Beatos virtuvė
Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai

(2)

Yra tokie sausainiai, kurie vadinasi NICE. Jiems tik vienas žingsnis iki plastmasės, nes ten tiek visokių gėrybių pridėta. Jie pigūs, klasikiniai ir „retrovi“, ir kažkaip labai keistai skanūs. Man turbūt skaniausi iš visų plastmasinių esamų sausainių, kurių galima nusipirkti kiekvienoj kampo parduotuvėj… Man tie sausainiai labai patinka – jie tokie kokosiniai, lengvi, trapūs, bet plastmasiniai… Aš kažkaip norėjau irgi tokius padaryti, bet kad būtų ne plastmasiniai, o naminiai… Taigi ir va, šis receptas, mano nuomone, artimiausias, ką aš išspaudžiau naminėm sąlygom. Aišku, šiems dar toloka iki Nice skanybės, bet bent jau jų galiojimo laikas – ne pusė amžiaus.

Dabar kitas labai naudingas dalykas yra, tas, kad jų tešlos nereikia kočioti… Nes, tiesą sakant, kočioti tešlą ir terliotis yra tikrai ne kaip du kart du… Be to, sunku padaryti, kad tešla būtų ne medinė, o kočiojama ir paskui valgoma. Taigi toks sausainių darymo būdas, kai tešla susukama į malką, o paskui ta malka atšaldyta pjaustoma, yra labai patogus ir greitas. Aš iš padarytos tešlos sunaudoju visada tik pusę, o kitą pusę palieku šaldiklyje, ir, prireikus, visada galima ištraukti truputį, atšildyti, supjaustyti ir šviežutėliai sausainiai – ant stalo… Taip, kad galima pasiruošti kiek tik nori tokių malkų ir į šaldiklį sugrūst, kai yra nuotaika ir įkvėpimas….

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Anonymous sako:

    vakar kepiau siuos sausainelius. tik vietoj cukraus dejau meducio. skanumelis. tik jei butume nepraziopsoje reikiamo laiko istraukimui is orkaites, tai gal dar skenesni butu buve :D

  2. Lina sako:

    Ka tik paragavau pirmaji sausainuka. Skanu. Labai paprasta,greita.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.