Ką galima pasakyt apie keptus obuolius???? Labai skanu… bet tik ne mano vyrui… tas turi kažkokių neišspręstų problemų su keptais obuoliais, suprask, jam neskanu, bet čia tik jo problemos, – nežino, ką praranda… Taip iškeptas obuolys, kaip neseniai padariau, yra puikiausias sveikiausias desertas, o jei su skaniais vaniliniais ledais, tai jau toks truputį nuodėmingas, bet vis tiek labai sveikas ir geras dalykas, ir net svečiui kokiam garbingui negėda duoti… nes jei paprastai iškepsi obuolį skardoj ir svečiui vakarienei pabaigti pasiūlysi, tai galvos, kad blokada…..
Obuoliams reikia išskobti vidurius. Geriausiai atliekamas šitas darbas, pasitelkus bulvių skustuko galvoje esantį aštrų nagą, kuris šiaip skirtas bulvių akim rakinėti.. taigi, obuolio šerdyje padaryti skylę, kad tilptų beveik pora pirštų. Išrakinėti obuolio vidurį ne taip, kad kiaurai, bet taip, kad pasiliktų plonas dugnas, kad sulaikytų visas gėrybes, kuriu pridėsim į obuolio vidurį vietoj graužtuko…
Aš turiu medaus perteklių namie, tai jį ir naudoju. Porą šaukštų medaus, šaukštas manų kruopų, geras šaukštas smulkintų riešutų (geriausi su kavamale beveik iki miltų juos sumalti), geras šaukštas džiovintų smulkintų vaisių, maždaug pusės citrinos žievelės tarkių ir cinamono mažas šaukštelis, viską sumaišyti ir sukimšti į obuolius. Obuolių šonus truputį subadyti šakute, kad nesprogtų baisingai (bet vistiek susprogsta) ir kepti karštoje orkaitėje, kol iškeps… ir visas mokslas…
Komentarai
  1. Sveika, Beata,

    Aš dar išskaptuoju vidų, tada įdedu šaukšta medaus ir įfarširuoju varške (sutrinta su kiaušiniu ir šiek tiek vaniliniu cukrumi, cinamonu, apelsinų žievele). Dar skaniau…

    Beata

  2. labai gardi paskutine nuotrauka 😉 Bus butinai išbandyta!
    Mano vyras irgi turi ‘neisprestu problemu’ su ‘ne zaliais’ obuoliais 😀 Dariau tavo obuolių pyragą ir kaifavau nuo kvapo ir skonio, kai norejau nusakyti jam visa tai pasake – oh, no..I don’t eat cooked apples 😀 Beje ir cinamono, ne pro kur. Ot tie anglai vyrai, nors ir labai mes juos mylime, ha ha 😉

  3. Kad „nesproginetu” obuoliai, patariu juos is vakaro isskaptuoti ir ideti i vidu sauksteli cukraus (jei planuojate panaudoti juos desertiniams patiekalams) ir palikti pastoveti per nakti. Kita diena jie ir iskepa graziai, buna standesni, neisbliura ir nesprogineja. Skanaus !

  4. Deja, negaliu tylėti kai taip giriami tie kepti obuoliai.. Manote, tai labai sveika? Juk jie termiškai apdoroti! O:

  5. nors keptų obuolių nemėgstu ir kepiau tik dėl to, kad turėjau labai neišvaizdžių ir pasiraukšlėjusių, bet galiu pasakyti, kad skonis – dieviškas.
    Beata, tavo receptai puikūs, ačiū!
    p.s. Laimingų Naujųjų!

  6. Labai skanus desertas ir patiems pasilepint ir svecius pavaisinti negeda. O svarbiausia, ad labai lengva ir greita paruosti 🙂 rekomenduoju, net vyras gyre, kuris nera vaisiu megejas 🙂

  7. Esat geros šeimininkės,bet nežinot,kad medus jau nuo 40 laip. pradeda daryti nuodingas,o apie 100- 180 laip. temperatūra baisu ir pagalvoti. Ir jokių naudingų medžiagų pakaitintas medus,aišku,neturi. Kepiniams galima naudoti tik dirbtinį medų. Sėkmės

  8. Labas visiems.Nesusprogo obuoliai.Kepiau antaninius.100 laipsniu elektrinej orkaitej apie valanda.Neuzstatykit labai aukstos temperaturos.Tegul geriau ilgiau pakepa.Ir butinai antaniniai obuoliai.Sekmes visiems.

Rašyti komentarą