduoda improvizacijoms, o skonis nuostabus. Štai atsinaujinęs, pasipuošęs šlapio ir puraus pyrago receptas.

Cukiniju duona

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Liūtas parašė:

    Aš tai kepu cukinijų ir aguonų pyragą iš Beatos kepinių knygos – labai skanus, cukinijų net nesijaučia! (:

  2. Sonata parašė:

    Cukinija yra tokia chameleonė daržovė, tinkanti visur ir su viskuo. Man viena pažįstama neseniai pasakė apie ją šitaip: ji yra didžiausia „prostitutė“ – su kuo sugula, to skonį įgauna 🙂 Negražiai vargšė apibūdinta, bet kas tiesa, tas ne melas 😉
    Gal galite dar pasiūlyti ką nors vasariško lengvesnio su cukinijomis?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.