labai gardi paskutine nuotrauka 😉 Bus butinai išbandyta!
Mano vyras irgi turi ‘neisprestu problemu’ su ‘ne zaliais’ obuoliais 😀 Dariau tavo obuolių pyragą ir kaifavau nuo kvapo ir skonio, kai norejau nusakyti jam visa tai pasake – oh, no..I don’t eat cooked apples 😀 Beje ir cinamono, ne pro kur. Ot tie anglai vyrai, nors ir labai mes juos mylime, ha ha 😉
Kad „nesproginetu“ obuoliai, patariu juos is vakaro isskaptuoti ir ideti i vidu sauksteli cukraus (jei planuojate panaudoti juos desertiniams patiekalams) ir palikti pastoveti per nakti. Kita diena jie ir iskepa graziai, buna standesni, neisbliura ir nesprogineja. Skanaus !
Deja, negaliu tylėti kai taip giriami tie kepti obuoliai.. Manote, tai labai sveika? Juk jie termiškai apdoroti! O:
Anokia sveikuolė. Kaip ir daugumai tokių, reikia gydytis pas psichiatrus. Kepti obuoliai yra labai sveika, net sveikiau nei švieži. Juose gausu pektinų.
Pektinai žarnyne absorbuoja toksinus ir padeda juos pašalinti iš organizmo, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, mažina vidurių užkietėjimą. Keptų obuolių rekomenduojama vartoti onkologiniams ligoniams dėl pektinų, padeda atsigauti po chemoterapijos. Ir dar daug galima rašyti.
Pritariu 🙂
nors keptų obuolių nemėgstu ir kepiau tik dėl to, kad turėjau labai neišvaizdžių ir pasiraukšlėjusių, bet galiu pasakyti, kad skonis – dieviškas.
Beata, tavo receptai puikūs, ačiū!
p.s. Laimingų Naujųjų!
Labai skanus desertas ir patiems pasilepint ir svecius pavaisinti negeda. O svarbiausia, ad labai lengva ir greita paruosti 🙂 rekomenduoju, net vyras gyre, kuris nera vaisiu megejas 🙂
Esat geros šeimininkės,bet nežinot,kad medus jau nuo 40 laip. pradeda daryti nuodingas,o apie 100- 180 laip. temperatūra baisu ir pagalvoti. Ir jokių naudingų medžiagų pakaitintas medus,aišku,neturi. Kepiniams galima naudoti tik dirbtinį medų. Sėkmės
Tai, kad Liudai, paprasciausia interneto paieska ismeta kruvas moksliniu studiju, kurios irode, kad nieko tam medui karstyje neatsitinka. Taip, gal jis tampa maziau vertingas, nei nekepintas, bet tikrai netoksiskas. Turi geru dalyku ta Ajurveda, bet aklai tikrai neverta pasiklaiuti..
O receptas labai puikus ir sveikas, dabar kaip tik orkaiteje „tusinasi“. Aciu!
Zinot ka bandziau.
Ziauriai skanu.
Labas visiems.Nesusprogo obuoliai.Kepiau antaninius.100 laipsniu elektrinej orkaitej apie valanda.Neuzstatykit labai aukstos temperaturos.Tegul geriau ilgiau pakepa.Ir butinai antaniniai obuoliai.Sekmes visiems.
Sveika, Beata,
Aš dar išskaptuoju vidų, tada įdedu šaukšta medaus ir įfarširuoju varške (sutrinta su kiaušiniu ir šiek tiek vaniliniu cukrumi, cinamonu, apelsinų žievele). Dar skaniau…
Beata