8241
Beatos virtuvė

Kaip aš teisme bulvę gyniau

(4)

Jau keleri metai maisto ekspertai, gydytojai ir sportininkai ginčijasi, ar populiariausia Lietuvos daržovė – bulvė naudinga mūsų sveikatai, ar jai kenkia? Apie savo meilę bulvei rašiau jau ne vieną ir ne tris kartus, bulvė mano džiaugsmas ir šiaip soti laimė, kai viskas aplink ramu ir komortiška. Bulvės likimas ir istoriškai labai vingiuotas – pradžioje jos daugelis šalių neįsileisdavo, o po to tik hop, kas nors pasikeisdavo, ir jas auginti tapdavo privilegija, o vienu metu net buvo privaloma. Bulvėmis kasdien maitinasi pusė pasaulio, o kita pusė, kol nesimaitina, galvoja – storina ta bulvė, ar ne? Tai aš nevyniojau reikalo į cukraus vatą ir surengiau vadinamąjį bulvės teismą. Taukšt, ir išsiaiškinsim, kas gi ta bulvė – mūsų draugė ar priešė???

_MG_8787

Teisėjai turi būti rimti ir patikimi. Todėl pasikviečiau puikios figūros savininkę, aerobikos guru Joaną Bartaškienę ir gydytoją, veganą Darių Kubilių. Joana labai gerai atstovavo moterų giminę, sakė, kad labai ta bulvė skani, bet labai jau krakmolinga ir kaloringa. Todėl Joana bulves tik cepelinuose sau leidžia (negi cepelinus iš burokėlių lipdysi…), na, ir retkarčiais kaip garyrą, bet šiaip privengia.

_MG_8911

_MG_8747

Darius, aš jį pažįstu dar nuo savo „Mamų knygos“, ten jų visa šeima buvo – tai jis bulvę labai gynė, net rankomis mosikavo. Ir pripasakojo labai daug svarbių dalykų, kaip tą bulvę valgyti, ką ji gero mums dovanoja ir kodėl suteikia su niekuo nesulyginamą komforto pojūtį bei sotumą. Bet įdomiausias dalykas buvo, kai Darius (beje, numetęs dėl pakeistos mitybos 20 kilogramų, o bulvių jis valgo dažnai…) pasakė, kad saikas yra visiška nesąmonė. Nebuvo ta akimirką kito žmogaus žemėje, kuriam taip pritarčiau. Taip, taip, taip, šaukė mano skrandis, gydytojas sako tiesą! Pasirodo, ir tokiems žmonėms yra būdų valgyti daug ir nestorėti.

_MG_8868

Tai va, kuo baigėsi bulvės teismas ir ką valgyti tiems, kurie jaučiasi amžinai alkani, kad nestorėtų? Kokios gerosios bulvių savybes ir kaip jas ruošti, kad būtų dar naudingesnės? Viskas yra šio šeštadienio mano laidoje „Beatos virtuvė”. Pasimatysim 16 valandą. Ten visiems bulvių mylėtojams ir abejojantiems atsakysims į svarbiausius klausimus apie bulvę. Ir, žinoma, Linutės rubrika „Bandau – darau” pradžiugins – išmoksite greitai ir smagiai pasidaryti gražiausių pasaulyje pagalvių užvalkalų. Tegul savaitgalis būna ramus ir pilnas komforto.

Print Friendly
Komentarai
  1. Jolanta parašė:

    Tikiuos, labai neįžeisiu parašydama nuomonę apie laidą. Laukiau su nekantrumu, tikrai rūpėjo nauji patiekalai ir jų interpretacijos su bulve. Tik niekaip negalėjau suprasti, kodėl pasikvietus tikrai įdomų ir turintį ką pasakyti žmogų jį reikia pertraukti viduryje sakinio ar nepabaigus minties. Gydytojas, neabejoju, dar būtų įdomių dalykų papasakojęs apie bulves.

  2. Aldona parašė:

    Ačiū už laidą, labai patiko, nuotaikinga, apginta bulvė, dar reikia apginti mėsą, nieko laidoje netrūko, užteko ir gydytojo pasisakymo ir laidos viešnia puikiai kolorijas sudėliojo, tiesiog nieko netrūko, geras C vitamino dopingas žiūrovams sklido iš laidos vedėjos Beatos. Ačiū už puikią laidą.

  3. Viktorija parašė:

    O man patiko laida. Reikia tokių, nes taip ir galvotume, kad bulvė kaloringa ir tukina! Dar ir juoko dozė, šaunu.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.