8241
Beatos virtuvė

Kondensuoto pieno stebuklai

(35)

Tikrai čia ne naujiena, kad iš kondensuoto pieno galima pasigaminti ne tik tinginį ir kremus. Tai toks produktas, kurį visai pravartu laikyti spintelėje, nes niekada nežinai, kada ateis poliarinė žiema ar šiaip kelius užpustys.

Atsimenu tuos laikus, kai su kondensuotu pienu saldindavo kavą arba arbatą, arba dar jis buvo toks kavos skonio…Kondensuotas pienas berods buvo vienas iš tų produktų, kuris sovietmečiu nebuvo deficitinis, todėl ir desertu, ir sudedamąja dalimi jis nuolankiai dirbo ir liaudžiai tarnavo.

Aš nesu didelė kondensuoto pieno nei mėgėja, nei gerbėja, bet spintelėje turiu jo visada. Iš tiesų labai daug aš visko turiu spintelėje ir galiu turėti  visokiausių prieskonių, padažų, aštuonių rūšių pupelių, ryžių, lęšių, konservuotų figų, tris kilogramus medaus, buivolo pašteto ir keturių rušių cukrinių gelių, ir burbuliukų kepiniam dekoruoti… O cukraus, o miltų???? Ne! Va taip ir atsitiko – cukraus nėra, miltų tai kaip bobutė ta, kuri kepė pagranduką, sukrapščiau iš pašalių… Juk šokoladinis pyragas tai pažadėtas,o į lauką eiti negalim, ką daryt? Padės kondensuotas pienas. Visada. Belieka tik jį sumaišyti su kiaušiniais, tada kakava, sukrapštytais miltais bei kepimo milteliais ir puikiausias pyragas arba keksiukai garantuoti.  Jie tokie liesoki, bet kyla pasakiškai, ir šiaip visa povyza atrodo gražūs ir nenaminiai….bet darbo nulis…

labai trumpas receptas štai čia, o jūs, kokių triukų su kondensuotų pienu prasimanote?

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (35)
Komentarai
  1. Jolanta parašė:

    Kokosiniai saldainiai
    Cia ne mano sukurtas, bet labai skanus receptukas!Kazkaip primena „Rafaelo“
    Reikia:
    ~500g kokoso drozliu
    indelis kondensuoto pieno
    migdolu(bet nebutina, vaikai nelabai megsta) ideti i rutuliuko vidu.
    Sumaisom dubenyje kondensuota piena ir drozles. Tesla turi buti tirsta. Tada mase uzdenkti ir palikti ilgesniam laikui, galima ir nakciai.
    Kepimo skarda isklokite kepimo popieriumi ir formuokite rutuliukus. I ju vidu idekite riesuta.
    Orkaiteje (150 laipsniu) kepam kol truputi pagels . Tikrai nereikia ilgai kepti. Kai atves, tada jau vaisinkites!

  2. vireja parašė:

    As pastebejau kad is Beatos receptu as dazniau darau saldumynus. Nezinau kodel bet man visada juos idomiau ir aisku skaniau pagaminti:) Tikrai bandysiu situos keksiukus.Juk Kaledos jau ant nosies:)))

  3. Ieva parašė:

    Kaip tik prieš kelias dienas gaminau itališkas Brigadeiras. Kondensuotas pienas verdasi su šaukštu sviesto, kol masė tampa tiršta. Paskui formuojami rutuliukai. Primena irisus arba su lazdyno riešutu toffiffee saldainiu 🙂

    Turiu dar kažkokį kondensuoto pieno keso receptą. Žinau, kad nesideda jokių riebalų priedo. Darbo nulis, išeina puikiai.

  4. Širšiu medus parašė:

    Pagaminti labai paprasta.Tik paskui svarbu nepadauginti:}

    Taigi receptukas.

    1indelis kondensuoto pieno,6tryniai,1 pakelis vanilinio cukraus,100g spirito arba degtines.
    Kiausinio trynius gerai issukti su vaniliniu cukrumi,supilti kondensuota piena,spirita[arba degtine] ir viska gerai sumaisyti.
    Geriausia ragauti po keliu dienu.

  5. Laura parašė:

    man tai nuo vaikystės didžiausius sentimentus kelia trupininis pyragas (nepamenu kaip ten jį vadindavo) su kondensuotu ir daug visokių džiovintų vaisių, riešutų ir t.t. mmm…. 🙂

  6. zydrune parašė:

    Turiu viena klausimeli:)Kazkada kepiau, t.y. bandziau issikept keksiuku tose labai graziose popierinese formelese:)tik beda ta, kad tik pradejus kepti, formeles „istizo“…ir susinervinus likusia tesla ispyliau i paprasta skarda. Gal tas formeles su tesla jus dar dedat i kokia skarda?Parduotuvese maciau tokiu specialiu keksiukams kepti..?

    • Beata Nicholson parašė:

      oi oi oi miela Zydrute, formeles BUTINA deti i skarda, nes kitaip jos tikrai sugrius, jos tik papuošimas, sijonėlis o ne kepimo forma…Skarda yra daug svarbiau nei sijonėlis, jei neturite formelių į skardą galite dėti popierių kepimo, arba folija, bet be skardos neiškepsite…

  7. Rugilė parašė:

    Kondensuotą pieną mano vyras naudoja laiko patikrintiems senoviniams ir superskaniems vafliams kepti. Tiems, ne per ploniems ir ne per storiems, kurie kvepia vanile, cinamonu ir kepiniais, yra ne kartą išgirti draugų ir kolegų (o jų receptas nepelnytai priskirtas man, kadangi esu moteris).
    Dar jis puikiai tinka prie „ant kefyro“ keptų blynų su obuoliais.

  8. Almama parašė:

    Turiu ir aš vieną indelį kondensuoto. Stovi vienas idelis kaip nabagas. Kepsiu ryt keksiukus ,bus kaip tik į svečius nusivežti :)Vidun šokolado pabandysiu įgrūsti.

  9. Namaste parašė:

    Na, išbandžiau aš vakar šiuos keksiukus. Tiesa, ne keksiukų formoj, o pyrago. Ir gavosi toks sausas, kad aš net pati atsisakiau valgyti 🙁 Teko taisyti pertepant aviečių uogiene ir sulaistant sirupu. Kaip čia išeina, kad man visi Beatos kepti pyragai gaunasi be galo sausi (tame tarpe ir šokoladainis, kurio mano vyras paprašė daugiau nebegaminti)? Rodos ir produktus lietuviškus dedu ir darau viską pagal instrukcijas…

    • Vaida parašė:

      Neperkepat? Keksiukų gaminti nebandžiau, bet šokoladainis visad drėgnas, sunkus išeina ir greitai dingsta namiškių ar svečių pilvuose:)

  10. bj parašė:

    Gerb.Beata Aciu labai skanius receptukus…viskas taip lengvai ir paprastai gaminasi….pastoviai vis kepu bananinius keksiukus,ypac vaikams patinka,reikes ir situos iskepti…

    norejau paklausti kokia kakava jus naudojant cia uk?

  11. Galaktika parašė:

    Man irgi taip pat labai sausi keksiukai gavosi 🙁 nors dariau viska pagal recepta…gal kita karta reiks dar trumpiau kepti (kokias 20 min.) ir miltu aziau deti (vietoj 120 g, kokius 100 g.)?

    • Beata Nicholson parašė:

      del sausumo, tai sutinku, kad jie truputi sausoki išeina ypač jei truputi persikepa, bet dalykas tas kad tas sausumas iš dalies yra dėl to, kad kepinys liesokas…
      zodziu šitas receptas tikrai netobulas, ji reikėtu dar pagerinti visaip, gal pridėti kokios grietinės, arba truputi sviesto..praneškite jei pavyks kaip nors patobulinti,…
      aciu

  12. dalia parašė:

    jau turiu daug daug keksiuku receptu,pagaliau nusipirkau Beatos kalendoriu,jis nuostabus, jau ir savo vietele virtuveje rado 🙂 ……patariu isigyti,tikrai puikus dalykas….aciu Beata.

  13. vireja parašė:

    Sitie keksiukai man gavosi tikrai ne kokie… Esu keksiuku gerbeja,todel tuos ir kepiau,bet daugiau turbut nebandysiu situ kepti…

  14. Del knygu siuntimo i uzsieni parašė:

    Miela Beata,

    Minejai, kad knygas ir prijuostes jau galima uzsisakyti i uzsieni. Parasiau laiskeli gerb. poniai Bronei, bet atsako jokio… Tai kaip su tuo siuntimu i Austrija iki Kaledu:)
    Aciu uz atsakyma!

  15. Dėl ispaniškos rūkytos paprikos parašė:

    Sveika,
    Ačiū už puikią knygą ir idėjas kalėdiniams gardumynams…
    Bet susidūriau su viena problema – niekur nerandu ispaniškos rūkytos paprikos – bent jau Šiauliuose ir internete nieko apie ją nerandu. Gal galėtumėte patarti kur jos ieškoti ar kaip ji gal kitaip Lietuvoje vadinasi…
    Būsiu labai dėkinga
    Loreta

  16. bj parašė:

    jai isbandyta,labai labai labai skanus keksiukai 🙂
    Aciu uz receptuka…..

  17. keksiukai parašė:

    Ačiū už keksiukų receptą – kepiau ir skanavau du savaitgalius iš eilės, vaišinau šeimą, draugus ir koleges!… Mano pirmieji keksiukai :-)) Ir taip be galo greitai pasigamina – visas procesas man užtrunka (po kelių bandymų ir recepto koregavimų…) tik pusvalandį! Porąkart naudojau paprastą kondensuotą pieną ir dėjau kakavos pagal receptą, o kitus kartus naudojau kondensuotą kakavinį pieną. Su pastaruoju keksikų paviršius išeina toks truputį guminis…, bet ne per daug, skonio negadina ;-), o ir patogu – nereikia atskirai kakavos pirkti/dėti. Kita vertus, gal tai priklauso ir nuo to pieno… Pirmą kartą kepiau geras 20 min – apdegė, tad po to kepiau 15 min – buvo pats tas! 🙂

  18. Renata parašė:

    Sveiki, Beata,pabandžiau keksiukus, tiesa ne keksiukų formoj, o kepiau kaip pyragą, išėjo sausokas. Kitą kartą vėl viską tą patį dariau, tik į visą masę pritarkavau siek tiek sviesto, ir ką manot :)…. super, gavosi šlapias, minkštas ir begalo greit buvo išragautas. Ai dar dėjau į visą masę razinų, išmirkytų rome. mmm,skanumėlis…
    Miela, Beata, ačiū už tikrai nuostabius desertų, tortų receptus… ir… papildomus kilogramus ant šonų 🙂 🙂 :), nu negaliu atsispirti tokiems gardumynams…

  19. Monika parašė:

    Puikus receptukas, tik aš dar dedu sviesto, nes pirmus kartus kai kepiau tai gavos sausoki, o dabar plius 50 g sviestuko ir viskas liuks 🙂 Mūsų šeimynoj vieni mėgstamiausių 😉

  20. Sima parašė:

    Sveiki turiu problema darau pyraga su kuodencuotu pieneliu ir isai man neiskepe ka tuokiu atveju daryt

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.