Beatos virtuvė
Kiaušinių marginimas vašku_Beatos virtuvė

Kiaušinių marginimas vašku

(1)

Aš užaugau šeimoje, kur Velykos visada buvo didelė šventė. Kiaušiniai buvo visada tradiciškai marginami svogūnų lukštais. Marginti vašku mėginau pati, prisižiūrėjus per TV, bet nelabai sėkmingai.

Marginimas vašku, galima sakyti, yra magija ir kažkas nerealaus. Kai neseniai turėjau progą pabandyti marginti, galvojau, kad gal jūs eikite ir palikite mane čia pasėdėti su tais kiaušiniais.

Apie kiaušinių marginimo magiją puikiai žino ir tuo jau daugiau nei dvidešimt metų užsiimanti tautodailininkė ir etnokultūros specialistė Laisvė Ašmonaitienė. Ją man rekomendavo Nijolė Marcinkevičienė iš Liaudies kultūros centro. Laisvė labai maloniai sutiko atvažiuoti pas mane ir parodyti, kaip tai daroma. Beveik dvi valandas miela Laisvė kantriai pasakojo ir aiškino, o mes visos galėjom pamėginti pamarginti kiaušinį…

Taigi, dabar su jumis skubu pasidalinti svarbiausiais dalykais, kuriuos sužinojau iš Laisvės.

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. cher sako:

    gal kas bandė su kaklaraščiais kaip čia aprašyta? http://helis.lt/kiausiniu-dazymas-su-helio-komanda/ įdomu, ar gautųsi :)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.